Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Išrikiavo Europos šalių sostines: kur turistams žemyne yra pigiausia?

Skrydžiai Europoje dabar kartais kainuoja net pigiau nei autobuso bilietas iš vieno Lietuvos krašto į kitą. Pigūs skrydžiai sujungia Lietuvą ir su pigiomis, ir brangiomis šalimis – tačiau į kur vykti, jeigu norisi neišleisti krūvos pinigų?
Skopjė
Skopjė / 123rf.com nuotr.

„Wanderu“ išrikiavo Europos šalių sostines pagal tai, kiek jos kainuoja turistui. Buvo atsižvelgta į viešbučių, transporto, maisto, kavos, muziejų ir alaus kainas.

Pigiausia sostine buvo išrinkta Makedonijos Skopjė, antroje vietoje liko Kosovo sostinė Pristina, trečioje – Podgorica Juodkalnijoje.

Nieko stebėtino, kad brangiausia sostine įvardintas turtuolių meka Monakas. Tik šiek tiek pigesnė yra Islandijos sostinė Reikjavikas.

„Travel Supermarket“ neseniai rinko pigiausią šalį Europoje, įskaitant ir skrydžius į ją. Ja tapo Vilnius, kuriam „Wanderu“ sąraše skirta 16 vieta.

„Wanderu“ iliustr./Europos sostinės pagal keliautojų išleidžiamą pinigų sumą
„Wanderu“ iliustr./Europos sostinės pagal keliautojų išleidžiamą pinigų sumą

Skopjė prieš kelerius metus atsinaujino visiškai neatpažįstamai, yra aiškinę „Baltic Tours“. Šaliai radikalūs miesto pasikeitimai kainavo 600 milijonų eurų, o vietiniai juokauja, kad už tai mokės dar ir jų anūkai.

„Skopjė po truputį virsta Europos Las Vegasu: pasivaikščiodami atrasite Brandenburgo vartus, Paryžiaus Triumfo arką, ispaniškas gondolas, Baltuosius rūmus, o už keleto mėnesių iškils ir Londono akis. Mieste yra ir neįtikėtinas skaičius, apie 3000, skulptūrų. Ši naujoji Skopjės dalis ne visuomet pelno turistų simpatijas, tačiau svečių ji pritraukia tiek, jog neabejotinai verta aplankyti“, – tikino „Baltic Tours“ ekspertė Radvilė Laučytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius