-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių apdovanojimai: 2016 m. geriausios pasaulio kelionių pramogos ir vietos

2016 m. pabaigoje Maldyvuose iškilmingoje ceremonijoje paskelbti geriausi pasaulio turistiniai objektai, vietos, pramogos ir veiklos. Viename iš prestižiškiausių kelionių ir turizmo renginių buvo sudėtos visos geriausios 2016 m. kelionių patirtys, kryptys, daugybė turizmo paslaugų nuo viešbučių iki oro linijų, geriausi projektai ir akcijos.
Geriausių 2016 m. pasaulio kelionių pramogos ir vietos
Geriausių 2016 m. pasaulio kelionių pramogos ir vietos / Travel On Spot koliažas

Pateikiame keletą įsimintinų ir labiausiai vertų dėmesio. Išbandykite jas 2017 m.!

Pirmaujanti pasaulyje turistinė vieta – Dubajus, JAE

Daugelį keliautojų pirmasis Jungtiniuose Arabų Emyratuose pasitinka Dubajus. Iš mažo žvejų miestelio išaugęs pasaulinės reikšmės ekonomikos ir turizmo centras vieną po kito „kepa“ aukščiausius pasaulio pastatus, didžiausius prekybos centrus, atvykėliams siūlo originaliausias pramogas ir atrakcionus.

„Scanpix“/AP nuotr./Dubajus planuoja atidaryti dar vieną pramogų parką
„Scanpix“/AP nuotr./Dubajus planuoja atidaryti dar vieną pramogų parką

Geriausias pabėgimas į miestą – Honkongas, Kinija

Pulsuojantis, labai tankiai apgyvendintas, kosmopolitiškas pasaulinis ekonomikos centras Honkongas turi ką pasiūlyti ir pirmą kartą čia atvykusiam turistui, ir nuolatiniam keliautojui verslo reikalais. Paminėti vertėtų ir tai, kad didžiulis miestas tarp dangoraižių sugeba išsaugoti gamtos oazes su daug retų paukščių buveinių ir įvairiais vietos augalais.

123rf.com nuotr./Honkongas
123rf.com nuotr./Honkongas

Geriausias pasaulio oro uostas – Čangis, Singapūras

Net dešimt metų iš eilės geriausių pasaulio oro uostų kategorijoje Singapūro oro uostas laimi pirmą vietą. Tai vieta, kuri suteikia keliautojams ne tik atgaivą ir poilsį prieš šimtus skrydžių, tačiau pasiūlo ir nepaprastų patirčių. Be to, Čangio oro uosto personalas labai draugiškas, aplinka labiau primena ramybės oazę nei skubančių žmonių sanbūrį.

Jewel Changi oro uostas Singarūpe
Čangio oro uosto nuotr./ Jewel Čangio oro uostas Singapūre

Pirmaujanti pasaulyje turistinė atrakcija – „Titaniko“ namai, Belfastas, Šiaurės Airija

1912 m. tragiškai nuskendusio didžiausio tuo metu kruizinio lainerio „Titaniko“ muziejus Belfaste buvo įvertintas kaip geriausia 2016 m. turistinė atrakcija. Devynios interaktyvios galerijos su specialiais efektais, tamsiais pasivažinėjimais, realaus dydžio rekonstrukcijomis bei inovatyviais sprendimais tikrai sužavės net ir visko mačiusius keliautojus.

Geriausias pasaulio paplūdimio kurortas – „The Andilana Beach Resort“, Madagaskaras

Į Madagaskarą nukeliauti priežasčių ir taip netrūko – išskirtinė gamta, viena didžiausių ir unikaliausių pasaulio salų, spalvinga kultūra. Dabar dar ir geriausias pasaulio paplūdimys. Įsikūręs Bė saloje Madagaskaro šiaurėje šis kurortas savo paplūdimių gražumu ir ramybe tiesiog susuks jums galvą. Jei norite pabėgti nuo VISKO – tai pati puikiausia vieta pasaulyje.

Romantiškiausias pasaulio kampelis – Maldyvai

Maldyvai nuolat patenka į daugelio turistinių dešimtukų ir rinkimų aukščiausias vietas. Smėlio ir vandens apsupti Maldyvai gal ir nebus pati tinkamiausia vieta ekstremalių nuotykių mėgėjams, tačiau romantikams ir medaus mėnesio porelėms – tai ideali vieta. Puikus klimatas, įspūdingai šviesus vandenynas, koralų rifai, vaisiai, geriausi viešbučiai ant jūros kranto... ir ramybė viduryje vandenyno.

Asmeninės nuotr./Maafushi sala ir jos paplūdimys
Rimvydo Širvinsko nuotr./Maafushi sala ir jos paplūdimys

Didžiausias rojus nuotykių mylėtojams – Čilė

Čilė – tai tiesiog didelė gamtos žaidimų aikštelė nuotykių ieškotojams. Nuo Atakamos dykumos iki Andų kalnų, nuo Patagonijos ledynų iki puikių slidinėjimo kurortų ir banglentininkų mėgstamų paplūdimių. Tai vieta, kur kiekvienas atras savo nuotykį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Atakamos dykuma Čilėje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Atakamos dykuma Čilėje

Geriausias gyvūnų stebėjimas pasaulyje – Kenija

Aš pats šį tekstą rašau sėdėdamas Kenijoje. Praleidau čia nemažai mėnesių ir galiu tik patvirtinti, kad Kenija verčiausia pasaulyje gauti apdovanojimą už geriausius safarius. Tokią žvėrių mišrainę sunku pamatyti kitose Afrikos šalyse. Be to, Kenijos vyriausybė deda nemenkas pastangas, kad apsaugotų gyvūnus ir užtikrintų jų ramų gyvenimą – nuo civilizacijos, žemdirbių ir brakonierių. Ši kova jau duoda vaisių – dramblių ir raganosių skaičius po truputį didėja, o turistai gali džiaugtis puikiais fotografijų trofėjais iš safarių.

M. Vadišio nuotr./Nakuru parko pasididžiavimas – raganosiai.
Mykolo Vadišio nuotr./Nakuru parko (Kenija) pasididžiavimas – raganosiai

Geriausia pasaulyje vieta skaniai prisivalgyti – Peru

Peru – tai ir jūrų gėrybių, ir skanaus gatvės maisto, ir puikių, inovatyvių restoranų šalis. Geriausiai Peru žinoma dėl savo tradicinio šviežių jūrų gėrybių patiekalo – sevičės, tačiau šalyje, kur auga daug vaisių, gyvena džiunglių ir kalnų žmonės, galima tikėtis kur kas daugiau. Ne pirmus metus Čilės restoranai patenka tarp pačių geriausių Pietų Amerikoje ir visame pasaulyje.

Vida Press nuotr./Druskų tvenkiniai Peru kalnuose
Vida Press nuotr./Druskų tvenkiniai Peru kalnuose

Žaliausias ir ekologiškiausias kraštas keliautojams – Ekvadoras

Dar viena Pietų Amerikos valstybė – Ekvadoras – gavo prizą už geriausias sąlygas ekoturizmo mėgėjams. Tai šalis, kurioje klesti ekolodžijos, žali pažintiniai takai per džiungles ir ekologiniai ūkiai.

Vida Press nuotr./Ekvadoro Andų kalnuose esančios „pasaulio krašto“ sūpynės greta namelio medyje
Vida Press nuotr./Ekvadoro Andų kalnuose esančios „pasaulio krašto“ sūpynės greta namelio medyje

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius