Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti brangiausi ir pigiausi pasaulio miestai emigrantams

Honkongas jau trečius metus iš eilės skelbiamas brangiausiu miestu emigrantams. Į antrą vietą šovė Turkmėnistano sostinė Ašchabadas.
Ašchabadas, Turkmėnija
Ašchabatas, Turkmėnija / „Scanpix“/AP nuotr.

Konsultacijų grupė „Mercer“ kasmet atlieka tyrimą, kurie pasaulio miestai yra brangiausi emigrantams. Daugiau nei 400 miestų šiemet buvo vertinami pagal tai, kiek kainuoja daugiau nei 200 prekių ir paslaugų juose – pradedant būstu, transportu, ir baigiant drabužiais bei pramogomis. Galutiniame vertinime išrikiuota 209 miestai.

Pirmajame dešimtuke šiemet atsirado daugiau Europos miestų. Praėjusiais metais tarp 10 brangiausiųjų miestų buvo net 8 Azijos, tačiau šiemet į jį įsispraudė dar du Šveicarijos miestai – Bernas ir Ženeva. Ir trečias pirmojo dešimtuko Europos miestas taip pat yra šioje šalyje – Ciurichui skirta 4-oji vieta.

Brangiausias JAV miestas išliko Niujorkas, šiemet iš 9 vietos pakilęs į 6.

Ašchabato šuolį iš 7 į 2 vietą sąrašo sudarytojai aiškina didele ekonomine krize šalyje, kurios metu kilo valiutos trūkumas, o dėl to – ir importo problemų. Be to, valiutos kursas labai nepastovus, yra didelė infliacija.

Dar ir iki dabartinių sunkumų Ašchabatas buvo brangus. Praėjusiais metais ten lankęsi 15min kelionių autorius Vaidas Mikaitis rašė, kad turkiško alaus buteliukas kainavo devynis eurus, rusiško – 6–7 eurus.

„Skaičiau, kad Turkmėnistane juodojoje rinkoje euras ir doleris kainuoja gerokai daugiau nei jo oficialiose keityklose. Kadangi toje rinkoje sudalyvauti nespėjome, teko viską skaičiuoti oficialiu kursu, dėl ko kainos šalyje atrodė neadekvačios paprastų turkmėnų gaunamoms pajamoms, o ir mums ganėtinai nemažos“, – rašė jis.

Vilnius šiemet nusileido iš 152 į 157 vietą. Brangiau gyvenimas atsieina emigrantams ir Rygoje (113 vieta) bei Taline (146 vieta). Kaimyninės Lenkijos sostinėje šiek tiek pigiau – Varšuva šiemet yra 169-a. Minskui skirta 194 vieta.

Brangiausių miestų emigrantams TOP10:

  1. Honkongas

  2. Ašchabadas, Turkmėnistanas

  3. Tokijas, Japonija

  4. Ciurichas, Šveicarija

  5. Singapūras

  6. Niujorkas, JAV

  7. Šanchajus, Kinija

  8. Bernas, Šveicarija

  9. Ženeva, Šveicarija

  10. Pekinas, Kinija

Pigiausiu miestu sąraše šiemet vėl įvardintas Tunisas. Nedaug atsilieka Vindhukas ir Taškentas.

Pigiausių miestų emigrantams TOP10:

  1. Tunisas, Tunisas
  2. Vindhukas, Namibija
  3. Taškentas, Uzbekija
  4. Biškekas, Kirgizija
  5. Karačis, Pakistanas
  6. Bandžulis, Gambija
  7. Tbilisis, Sakartvelas
  8. Skopjė, Šiaurės Makedonija
  9. Lusaka, Zambija
  10. Islamabadas, Pakistanas

Tyrimas atliktas vertinant sausio ir kovo pradžios kainas, kai dar daugumoje šalių nebuvo kilusių problemų dėl koronaviruso COVID-19. Buvo atliktas nedidelis tyrimas ir su balandžio kainomis, ir didelių pokyčių nepastebėta. Visgi neatmetama, kad pandemijos sukelta krizė galės turėti įtakos ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius