-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur keliauti vietoj Egipto? Kelionių alternatyvos į šiltus kraštus vėlyvą rudenį

Viena populiariausių lietuvių atostogautojų krypčių – Egiptas – tikriausiai bus ilgai nepasiekiama. Politinė įtampa, masinės demonstracijos, chaosas, smurtas, – vargu ar egiptiečiai iki žiemos nurims. O juk būtent vėlyvą rudenį ir žiemą lietuviai labiausiai mėgsta ilsėtis Egipto kurortuose. Kurią gi šalį pasirinkti vietoj šiltojo Egipto, kad ši būtų panaši klimatu ir kainomis?
Šaltuoju metų laiku keliauti galima ne tik į Egiptą
Šaltuoju metų laiku keliauti galima ne tik į Egiptą / 123rf.com nuotr.

Kol Kaire nuverstojo prezidento Mohamedo Mursi šalininkai degina viešbučius ir daužo parduotuvių langus, Lietuvos turizmo agentūros ir kelionių operatoriai bando atsigauti nuo patirto šoko. Ypač tie, kurie dirbo tik su keliomis, populiariausiomis kelionių kryptimis, tarp kurių ir buvo Egiptas.

Akivaizdu, jog net išsipildžius optimistiškiausiam scenarijui, vargu ar šilto poilsio šaltuoju metų laiku ištroškę lietuviai galės žiemą pramogauti Egipto palmių pavėsyje.

Vasarą Egipto pakaitalu lietuviams tampa Turkija ir įvairios salos, priklausančios Europai. Tačiau kur keliauti žiemą, kad ir saulės būtų ir kainos nesikandžiotų? Keletą variantų siūlo portalas Travel.rbc.ru.

Izraelis

123rf.com nuotr./`altuoju metų laiku keliauti galima ne tik į Egiptą
123rf.com nuotr./Šaltuoju metų laiku keliauti galima ne tik į Egiptą

Pats panašiausias savo klimatu ir poilsio galimybėmis į Egiptą lietuviui gali pasirodyti Izraelis. Saulė čia šviečia ištisus metus, o mūsų žiemos laikotarpiu Izraelyje nebūna itin karšta. Be to, palyginti su šių dienų Egiptu, čia politiškai gana ramu: turistai itin retai patenka į pavojingas situacijas dėl žydų ir palestiniečių konfliktų. Be to, Izraelis patrauklus savo archajiška architektūra, šventovėmis, gamtos paminklais, medicinos ir SPA centrais, Viduržemio jūra, nardymu ir kitokiais turistiniais malonumais. O aptarnavimas viešbučiuose gerokai lenkia egiptiečių paslaugų kultūrą. Izraelyje gerai išplėtoti turistiniai maršrutai, dirba daug ekskursijų vadovų ir gidų. Daugiau apie tai, ką galima veikti Izraelyje, skaitykite čia.

Be kita ko, pigių skrydžių oro bendrovė „Wizzair” paskelbė naują kryptį lietuvių keliautojams – Izraelį. Į Tel Avivą lietuvaičiai galės skristi jau nuo spalio pabaigos. Svetainėje wizzair.com skrydžių bilietų jau galima įsigyti nuo 49,99 EUR (į vieną pusę įskaitant visus mokesčius).

Marokas

123rf.com nuotr./`altuoju metų laiku keliauti galima ne tik į Egiptą
123rf.com nuotr./Šaltuoju metų laiku keliauti galima ne tik į Egiptą

Dar viena patraukli kryptis žiemos atostogoms – Marokas. Čia yra daugybė galimybių ir pasiūlymų aktyvaus poilsio mėgėjams. Galima susiorganizuoti ekskursiją į senovės Tarudanto miestą, pasivažinėti džipais po Masos gamtos draustinį arba pasigrožėti nuostabiais kriokliais Imuzerio kalnuose. Maroko pakrantė garsėja kaip tobula vieta banglentininkams ir jėgos aitvarų mėgėjams. Pats piečiausias ir labiausiai turistinis šioje šalyje yra Agadiro miestas.

Vidutinė paros kaina Agadiro viešbutyje siekia apie 185 Lt (70 dolerių) už dvivietį kambarį. O savaitės trukmės poilsis su paslauga „viskas įskaičiuota“ Maroko viešbučiuose nuo 2 120 Lt (800 dolerių). Įspūdžius apie kelionę po Maroką galite atrasti čia.

Jungtiniai Arabų Emyratai

Novaturo nuotr./Kupranugariai paplūdimyje Dubajuje
Novaturo nuotr./Kupranugariai paplūdimyje Dubajuje

JAE garsėja savo paplūdimiais, netikėtais ir nuostabą keliančiais architektūriniais projektais bei prekybos centrais. Norintiems saulėtų ir prabanga žaižaruojančių atostogų tikrai verta užsukti į Dubajų. Teigiama, jog daugelis viešbučių siūlo savaitės trukmės turus, jie žmogui kainuoja nuo 1 855 Lt (700 dolerių). JAE ilsėtis galima su visa šeima, čia veikia daug pramogų parkų ir vandens atrakcionų. Daugau apie poilsį JAE skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius