Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europiečiai „tinginių atostogų“ rojumi vadintą Turkiją iškeitė į Graikiją

Poilsinių kelionių į Graikiją užsakymai šią vasarą išaugo dvigubai – panašu, kad europiečiai, anksčiau vasarą ilsėdavęsi Turkijos kurortuose, šiemet mieliau renkasi Graikijos salas. Dėl to kalta „nestabili“ situacija Turkijoje, rašo Atorus.ru.
Koso sala
Koso sala / 123rf.com

Panašias prognozes, jog šiemet Graikijos kurortai bus „užkimšti“ nesaugios Turkijos išsigandusių turistų iš Europos, kelionių organizatoriai pateikė dar 2016 m. pabaigoje.

Vokietijos kelionių organizatoriai jau tuomet matė, jog išankstiniai pardavimai rodo, kad šiemet vokiečiai ilsėsis nebe Turkijoje, bet rinksis alternatyvias kryptis, pavyzdžiui, Graikijos salas: Kosą, Rodą ir Kretą.

Vienas didžiausių kelionių organizatorių Vokietijoje „Thomas Cook“ šiemet pirmą kartą per 10 metų atšaukė skrydžius į Dalamaną Turkijoje, kadangi išankstiniai pardavimai buvo rekordiškai maži.

Tuo metu susidomėjimas atostogomis Graikijos salose Vokietijos rinkoje šiemet išaugo net 70 proc.

Panašios tendencijos matosi ir Belgijoje bei Nyderlanduose. Šių šalių turistai taip pat vietoje Turkijos šiemet renkasi Graikiją.

Kita atostogų kryptis, į kurią šiemet vyks gerokai daugiau europiečių, yra Ispanijos kurortas Maljorka. Vokietijos kelionių organizatorius „Alltours“ informavo, jog šiemet parduota 50 proc. daugiau kelionių į šį kurortą nei pernai.

Graikijos nacionalinio banko duomenimis, pernai iš Vokietijos į Graikiją atvyko 3,2 mln. užsienio turistų. T.y. 11,7 proc. daugiau nei 2015 m. Šiemet jų laukiama bent milijonu daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius