-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labiausiai izoliuotos vietos žemėje – čia tikrai galima atitrūkti nuo visko

Kaip dainuoja vienas garsiausių XX amžiaus JAV popmuzikos atlikėjas Mirvinas Gaye'as: „Nėra tokio aukšto kalno, nėra tokio žemo slėnio, nėra tokios plačios upės, kuri neleistų man būti su tavim“. Tačiau žemėje dar yra tokių vietovių, apie kurių egzistavimą net neįsivaizdavote ir kurias pasiekti net šiais laikais beveik neįmanoma.
Amundsen-Scott mokslinė stotis, Pietų ašigalis, Antarktida
Amundsen-Scott mokslinė stotis, Pietų ašigalis, Antarktida

Žinoma, dabar daugelis tolimiausių pasaulio kampelių atrodo ranka pasiekiami. Pavyzdžiui, Fudzijamos kalnas Japonijoje, kur, norint paskatinti turizmą, buvo įvestas bevielis interneto ryšys. Nors šis kalnas yra stulbinančio 3776 metrų aukščio, tačiau visi, kurie pasiryš užkopti, būdami viršūnėje apie tai galės pranešti visam pasauliui.

Iki to laiko Japonijos turizmo agentūros dažnai gaudavo nusiskundimų iš keliautojų, jog būdami kalno viršūnėje jie negali susisiekti su visu pasauliu ir, svarbiausia, pasidalinti asmenukėmis tiesiogiai nuo kalno viršūnės.

Tačiau žemėje vis dar liko daugybė atokių ir žmonėms mažai žinomų vietovių. Mirror.co.uk pristato 7 jų.

Wikipedia.org nuotr./Tristano da Kunja sala
Wikipedia.org nuotr./Tristano da Kunja sala

1. Tristanas Da Kunja

Tai salų grupė Pietų Atlanto vandenyne, kuri nuo civilizacijos yra nutolusi daugiau nei tūkstantį mylių. Tristano salynas susikūrė, kuomet viduryje jūros išsiveržė ugnikalnis. Įdomu tai, jog visai netoli šios vietos 1815 metais Didžiosios Britanijos vyriausybė ištrėmė imperatorių Napoeloną Bonapartą.

Čia nėra oro uostų ir gyvena vos trys šimtai žmonių, o norint patekti laivu reikia plaukti daugiau nei savaitę. Netgi pasiekus kelionės tikslą, išlipti gali būti ne taip paprasta, nes vandenynas čia banguoja kaip pašėlęs.

Gettyimages.com/La Rinconada, Peru
Gettyimages.com/La Rinkonada, Peru

2. La Rinkonada

Šis mažas šachtininkų miestelis Peru Anduose yra 5100 metrų aukštyje virš jūros lygio, todėl vadinamas aukščiausiai įsukūrusiu miestu pasaulyje.

Dauguma ten gyvenančių žmonių dirba aukso kasyklose, kurios šachtos yra padengtos storu ledo sluoksniu.

Miestelį pasiekti galima tik sunkvežimiu, kuris važiuoja klastingomis skardžių briaunomis, o kelionė užtrunka keletą dienų. Turistų čia užsuka nedaug, nes nėra nei vandentiekio, nei kanalizacijos, o užterštumas gyvsidabriu yra labai didelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius