Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujas pasų reitingas: lietuviškas dar pakilo – yra tarp vertingiausių pasaulyje

Lietuviai turi kuo džiaugtis – Lietuvos piliečio pasas yra tarp pačių vertingiausių pasaulio asmens tapatybės dokumentų, skelbiama naujame reitinge. Jis kartu su Latvijos ir Slovakijos pasais atsidūrė net 10 vietoje.
Skrydžio bilietai
Skrydžio bilietai / 123RF.com nuotr.

Šiemet iš pirmosios vietos Vokietiją išstūmė Japonija. Šiais metais Vokietija kartu su Singapūru užima 2 vietą. Trečioje vietoje Suomijos, Prancūzijos, Italijos, Pietų Korėjos, Ispanijos bei Švedijos (187) pasai.

Nuo 2006-ųjų Londone įsikūrusi konsultantų įmonė „Henley ir partneriai“ bei Tarptautinė oro transporto asociacija išrikiuoja tautas pagal tai, kiek laisvai gali keliauti tam tikrų valstybių piliečiai. Sudarytojai atsižvelgia į tai, kiek valstybių žmogus gali aplankyti be vizos ar vizą gauti vos atvykęs į šalį.

Lietuvai kartu su Latvija ir Slovakija skirta 10 vieta. Lietuviai be vizos gali vykti net į 179 valstybes iš 218. Praėjusiais metais lietuviai buvo dvylikti.

Stipriausi pasai šiais metais yra Japonijos (189 valstybės), Vokietijos, Singapūro (188) ir Suomijos, Prancūzijos, Italijos, Pietų Korėjos, Ispanijos bei Švedijos (187).

Blogiausias sąlygas keliauti turi žmonės, gyvenantys Afganistane ir Irake. Šių šalių piliečių pasai atsidūrė paskutinėje – 100-oje vietoje. Jų piliečiai be vizos gali vykti į 30 valstybių.

Detaliai išsinagrinėti visą vertingiausių pasaulyje pasų sąrašą galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius