-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paskelbtas naujas laimingiausių pasaulio valstybių reitingas

Patys laimingiausi žmonės pasaulyje gyvena Suomijoje, paskelbta naujoje Jungtinių Tautų ataskaitoje. Lietuva šiemet pakilo dviem pozicijomis iki 50-osios vietos. Lietuviai vėl tapo laimingiausiais iš trijų Baltijos šalių.
Vasara Suomijoje
Vasara Suomijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Kasmet JT skelbia „Pasaulio laimės indeksą“ (World Happiness Report), kuriame valstybės išrikiuojamos pagal bendrą jose gyvenančių žmonių lygį. Atsižvelgiama į tokius veiksnius kaip vidutinė gyvenimo trukmė, socialinė parama, korupcija ir pan. Šiemet rengiant indeksą buvo atsižvelgta ir į šalyje gyvenančių imigrantų gerovės lygį.

2018-aisiais laimingiausia pasaulio valstybe paskelbta Suomija, ji nustūmė praėjusių metų nugalėtoją Norvegiją laipteliu žemyn. Trečioje vietoje – taip pat Skandinavijos valstybė, Danija. Pirmajame dešimtuke yra ir Islandija bei Švedija.

VIDEO: Suomiai atskleidė savo laimės formulę, kodėl jie – laimingiausia tauta pasaulyje

Lietuvai šiemet skirta 50-oji vieta – dviem aukščiau nei praėjusiais metais. Šiek tiek pakilo ir kitos Baltijos šalys bei kai kurios kaimynės: Lenkija – iš 46 į 42, Latvija – iš 54 į 53, Estija – iš 66 į 63. Tuo tarpu Baltarusija iš 67 nusileido į 73, o Rusija smuko per 10 vietų į 59.

Trys sąrašo pabaigoje atsidūrusios šalys yra Burundis, Centrinė Afrikos Respublika ir Pietų Sudanas.

Kopenhagoje įsikūrusio „Laimės tyrimų instituto“ vadovas Meikas Wikingas AP sakė, kad Šiaurės Europos valstybės „daro kažką gerai kalbant apie geram gyvenimui sudaromas sąlygas“. Nepaisant to, kad jų gyventojai moka vienus aukščiausių mokesčių pasaulyje, jose turtas tinkamai verčiamas gerove.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad žmonės, kurie imigruoja į laimingesnes šalis, dažnai ir patys tampa laimingesni. „Viena iš įdomiausių tyrimo išvadų yra stebėtinas nuoseklumas tarp imigrantų ir toje šalyje gimusiųjų laimės lygių“, – teigė vienas iš ataskaitos autorių Johnas Helliwellas.

Laimingiausių valstybių dešimtukas:

VIDEO: Įspūdinga šiaurės pašvaistė nušvietė Suomijos dangų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius