Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Keičiasi „Ryanair“ rankinio bagažo taisyklės

Antrą kartą per metus „Ryanair“ keičia savo rankinio bagažo politiką. Rudenį nemokamai bus galima pasiimti tik mažą rankinio bagažo vienetą, o net už nedidelį lagaminą reikės mokėti papildomai.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Avialinijos šiuo metu leidžia nemokamai skristi su dviem rankinio bagažo vienetais – mažu ir didesniu. Neįsigijus įlaipinimo pirmenybės (angl. Priority Boarding), didesnį lagaminą reikia palikti prie orlaivio, jis paimamas į bagažo skyrių.

„Ryanair“ teigia, kad tokia politika ilgino keleivių laipinimo į lėktuvą laiką. Leisti visiems pasiimti rankinį bagažą į lėktuvą – irgi ne išeitis. Vis daugiau keleivių išnaudoja visą leidžiamą limitą rankiniam bagažui tam, kad nereikėtų papildomai mokėti už registruojamą. Lėktuvuose paprasčiausiai nėra tiek vietos, kad sutalpintų visų lagaminus į lentynas virš kėdžių.

Nuo lapkričio 1-osios keleiviams bus leidžiama nemokamai pasiimti vieną nedidelį bagažo vienetą, kuris telpa po kėde priešais. Tie, kurie įsigijo įlaipinimo pirmenybę (už skrydį – 6 Eur), galės pasiimti ir nedidelį lagaminą.

„Ryanair“ iliustr./„Ryanair“ rankinio bagažo kaina
„Ryanair“ iliustr./„Ryanair“ rankinio bagažo kaina

Tiesa, „Ryanair“ mažo rankinio bagažo vieneto dimensijos išsiplės 40 proc. Anksčiau jo dydis turėjo tilpti į 35 x 20 x 20cm, o dabar maksimalūs matmenys bus 40 x 20 x 25cm.

„Ryanair“ įvedė ir naują registruojamo bagažo dydį – jeigu lagaminas sveria iki 10 kg, tuomet už jį reikės mokėti 8 Eur. Anksčiau už registruojamą bagažą reikėjo mokėti 25 Eur.

„Ryanair“ iliustr./„Ryanair“rankinio bagažo dydžiai
„Ryanair“ iliustr./„Ryanair“rankinio bagažo dydžiai

Tad jeigu į kelionę norite pasiimti nedidelį lagaminą, galite rinktis arba mokėti 6 Eur ir pasiimti jį su savimi į lėktuvo saloną, arba 8 Eur – ir jį užregistruoti.

Avialinijos tikina, kad nauja politika paveiks nedidelę dalį keleivių. Jų teigimu, 30 proc. klientų dažniausiai nusprendžia įsigyti įlaipinimo pirmenybę, o dar 30 proc. paprastai keliauja tik su mažu rankiniu bagažu.

„Ryanair“ aiškina, kad taisyklės keičiamos ne tam, kad uždirbtų daugiau pinigų, o kad paspartėtų keleivių sulaipinimo į lėktuvą procesas. Be to, pasak jų, bilietų kainos mažėja, tad keleiviai vis tiek finansiškai nenukentės.

Naujoji politika galios visiems skrydžiams nuo lapkričio. Jeigu bilietai jau yra įsigyti, ir jūsų netenkina pasikeitusios taisyklės, galima atsisakyti skristi ir susigrąžinti visus sumokėtus pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius