Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusas Tailande: viskas, ką reikia žinoti

Koronavirusas kelia įtampą visame pasaulyje. Užsikrėtusiųjų skaičius auga, o apie virusą žinoma labai mažai. Tai visiškai naujas virusas. Patvirtintų užsikrėtimo atvejų Kinijoje yra virš 5578, mirusių – 131 (iš jų 125 mirusių viruso kilimo židinyje. Šiuo metu užregistruoti 107 pasveikę atvejai (sausio 29 d. duomenimis).
Moteris su kauke Tailande
Moteris su kauke Tailande / Zumapress/Scanpix nuotr.

Sekti situaciją realiu laiku galite paspaudę šią nuorodą. Pirmieji užsikrėtimai yra siejami su Uhano turgumi Kinijoje.

Patvirtinta, kad virusas perduodamas ne tik nuo gyvūno, bet plinta ir tarp žmonių. Šiuo metu dėl viruso yra uždaromi Kinijos miestai su milijonais gyventojų bei nutraukiamas susisiekimas viešuoju transportu. Siekiant užkirsti ligos plitimui, Pekine atšaukti kinų naujų metų renginiai.

Dažniausiai pasitaikantys konoraviruso simptomai:

  • karščiavimas;
  • kosulys;
  • apsunkęs kvėpavimas;
  • kiti kvėpavimo sutrikimai.

Konoravirusas yra plaučių uždegimo atmaina. Pavojinga tuo atveju jei iškart nėra gydomas ir prasideda komplikacijos.

Užsikrėtusiųjų koronavirusu yra ne tik Kinijoje, bet ir JAV, Japonijoje, Pietų Korėjoje, Prancūzijoje, Kanadoje, Kambodžoje, Singapūre, Vokietijoje, Šri Lankoje, Tailande ir kitose šalyse. Yra tikimasi didesnio viruso išplitimo į įvairias pasaulio vietas dėl kinų Naujųjų metų atostogų ir intensyvių kelionių šiuo metu.

Kokia situacija Tailande?

Į Tailandą kiekvieną dieną atskrenda apie 1 300 keleivių iš Kinijos.

Tailandas patvirtino 8 užsikrėtimo koronaviruso atvejus – visi jie Kinijos piliečiai (sausio 28 d. duomenimis). Pirmieji susirgę 5 asmenys paleisti namo dėl sparčiai besitaisančios sveikatos būklės.

Kaip prevencine priemone, Bankoko, Krabio, Čiang Majaus ir Puketo oro uostose yra tikrinami keleiviai, kurie atvyksta ne tik iš Uhano, bet ir Pekino ir Šenzeno.

Tailandiečiai.lt rekomendacijos dėl koronaviruso Tailande:

  • vengti vietų, kur yra daug kinų, pavyzdžiui, naktinių turgų, oro uostų, populiariausių lankytinų vietų, metro ir traukinių;
  • nešioti medicinines kaukes, jei vis dėlto reikia vykti ten, kur yra daugiau žmonių, įskaitant oro uostus;
  • vengti susibūrimo vietų;
  • dažnai plauti rankas su šiltu vandeniu ir muilu (rekomenduojama rankas muiluoti ne mažiau kaip 20 sekundžių);
  • stengtis kuo mažiau rankomis liesti akis, nosį ir burną;
  • laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo;
  • pajutus pirmuosius peršalimo požymius kreiptis į gydytoją ir nelaukti sveikatos pablogėjimo. Ao Nang, Krabi, rekomenduojame Somboon clinic.

Rekomendacijos paruoštos remiantis pasaulinės sveikatos apsaugos organizacijos rekomendacijomis ir Tailando vyriausybės rekomendacijomis.

Ir, svarbiausia, nesusipykti su savo sveiku protu. Tik primename, kad Tailande gyvena 68 milijonai gyventojų. Plius – imigrantai, turistai, tad galvokime bent apie 70 mln. žmonių. Autoįvykiuose ar nelaimingų atsitikimų metu čia kasdien žūsta keli šimtai žmonių. Nuo šio viruso Tailande nemirė nei vienas, visi užsikrėtę yra Kinijos piliečiai. Gyvenimas čia teka sava vaga, tik gatvėse pastebėsite daugiau nešiojančių medicinines kaukes. Tiesa, Tailande niekam nekyla klausimas – kai pradedama sirgti, sergantysis visuomet nešioja kaukę tam, kad neužkrėstų kitų asmenų. Šito tai tikrai galime iš jų pasimokyti.

Dažniausiai užduodami klausimai apie Tailandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius