-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Koronaviruso pandemijos įkarštyje „Wizzair“ siūlo 50 proc. nuolaidą skrydžiams

Europos oro linijų bendrovė „Wizz Air“ penktadienį skelbia 50 proc. nuolaidą rinktiniams skrydžiams, bet Užsienio reikalų ministerija dėl pasaulyje siaučiančios koronaviruso pandemijos skatina nuo kelionių susilaikyti.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123rf.com nuotr.

Kaip spaudai išplatintame pranešime nurodo „Wizz Air“, 50 proc. nuolaida taikoma skrydžio kainai, neįskaitant administravimo mokesčio. Skrydžių bilietus galima įsigyti tik oficialioje bendrovės svetainėje ir naudojantis „Wizz Air“ mobiliąja programėle akcijos vykdymo laikotarpiu. Šis pasiūlymas galioja rinktiniams š. m. spalio 30 d. nuo 00.00 iki 23.59 val. centrinės Europos laiku užsakytiems skrydžiams. Nuolaidos nėra taikomos grupiniams užsakymams.

Rūpindamasi savo keleivių ir įgulos sveikata bei saugumu, oro linijų bendrovė tikina paskelbusi daugybę patobulintų higienos priemonių: „Wizz Air“ orlaiviai yra reguliariai valomi garais, naudojant antivirusinį tirpalą, taip pat laikomasi griežto kasdienio valymo grafiko – visi oro linijų bendrovės orlaiviai per naktį dezinfekuojami antivirusiniu tirpalu.

Skrydžio metu įgulos nariai privalo dėvėti veido kaukes ir pirštines, o keleiviai – veido kaukes. Keleivių prašoma laikytis vietos sveikatos institucijų nustatytų saugaus fizinio atstumo reikalavimų, skatinama užsisakyti paslaugas prieš skrydį internetu (pvz., registruotas bagažas, „WIZZ Priority“, greitoji patikra), kad būtų kiek įmanoma sumažintas fizinis kontaktas oro uoste.

Nuo nebūtinų kelionių rekomenduoja susilaikyti

Tačiau Lietuvos užsienio reikalų ministerija nuo nebūtinų kelionių skatina verčiau susilaikyti, šalyje vis dar galiojant ekstremaliajai padėčiai, o pasaulyje ir toliau siaučiant jau antrajai koronaviruso pandemijos bangai.

Prieš vykstant į užsienio šalį URM primena, kad reikia konsulinėse įstaigose išsiaiškinti, kokias taisykles taiko būtent ta valstybė. Informacija skelbiama ir Užsienio reikalų ministerijos puslapyje http://keliauk.urm.lt/

Nuo penktadienio Lietuvoje pradėtas taikyti pagal šviesoforo principą sudarytas paveiktų šalių sąrašas.

Vykstantiems į Lietuvą iš raudonosios ir pilkosios zonų pasitelkiamos įvairios iki šiol naudotos priemonės – skiriama izoliacija arba prašoma turėti atliktą koronaviruso (COVID-19) testą.

Testą galima arba atlikti dar esant kitoje šalyje, likus ne daugiau nei 48 val. iki atvykimo į Lietuvą, arba jį pasidaryti jau Lietuvoje, o rezultatų laukti saviizoliacijoje. Reikia pabrėžti, kad net ir turint neigiamą COVID-19 testo atsakymą, rekomenduojama laikytis tik režimo darbas-namai, vengti viešų vietų, kur yra žmonių.

Grįžus iš koronaviruso paveiktų valstybių taikoma 14 dienų saviizoliacija, tačiau įsigaliojus naujoms saviizoliacijos taisyklėms net ir atvykstantiems iš raudonosios ar pilkosios zonos valstybių, taikoma nemažai išimčių. Daugiau apie tai skaitykite čia.

SAM iliustr./Atvykus iš užsienio taikomos izoliacijos išimtys
SAM iliustr./Atvykus iš užsienio taikomos izoliacijos išimtys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius