-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE kryptis: nuo auksinių interjerų viešbutyje – iki nakties už keliasdešimt eurų

Atostogos Jungtiniuose Arabų Emiratuose gali atsieiti tiek pat, kiek Egipte ar Turkijoje, tereikia žinoti keletą gudrybių, tokių, kaip ir kada įsigyti kelionę bei kokį viešbutį pasirinkti.
Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai / 123RF.com nuotr.

Kelionių organizatorius „Coral Travel“ keliaujantiems šia kryptimi siūlo rinktis net iš 300 viešbučių, taigi, kaip tokioje pasiūloje nepaklysti ir išsirinkti tinkamiausią, patarimais dalijasi penkis kart JAE viešėjęs „Coral Travel“ rezervacijų skyriaus vadovas Vykintas Kuzmickas.

Anot jo, skirtumai tarp paprastesnės klasės ir prabangių viešbučių šioje šalyje milžiniški: ypač nustebs pirmą kartą Dubajuje besilankantys, nes čia ir kuklesni, viešbučiai įsikūrę dangoraižiuose, o ant stogo puikuojasi jų terasos, baseinai, SPA zonos, restoranai.

Būtent dėl įvairaus apgyvendinimo kainų diapazono sau tinkamiausią apgyvendinimą ras tiek taupus, tiek prabangą mėgstantis atostogautojas.

123RF.com nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai
123RF.com nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai

Patys prabangiausi viešbučiai įsikūrę Dubajaus palmėje, na, o kur kas nuosaikesni ir kartu pigesni – Šardžoje“, – tikina kelionių organizatoriaus atstovas.

15min jo paklausė, kaip nepermokėti už viešbučių pasirinkimus planuojant žiemos atostogas JAE?

Rinktis viešbutį į JAE reikėtų sąmoningai, pagal poreikius ir kelionės planą. Susiplanavus, kas bus veikiama kelionės metu, bus aiškiau, kokio tipo viešbučio reikėtų.

Jei planuote vykti į ekskursijas, geriau neužsakyti prabangaus viešbučio, nes jame būsite mažą laiko tarpą.

Prabangiausiuose JAE viešbučiuose galima nakvoti itin pigiai iš anksto tam pasiruošus.

Aktyviems keliautojams SPA paslaugos, vandens kalneliais ar pramogų parkai ir barai nėra tiek aktualūs, kiek keliaujantiems su vaikais.

O jei norisi prabangiai pailsėti ir pasimėgauti visomis viešbučio paslaugomis – tokiu atveju, rinkitės daug paslaugų siūlančius, dideles teritorijas turinčius viešbučius.

123rf.com nuotr./Viešbučiai Dubajuje
123rf.com nuotr./Viešbučiai Dubajuje

Keliaujantiems labiau pažinti šalį, svarbu įsivertinti ir maitinimo tipą – pusryčių ir vakarienės jums pilnai užteks, nes dienos metu būsite išvykę.

Daug laimėsime kelionę įsigiję kaip galima anksčiau. Ši sezoną paskutinės minutės pasiūlymų beveik nėra, todėl rekomenduojama planuotis atostogas iš anksto, kai kainos yra žemiausios.

Prieš kelionę verta atlikti „rinkos analizę“, pasiskaitinėti atsiliepimus apie viešbučius, pasidomėti jų lokacija (jos prireiks ir keliaujant JAE). Jei stokojate laiko, patikėkite tai kelionių organizatoriui.

Viešbučio lokacija dažnai taip pat diktuoja kainas. Patogiausiose vietose esantys viešbučiai (kurortų centruose ar su nuosavais paplūdimiais kainuos gerokai brangiau) nei viešbučiai, esantys tolėliau nuo centro, be paplūdimio zonų.

„Coral Travel“ nuotr./ Atostogos Jungtiniuose Arabų Emiratuose įperkamos ir Lietuvos atostogautojui.
„Coral Travel“ nuotr./ Atostogos Jungtiniuose Arabų Emiratuose įperkamos ir Lietuvos atostogautojui.

Rekomenduojama rinktis profesionalias kelionių agentūras ir kelionių agentus, kurie padės surasti ir pateikti klientui tinkamiausią pasiūlymą.

Dauguma mano, kad perkant kelionę kelionių agentūroje, klientas permokės, bet tai nėra tiesa. Šių žmonių darbas yra pasirūpinti patrauklausiu kelionių pasiūlymu pagal individualų poreikį.

Apibendrinant galima tvirtinti, kad permokėjimas ar nepermokėjimas yra reguliuojami paklausos. Jei paklausa didelė, kils ir konkretaus viešbučio kaina.

Viešbučiai – pagal keliautojo tipą

123rf.com nuotr./Anot V.Kuzmicko, dėl patrauklios kainos keliautojų srautai į JAE auga greičiau nei įspūdingieji dangoraižiai tam krašte.
123rf.com nuotr./Anot V.Kuzmicko, dėl patrauklios kainos keliautojų srautai į JAE auga greičiau nei įspūdingieji dangoraižiai tam krašte.

„Coral Travel“ atstovo V.Kuzmicko vertinimu, bene didžiausia keliautojų iš Lietuvos šia kryptimi traukos priežastis – ne tik noras pažinti ir atrasti kontrastų kraštu vadinamą Dubajų, bet ir smalsumas išmėginti prabangų ir ištaigingą poilsį viešbučiuose, kurie šiandien įperkami jau ne tik arabų šeichams, bet ir skirtingo tipo atostogautojams, taip pat ir šeimoms su mažais vaikais.

Ieškantiems išskirtinės prabangos ir dizaino, vertėtų rinktis prabangiausią JAE viešbutį – Burj Al Arab Jumeirah“, kurį jau atrado tokios garsenybės kaip Justinas Bieberis, Rogeris Federeras ar Novakas Djokovicius. Atvykstančius čia pasitinka paauksuotas interjeras, marmumo detalės, sietynai, inkrustuoti „Swarowski“ kristalais. Viešbučio japoniško restorano lubas puošia 21 tūkst. kristalų, o svečiams siūloma net 17 skirtingų pagalvių rūšių, kad kiekvienas galėtų miegoti palaimingai.

Ne mažesnis įspūdis apsistojus ir penkių žvaigždučių Rixos Marina Abu Dhabi“ viešbutyje, kuris savo interjere apjungia karališkus akcentus ir modernią estetiką. Iš jo grožėsitės nepakartojamais Persijos įlankos ir Corniche vaizdais. Saulės ieškotojai čia laukiami paplūdimio klube, iš kurio atsiveria įspūdingi vaizdai į Abu Dabio panoramą, o ieškantys paguodos gali atsipalaiduoti SPA centre, kuriame yra didžiulis turkiškas hamamas.

Norintys pažinti ir patyrinėti JAE, bet nepermokėti už nakvynę, jausis laimingi pasirinkę strategiškai patogioje vietoje, netoli Dubajaus oro uosto, esantį Citymax Al Barsha“ viešbutį. Šiuolaikiškas viešbutis įsikūręs už 12 km nuo Džumeiros paplūdimio parko, kitapus gatvės nuo „Mall of Emirates“ – vieno didžiausių prekybos centrų pasaulyje. Numeriai su prabangiais baldais, muzikinis ir sporto barais, kavinėmis ir restoranu, kuriame tiekiami savitarnos pusryčiai, pietūs ir vakarienė.

Analogiškas variantas norintiems nepermokėti būtų 27 aukštų pastate įsikūręs modernios architektūros ir stilingo interjero dizaino viešbutis Tryp by Wyndham“. Jame rasite viską, ko reikia po naktinio skrydžio: patogią lovą, puikų maistą, o iš viešbučio lengvai sieksite pagrindines lankytinas vietas ir prekybos centrus, pvz.: pėsčiomis nueisite iki Dubai City metro stoties.

Keliaujantys su šeimomis ir vertinantyss vandens parkus ar animacijų programas neprašaus apsistoję dirbtinėje, iš smėlio supiltoje saloje „Džiumeiros palmėje“, vadinamoje aštuntuoju pasaulio stebuklu. Būtent šioje saloje šeimyniniam poilsiui skirtas arabiško stiliaus kompleksas Atlantis the Palm”. Jį yra išbandę ir JAV TV žvaigždė – Kim Kardashian, Paris Hilton, Naomi Campbell, Rita Ora.

„Vienoje viešbučio pusėje matysite vandenyną, kitoje – salą ir Dubajaus centro dangoraižius. Tarsi vyšnaitė ant torto – liukso numeris, įrengtas pastato apačioje, pro kambario didžiulę stiklo sieną galima stebėti vaizdą vandenyne – plaukiojančias žuvis, ryklius ir rajas“, – pristato „Coral Travel“ atstovas.

Jo vertinimu, ne prastesnis tos pačios klasės pasirinkimas būtų ir – Marjan Island Resort and Spa”. Šis poilsio kompleksas įsikūręs Ras al Chaimoje, pirmojoje dirbtinėje skaidriosios Persijos įlankos saloje, už 45 minučių kelio nuo Dubajaus. Iš erdvių standartinių bei liukso numerių čia atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai. Svečiams siūloma lankytis privačiame paplūdimyje bei isškirtiniame SPA centre ir užsiimti įvairia laisvalaikio veikla.

123rf.com nuotr./Dubajus
123rf.com nuotr./Dubajus

Įvairiose viešbučio maitinimo įstaigose ruošiami patiekalai skirtingiems skoniams. Restorane „Al Liwan“ tiekiami tarptautiniai valgiai, restorane „Zaitouna House“ – tradiciniai Libano virtuvės ir kiti valgiai, o restorane „Al Forno“, iš kurio atsiveria nuostabūs jūros vaizdai – Viduržemio jūros regiono valgiai.

Vaikai kviečiami smagiai leisti laiką su naujausiais žaidimų automatais, seifu bei sode įrengta žaidimų aikštele, pasivažinėti dviračiais bei kartais pajūrio takeliu ir užsiimti įvairia kita veikla.

SPA centre „Lamar“ įrengtas sveikatingumo klubas su garų pirtimis, saunomis, sūkurinėmis voniomis ir vidaus baseinais. Čia taip pat rasite tik moterims skirtą privatų sveikatingumo klubą.

Jungtiniai Arabų Emiratai populiarėja ir kaip šeimos atostogų kryptis.

Na, o naktinio gyvenimo mylėtojai džiaugsis pasirinkę prabangiame Dubai Marina rajone esantį Rixos Premium Dubai” ar Five Palm Jumeirah” viešbutį.

Pirmasis įsikūręs Dubajaus Jumeirah Beach Residence (JBR) rajono centre, netoli „Dubai Marina Mall“ prekybos centro ir garsios „The Walk“ promenados, kurioje gausu restoranų ir barų. Paprastas, tačiau elegantiškas numerių interjeras. Teritorijoje yra garsiausias Dubajaus „Lock Stock & Barrel“ baras, bei „Black Tap“ klubas.

Antrajame yra privatus paplūdimys, 5 lauko baseinai. Šešiolikos aukštų viešbutyje siūloma 470 paprasto, bet elegantiško stiliaus standartinių ir liukso numerių, iš kurių atsiveria Persijos įlankos vaizdai.

123rf.com/Paplūdimys Dubajuje
123rf.com/Paplūdimys Dubajuje

Komplekse rasite pasaulinio garso šefų restoranų, modernų SPA centrą ir karaokė kambarį kinų restorane „Maiden Shanghai“.

Išskirtinės architektūros „FIVE Palm Jumeirah Dubai“ įsikūręs žymiosios Džumeiros palmės salos kamiene – itin patogioje vietoje, iš kurios lengvai nuvyksite iki Dubajaus verslo rajonų ir daugybės įdomių miesto turistinių ir pramogų vietų.

Na, o besidairantiems nakvynės pačiame centre, su baseinu ant stogo, verta rinktis Pullman Hotel Sharjah” ar Wyndham Dubai Marina” viešbučius.

Anot V.Kuzmicko, „Pullman Hotel Sharjah“ viešbutis įsikūręs Šardžos emyrate, čia viešbučiai yra pigesni nei Dubajuje, nors atstumas iki šio miesto nedidelis, galima nuvykti viešuoju transportu ar taksi. „Išleisite mažiau pinigų viešbučiui, o pamatysite tą patį, kaip ir apsigyvenę Dubajuje“, – pataria kelionių žinovas.

Tuo metu Wyndham Dubai Marina” viešbutį rasite viename prestižinių Dubajaus rajonų – Dubai Marina. Netoliese jo – paplūdimys, prekybos centras, boutique stiliaus parduotuvės.

Ekonominės klasės viešbučiai tinka jaunoms poroms ar pavieniais keliautojams, kur kelionų paketas asmeniui už 7 naktis startuoja nuo 900 eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius