-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos spauda šalies gyventojus kviečia į Lietuvą (Ką ispanams Lietuvoje aplankyti pasiūlytumėte Jūs?)

Artėjant vasarai ir turistų sezonui, Ispanijos interneto dienraštis eleconomista.es rekomenduoja apsilankyti Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. 15min.lt siūlo pažvelgti į Lietuvą ir visas tris Baltijos šalis ispanų žurnalistų akimis.
Vilniaus turistai
Vilniaus turistai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Trys Baltijos seserys sugeba teigiamai nustebinti turistus. Šios kelionių kryptys vis dar menkai pažįstamos, tačiau ispanams pasiūlyti gali išties nemažai. Jaunos šalys dalijasi bendra istorija: jos prarado nepriklausomybę Antrojo pasaulinio karo metu, buvo Molotovo-Ribentropo pakto aukos, o praeito amžiaus pabaigoje panašiu metu atgavo laisvę“, – rašo  eleconomista.es. 

Naujienų portalas siūlo kelionę pradėti nuo didžiausios iš trijų valstybių – Lietuvos. Ispanai mūsų šalį vis dar labiausiai sieja su Arvydu Saboniu, geriausiu krepšininku Lietuvos istorijoje, kuris iš pradžių žaidęs Kauno „Žalgirio“ klube, vėliau emigravo į Madrido „Real“. Antra vertus, ir dabartiniai mūšiai įvairiuose krepšinio turnyruose bei daugybė lietuvių legionierių ispaniškuose klubuose neleidžia ispanams užmiršti Lietuvos.

„Lietuviams patinka pasirodyti pasauliui, o ispanų turistus priima tarsi mylimus draugus. Šalies sostinė Vilnius akį traukia kultūrinių veiklų asortimentu, smagiu naktiniu gyvenimu, kur kiekvienas ras sau patinkantį mažą restoranėlį, kavinių terasas ar naktinius klubus“, – įsitikinę ispanų žurnalistai.

Visa kiti dalykai pristatomi ispanams spaudoje apie Lietuvą taip pat mums gerai žinomi: tai Vilniaus barokinio stiliaus senamiestis, įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, vienintelė pasaulyje moderniosios muzikos tėvui Frankui Zappai skirta statula, Genocido aukų muziejus, neoficialiai vadinamu KGB muziejumi. Taip pat ispanų turistams rekomenduojama pakilti į Gedimino pilį, pasigrožėti miesto panorama.

Vis dėlto gražiausių Europos moterų titulą ispanai atiduoda Rygos gyventojoms. Anot  eleconomista.es, Rygoje dėl istorinių ir ekonominių priežasčių jų yra daugiau nei vyrų. Prieš trejus metus būtent šiame didmiestyje buvo surengtas Blondinių paradas, nuaidėjęs per viso pasaulio žiniasklaidą. Latvijos sostinė vadinama kosmopolitiškiausia sostine iš visų kaimynių.

Aprašant Estiją pabrėžiamas šalies dydis, ji lyginama su dar plotu mažesnėmis Danija ir Šveicarija. Sostinė Talinas ispanams tapo kur kas geriau žinoma po prieš dešimtmetį surengto „Eurovizijos“ konkurso. Kaip ir kitose Baltijos šalyse Estijos sostinėje akcentuojamas senamiestis. Eleconomista.es rekomenduoja apsilankyti 314 metrų  aukščio Talino televizijos bokšte (verta susimąstyti, kodėl ne aukštesniame Vilniaus televizijos bokšte),  taip pat patyrinėti senąsias vaistines bei miesto centrą. 

Ką Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse turistams siūlytumėte pamatyti Jūs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius