-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip internetas keičia keliautojų įpročius?

Turbūt tik didžiausias avantiūristas į tolimą kelionę leistųsi nepasidomėjęs vietovės, į kurią keliauja, oro sąlygomis, vietinių papročiais, jų mėgstamu maistu ir jo kaina. Dabar atrodo savaime suprantama internetu rezervuoti lėktuvo bilietus ir viešbučius, prieš kelionę išmokti keletą frazių vietinių kalba, pasidomėti, ko saugotis ir kokių vaistų pasiimti. Prieš gerą dešimtmetį toks savarankiškas išvykos planavimas būtų buvęs neįsivaizduojamas be kelionių agentūros paslaugų.
 Kelionės po Austrija. B.Kaziliūnaitės nuotr.
Kelionės po Austrija. B.Kaziliūnaitės nuotr.

Internetas, socialiniai tinklai siūlo daugybę galimybių norintiems susirasti kitų keliautojų kelionių įspūdžių, perskaityti jų patarimus ar peržvelgti nuotraukas. Pagal tai galima planuoti savo kelionę, per kurią nepasiklysti padės virtualūs žemėlapiai. Baisu, kad kelias iki viešbučio – klaidus? Jį galima apžiūrėti prieš kelionę naudojantis „Google Street View“. Užsiregistravus svetainėse couchsurfing.com ir hospitalityclub.org galima paprašyti, kad vietovę aprodytų vietinis žmogus. O jei finansiniai ištekliai kelionei nėra dideli, tai vietinių galima paprašyti nakvynės.

Prieš keletą savaičių vilnietė Beatričė sulaukė prašymo aprodyti Vilnių. To jos paprašė urugvajietis Alfredo, trumpai viešėjęs Vilniuje. Pamaniusi, kad tai yra išskirtinė galimybė praleisti dieną, Beatričė mielai sutiko svetimšaliui aprodyti sostinę.

„Pamaniau, kad taip padarysiu gerą darbą ir prasiblaškysiu. Sužinojau daug naujų dalykų apie Urugvajų, prieš vartotojiškumą nusiteikusį jo prezidentą, dėvintį aptrintus drabužius ir Prezidento rūmuose apgyvendinusį nepasiturinčiuosius“, - turininga diena džiaugėsi Beatričė.

Ji irgi yra išbandžiusi užsieniečių svetingumą: užsiimdama savanoryste Austrijoje ji bei jos draugė iš Latvijos nutarė neapsiriboti vien Vienos įžymybių lankymu ir pasidairyti nors viename nedideliame miestelyje. Retas kuris jų turi viešbutį, o jei ir turi, tai kainos aukštos. Dėl to vienintelė išeitis merginoms buvo svetingų žmonių paieška. Vienas austras Beatričės bei jos draugės lūkesčius išpildė su kaupu.

Pasikliaujant patarimais internete ir draugų bei pažįstamų atsiliepimais galima nesunkiai susiorganizuoti kelionę.

„Jei ne šis žmogus, miestelyje nebūtume aplankiusios nė pusės to, ką pasisekė pamatyti. Savo automobiliu šeimininkas mums aprodė vaizdingus aplinkinius ežerus bei kalvas, supažindino su savo draugais ir mandagiai teiravosi, ko norėtume užkąsti“ – malonia pažintimi džiaugėsi Beatričė ir pridūrė, kad viena leistis į tokį nuotykį nebūtų išdrįsusi.

Aistringas keliautojas Donatas aplankė daugybę šalių ir dar daugiau jose gyvenančių žmonių. Jis svetaine couchsurfing.com naudojasi dar tik ketverius metus, tačiau spėjo pasisvečiuoti jau maždaug šimto žmonių namuose. Namai šiuo atveju – labai plati sąvoka. Vaikinas sako, kad jam yra tekę apsistoti net tokiose vietose, kaip vaikų darželis, kopinėjimo salė, studentų bendrabutis ar iš stambių akmenų sumūrytas rūsys, kurio sienomis ropinėja skruzdės. Jam nebaisu ne visada minkštas guolis ir visą savo sukauptą svečiavimosi patirtį jis vertina teigiamai, o atsiliepimai apie Donatą irgi pozityvūs.

Pasikliaujant patarimais internete ir draugų bei pažįstamų atsiliepimais galima nesunkiai susiorganizuoti kelionę. Tačiau tada keliautojai yra patys už viską atsakingi. Įvykus nelaimei ar nesusipratimui jie patys turi rasti būdą spręsti sunkumus. Tad neblėsta ir kelionių agentūrų sėkmė. Jų atstovai teigia, kad į kurortus Egipte, Tunise, Turkijoje ir į egzotiškas šalis patogiau, pigiau ir saugiau keliauti su turizmo bendrove. Nebent keliautojas išsiruošia ieškoti nuotykių, savo akimis išvysti kuo kraštas yra autentiškas ir susipažinti su vietiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius