Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„La La Land'ai“: muzikaliausi Europos miestai

Kino filmas „La La Land“, kurio pavadinimą lietuviai išvertė kaip „Kalifornijos svajos“, gal ir negali būti vadinamas kelionių filmu. Tačiau nukeliauti į panašią muzikalią vietą iš Lietuvos galima vos per keletą valandų.
Zalcburgas Austrijoje
Zalcburgas / Vitalijos Lavreckytės nuotr.

Pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ tinklaraštis sudarė muzikaliausių Europos miestų sąrašą. Štai jis.

Zalcburgas, Austrija

Praėjo jau daugiau nei 50 metų nuo to laiko, kai Julie Andrews dainuodama keliavo kvapą gniaužiančiose Alpėse netoli Zalcburgo kino filme „Muzikos garsai“. Tačiau šis filmas žinomas ir gerbėjų mėgstamas iki šiol. Nieko keisto, jog Zalcburge ir jo apylinkėse turistams siūloma aplankyti tas vietas, kuriose filmo herojė Marija gyveno, vaikštinėjo ir dainavo.

VIDEO: Muzikinio filmo Muzikos garsai anonsas

Tačiau specialūs „Muzikos garsų“ turai – tik vienas iš būdų pažinti Zalcburgo muzikalumą. Muzikos gerbėjams šis miestas – tikras rojus. Juk jame gimė unikalusis Mozartas, mokėsi ir kūrė daugelis kitų klasikinės muzikos genijų. Kad ir kada atvyksite į šį miestą, turėsite progą aplankyti bent vieną iš daugybėje miesto erdvių – koncertų salių, klubų – vykstančių koncertų. Per Velykas šiemet vyks ir tradicinis Zalcburgo muzikos festivalis.

Dublinas, Airija

Šiame mieste gimė tokie daugybę apdovanojimų pelnę miuziklai kaip „The Commitments“ ir „Once“.

VIDEO: Muzikinės dramos „The Commitments“ anonsas

Tačiau ne tik dėl jų Dublinas nusipelno aplodismentų.

Nuo jausmingų gatvės muzikantų Graftono gatvėje ir Temple bare iki gyvų muzikantų sesijų kituose vietos baruose, pavyzdžiui, „The Cobblestone“ ar „O'Donoghues“ – Airijos sostinė, regis, kvėpuoja muzikos ritmu. Pridėkite dar teatrus, kur netrūksta įdomių muzikinių vaidinimų ir pasirodymų, ir turėsite nenuginčijamų argumentų, kodėl vietoje koncerto savo šalyje, turite pirkti bilietus į renginį Dubline.

Paryžius, Prancūzija

2001 metais kino režisieriaus Bazo Luhrmano sukurtas muzikinis filmas „Mulen Ružas“ prikėlė Paryžiaus kaip glamūrinio ir blizgančio aistros miesto įvaizdį. Filme atskleisti ikoniškiausi Prancūzijos sostinės vaizdai tūkstančius turistų paskatino keliauti ten tuoj pat ir savo akimis įsitikinti, ar tikrovėje Mulen Ružas – toks pat, kaip ir filme.

VIDEO: Moulin Rouge | #TBT Trailer | 20th Century FOX

1899 metais Paryžiuje, Monmartre atidarytas „muzikalusis malonumų malūnas“ – žymiausias Prancūzijos kabaretas buvo ir yra Vakarų Europos bohemos simboliu, atskleidžiančiu laisvę, kūrybiškumą ir perteklių.

Londonas, Didžioji Britanija

Nuo „Mano puikiosios ledi“ iki „Oliverio“, „Merės Popins“ ir „Kalėdų giesmės“ – Londonas garsus daugybe puikių muzikinių kūrinių, iki šiol visiems žinomų ir rodomų kino teatruose.

VIDEO: Muzikinio filmo „Mary Poppins“ (1964) anonsas

Didžiosios Britanijos sostinė – idealus miestas teatrų lankytojams, kadangi čia jų pilna. Taip pat ir kino teatrų. Patarimas – į kai kuriuos jų dieną pateksite gerokai pigiau. Tad, jei tik turite progą, rinkitės dieninius seansus.

Berlynas, Vokietija

Kadaise Berlynas garsėjo puikiais kabareto pasirodymais ir kino filmu „Kabaretas“.

VIDEO: Muzikinis filmas Kabaretas (1972)

Dabar tai – viena Europos muzikos sostinių, į kurią jau užsuko Davidas Bowie, Depeche Mode ar Iggy Pop. Nuo džiazo iki techno – Berlyne daug vietų, kurs skamba skirtingi muzikos stiliai. Tereikia keliaujant nepamiršti patogių batų šokiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius