Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur keliauti 2017 m.: Karolio Žukausko rekomendacijose – ir kengūrų tėvynė Australija

Populiarių interneto žemėlapių Lietuvon.lt ir Tailandan.lt kūrėjas, keliautojas Karolis Žukauskas 2017-uosius sutiko anksčiau nei kiti. Ir tik dėl vienos priežasties – Tailande pastaruosius keletą mėnesių gyvenantis vyras kartu su sūnumi šiuo metu atostogauja Australijoje. Joje, kaip žinia, Naujieji metai prasideda anksčiau nei Lietuvoje.
Karolis Žukauskas ir kengūra Australijoje
Karolis Žukauskas šiuo metu keliauja po Australiją / Asmeninė nuotr.

Paprašytas sudaryti savo rekomendacijų sąrašą 2017 metų kelionėms, K.Žukauskas neslėpė, jog šiame sąraše šalių galėtų būti ir trisdešimt. Tačiau galiausiai išskyrė aštuonias.

Islandija

Tai yra priminimas ir sau, ir kitiems, kad reikia pamatyti šią šalį, kol yra tiesioginių skrydžių iš Lietuvos. Islandijos „Lonely Planet“ gidą nusipirkau prieš kokius 4 metus, jis iki šiol dulka lentynoje nevartytas, reikėtų jau pajudinti.

Gruzija

Ją, kaip visada, visi traukia į visus sąrašus, nes Gruzija tikrai verta visų kelionių. Be to, ji keičiasi be galo sparčiai – važiuokit, kol Gruzija myli Lietuvą.

Tailandas

Karolio Žukausko nuotr./Mini paplūdimys Tailande
Karolio Žukausko nuotr./Mini paplūdimys Tailande

Jei į jį užsuksite iki vasaros, susitiksime. Kadangi čia praleisiu beveik pusę 2017-ųjų – negaliu šios šalies neįtraukti į savo sąrašą. (Kodėl čia verta atvažiuoti, suprasite pažiūrėję K.Žukausko sukurtą virtualų žemėlapį Tailandan.lt – red. past.)

Ukraina

Kartais egzotika visai šalia, nereikia toli keliauti. Po to, kai Ukrainos valiuta nuvertėjo, šioje šalyje kainos ir kokybės santykis turėtų būti nuostabus (pats čia buvau iki Maidano įvykių, todėl kalbu remdamasis kitų keliautojų atsiliepimais – tikiu jais). Iš miestų, kuriuos ypač verta aplankyti, išskirčiau Lvovą.

Šv. Elenos sala

2017 m. turėtų atsirasti pirmas tiesioginis skrydis iš Europos į ją. Tad kodėl nepabandžius paragauti istorinės egzotikos?

Australija

Kadangi šiuo metu atostogauju čia ir esu visiškai sužavėtas šios šalies, tad negaliu jos neįtraukti į rekomenduojamų aplankyti šalių sąrašą. Žinoma, ji toli, bet kelti koją iki jos verta, dar ir kaip.

Šiaurės Korėja

Ta „kosminė“ šalis ilgai netemps taip, kaip dabar, sprogs į kurią nors pusę. Pasinaudojus kelionių turais ją nesudėtinga pamatyti – tą jau daro ir lietuvaičiai, todėl ji seniai mano sąrašuose. Tikiuosi, spėsiu apsilankyti, kol šalis galutinai neišprotėjo.

VIDEO: Unikali brolių Vytauto ir Vaido Mikaičių kelionė į mistinę Šiaurės Korėją

Izraelis

Nes Jeruzalė yra vienas nuostabiausių pasaulio miestų, į kurį norisi grįžti. O dar įvertinus tai, kad Izraelyje rudenį žais Lietuvos krepšinio rinktinė, apsispręsti nesunku.

Lietuva

Karolio Žukausko nuotr./Daug Lietuvoje esančių objektų patiems lietuviams nežinomi
Karolio Žukausko nuotr./Daug Lietuvoje esančių objektų patiems lietuviams nežinomi

Ji mano sąraše ne dėl to, kad banalus posakis sako, jog pirma reikia savo kraštą pažinti, o todėl, kad per pastaruosius 3–5 metus turizmo srityje mūsų šalyje įvyko labai daug teigiamų pokyčių. Lažinuosi, kad net ir savo gimtajame rajone dar nesate pamatę visko, kas atsirado arba buvo sutvarkyta visai neseniai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Internetinio kelionių po Lietuvą žemėlapio kūrėjas Karolis Žukauskas pirmiausiai jį kūrė sau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius