Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiame Europos oro uoste – netikėti atradimai

Geriausiu Europos oro uostu tituluojamas Miuncheno oro uostas prieš Kalėdas dar kartą pateisino savo vardą – jeigu jau reikia kuriam nors oro uoste praleisti pusdienį tarp skrydžių, Miunchenas tam yra bene geriausias. Karštas vynas, tradiciniai bavariški skanėstai, gyva muzika ir net dvi čiuožyklos – greitai galima pamiršti, kad reikia dar ir įsėsti į lėktuvą.
Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste
Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste / Indrės Bungardaitės/15min nuotr.

Daugiau nei 40 mln. keleivių per metus aptarnaujantis Miuncheno oro uostas jau 19 kartą erdvę tarp dviejų terminalų pavertė žiemos pasaka. Čia atsirado 40 prekybininkų namelių, 450 tikrų eglių, scena ir net 2 čiuožyklos. Viskas įkurdinta po stogu, tad net ir prastu oru keliautojai čia gali pasinerti į kalėdinę dvasią.

Miuncheno oro uostas giriasi, kad į jų Kalėdų miestelį specialiai atvyksta net tie, kurie neketina niekur skirsti – esą jis toks nuostabus. Kad netikėtas ir žavus – tiesa, bet ir kalbinti prekybininkai tik kukliai šypteli paklausti, ar verta dėl jo 40 minučių vykti iš miesto centro. Visgi jis negali prilygti gausybei Miuncheno centre įsikūrusių kalėdinių turgų (apie juos – vėliau šią savaitę 15min).

Nors dažnai įpratę, kad kainos oro uostuose yra gerokai didesnės nei mieste, oro uosto Kalėdų miestelyje to nepajusi. Karšto vyno kaina – tokia pati, kaip ir Miuncheno centre, o užkąsti taip pat galima vos už kelis eurus.

Indrės Bungardaitės/15min nuotr./Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste
Indrės Bungardaitės/15min nuotr./Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste

Tiesa, tokios kalėdinių prekių įvairovės, kaip nuvykę į miestą, čia nerasite – stenduose daugiau nuo metų laiko nepriklausančių suvenyrų, tokių kaip mediniai virtuvės rakandai, šalikai ar kvepiančios žvakės.

Neabejotinai didžiausia atrakcija antrame pagal dydį Vokietijos oro uoste – dvi čiuožyklos. Viena – įprasta, skirta čiuožti su pačiūžomis. Kitoje, mažesnėje, galima išbandyti Eisstockschiessen žaidimą. Lyg ir kerlingas, bet bavarai jį žaidžia be lazdų.

Indrės Bungardaitės/15min nuotr./Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste
Indrės Bungardaitės/15min nuotr./Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste

Kalėdų miestelyje kasdien, išskyrus pirmadienius, rengiami ir gyvos muzikos pasirodymai. Muzika, kaip ir maistas, – visų skoniams: nuo džiazo, roko ir pop iki gospelo, svingo ir salsos. Yra ir daugiau pramogų – vaikams skirti magijos šou ir pasakų ekranizacijos, rengiamos kalėdinių papuošimų gamybos pamokos ir pan.

Kalėdų ir žiemos miestelis Miuncheno oro uoste veiks iki gruodžio 30 d.

Indrės Bungardaitės/15min nuotr./Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste
Indrės Bungardaitės/15min nuotr./Kalėdų miestelis Miuncheno oro uoste

Miuncheno oro uostas kasmet išrenkamas tarp geriausių pasaulio oro uostų – nusileidžia tik Azijai. Kodėl? Nes ne tik užtikrina sklandžią kelionę (nemokamas wi-fi, patogus susisiekimas su miestu, aiškus oro uosto planas), bet ir siūlo pramogų ne tik žiemą.

Vasarą toje pačioje vietoje, kur dabar yra Kalėdų miestelis, įkuriama vieta banglentininkams. Keliautojai savo įgūdžius gali išbandyti ant dirbtinių bangų.

VIDEO: Extreme Sports: Surfers hit Munich airport

Miuncheno oro uostas vienintelis Europoje turi ir savo alaus daryklą – „Airbräu“. Nors alaus vertinimo puslapyje „Rate Beer“ jos siūlomi alūs vos perkopia 3 balus iš 5, reikia pripažinti – alaus darykla oro uoste neįprastas reikalas. Tikra Bavarija.

Oro uosto Lankytojų parke galima rasti ir atrakcionų vaikams, kalvą, nuo kurios galite stebėti kylančius ir besileidžiančius lėktuvus, interaktyvias parodas, susipažinti su aviacijos istorija.

Galiausiai, jeigu neįdomu pramogos ir norisi tik pailsėti – Miuncheno oro uostas tam yra vienas geresnių. Net ir prigrūstame keliautojų laisvų kėdžių jame rasti galima be vargo, o erdvus išplanavimas reiškia, kad nereikės kvėpuoti vienas kitam į nugarą. Jeigu norisi daugiau komforto ir privatumo – galima porai valandų išsinuomoti miego kabiną. Nuo 10 eurų už valandą gausite lovą, stalą, internetą, muziką ir ramybę.

Napcab.com nuotr./Miego kabinos „Napcab“
Napcab.com nuotr./Miego kabinos „Napcab“

Iš Vilniaus į Miuncheną tiesiogiai skraidina Latvijos oro linijos „AirBaltic“.

Vokietijoje 15min lankėsi kelionių agentūros Superkelionės.lt kvietimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius