-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti egzotinę kelionę?

Kol Lietuvoje – auksinis ruduo, didelio noro kelti sparnus kažkur kitur nėra. Tačiau vos spustelėjus šaltukui ir vėjui išnešiojus paskutinius rudeniškus lapus, daugelis pradės dairytis kelionių maršrutų ten, kur šilta ir galbūt egzotiška.
Titikakos ežeras
Titikakos ežeras / Shutterstock.com

Kelionių organizatorius „Travel Planet“ pataria, kaip išsirinkti kelionę į tolimesnes egzotiškas valstybes. Kokiais kriterijais remiantis lyginti skirtingų kelionių organizatorių keliones? Kaip išsirinkti sau tinkamiausią?

„Scanpix“/AP nuotr./Tirpstantys ledynai Peru
„Scanpix“/AP nuotr./Turistai Peru

Įskaičiuota ir neįskaičiuota

Kai lyginate kelionės kainas, būtinai atkreipkite dėmesį į dalį, kas yra neįskaičiuota, kokių išlaidų jums nepavyks išvengti, arba be ko kelionė praras didelę dalį vertės. Kaip pavyzdys to galėtų būti neišvengiamais kaštais tapsiantys vidiniai skrydžiai, kuriuos kartais organizatoriai įrašo į „neįskaičiuota“ kategoriją. Tačiau užsisakę kelionę, tikrai neimsite keliauti po šalį autobusais, kai visa grupė skris lėktuvu.

Shutterstock.com/Naskos slėnis
Shutterstock.com/Naskos slėnis

Na, o kai kurių išlaidų, įrašytų į „neįskaičiuota“ gal ir galima būtų išvengti, bet tuomet kelionė į tą vietą netenka prasmės.

Pavyzdžiui, jei nuvyksite į Naskos miestelį Peru, turbūt norėsite pamatyti tai, dėl ko ten atvažiavote – Naskos linijas. O kai kurių organizatorių programų aprašymuose skrydį virš Naskos linijų rasite būtent „neįskaičiuota“ eilutėje.

Na, ir pabaigai – matematika. Kai kurie kelionių organizatoriai labai mėgsta skiltį „neįskaičiuota“ – susumavus eilutes šioje skiltyje, kartais kelionės kaina išauga ir apie 30 ar net 50 procentų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tailandas mini savo karaliaus 70 metų jubiliejų
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tailandas per savo karaliaus 70 metų jubiliejų

Kelionės trukmė prieš kainą

Kai lyginate kelionės kainą, įvertinkite ir tai, kiek dienų kiekviena kelionė trunka, ir kiek kiekviena diena kainuoja. O tada belieka apsispręsti, ar imti brangesnę, bet ilgesnę ir turiningesnę kelionę, ar sutaupyti pinigų ir įspūdžių.

Normalu, kad kavinėje sriuba kainuoja mažiau nei kepsnys, bet jei keliaujate kartą per metus ir skrendate toli, turbūt nenorite išvykti iš šalies jos taip ir „neparagavę“.

Kaip pavyzdys galėtų būti kelionė į Izraelį, kai keliautojai lygina išsamų 11-os dienų pažintinį maršrutą su vos savaitės trukmės kelione, kurios metu jiems numatytos tik 4-ios dienos pažinties, o visa kita – skrydžiai ar poilsis.

Normalu, kad kavinėje sriuba kainuoja mažiau nei kepsnys, bet jei keliaujate kartą per metus ir skrendate toli, turbūt nenorite išvykti iš šalies jos taip ir „neparagavę“.

Pažintinė kelionė už poilsinės kelionės kainą

Kai lyginate keliones, įvertinkite kiek dienų sudaro pažintinė programa ir poilsis. Daugumoje atvejų (išskyrus, kai poilsiui pasirenkamas prabangus viešbutis) pažintinės kelionės bus brangesnės, nei tik poilsis. Juk be viešbučio jau įskaičiuoti visi pervežimai, ekskursijos, gidas, įėjimo mokesčiai, lydintis kelionės vadovas. Taip, į Tailandą rasite puikių pasiūlymų už 1000 eurų įskaitant tarptautinį skrydį, tačiau tai spendimas norintiems pailsėti, o ne pamatyti, ką šalis turi pasiūlyti keliautojams.

Keliautojų grupės dydis

Kiekvienas renkasi pagal save, tačiau mes esame tikri, kad keliaujant mažesnėje grupėje, yra jaukiau bendrauti tiek su bendrakeleiviais, tiek su kelionės vadovu, lengviau patekti į įvairiausias vietas, lengviau užsisakyti skirtingus patiekalus restorane, net eilė prie tualeto sustojus būna trumpesnė.

Toks papildomas komfortas, žinoma, sukuria pridėtinę vertę, nes kelionė galimai džiugina labiau.

Informaciją paruošė kelionių organizatorius „Travel Planet“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius