Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti saugiausi pasaulio miestai

Kur pasaulyje miestų gyventojai gali jaustis saugiausiai? Kur mažiausia tikimybė, kad tave užpuls, programišiai atakuos tavo kompiuterį, ant tavęs sugrius pastatas arba reikės ilgai laukti medikų? Kurie pasaulio miestai sugebėtų greičiausiai atsitiesti po nelaimių? Paskelbtas kasmetinis saugiausių pasaulio miesto sąrašas.
Tokijas, Japonija
Tokijas, Japonija / 123rf.com nuotr.

„Economist Intelligence Unit“ (EIU) kasmet daugiau nei pusšimtį pasaulio miestų išrikiuoja pagal saugumą. Atsižvelgiama į įvairius veiksnius, tokius kaip infrastruktūros, sveikatos, asmeninis ir skaitmeninis saugumas. Šiemet EIU įtraukė ir aplinkosauginius veiksnius, taip pat naują kriterijų – „urbanistinį atsparumą“: miesto sugebėjimą atsitiesti po nelaimės.

Vertinant asmeninį saugumą buvo atsižvelgta į nusikaltimų mastą, terorizmą ir kitokį smurtą. Skaitmeninis saugumas apėmė tokius pavojus kaip kibernetinės atakos. Sveikatos – ligoninių, pagalbos tarnybų, sveikatos apsaugos sistemos prieinamumą. Ir galiausiai, infrastruktūros saugumas vertinamas pagal pastatų, kelių ir tiltų saugumą. Kuo miestas saugesnis – tuo daugiau balų jis gavo.

Saugiausiųjų sąrašo viršūnėje dominuoja Azijos Ramiojo vandenyno pakrantės miestai, o pačiu saugiausiu trečius metus iš eilės paskelbtas Tokijas. Po jos rikiuojasi Singapūras ir Osaka.

Pirmajame dešimtuke atsidūrė du Europos miestai – Amsterdamas (pakilęs iš 6 į 4 vietą) ir Kopenhaga, kuri 8 vietą dalijasi su Seulu. Šiemet pirmą kartą į TOP10 pakilo ir Vašingtonas.

Iš 14 Europos miestų, kurie įtraukti į saugiausiųjų sąrašą, tik du gavo mažiau balų nei pasaulinis vidurkis 71,2. Tai – Stambulas ir Maskva. Anot EIU, nors Europos miestai paprastai renka aukštus balus sveikatos saugumo prasme, tačiau jiems koją kiša skaitmeninio saugumo spragos. Šioje kategorijoje į TOP10 pakliuvo tik Londonas.

TOP20 saugiausių pasaulio miestų

  1. Tokijas, Japonija
  2. Singapūras, Singapūras
  3. Osaka, Japonija
  4. Amsterdamas, Nyderlandai
  5. Sidnėjus, Australija
  6. Torontas, Kanada
  7. Vašingtonas, JAV
  8. = Kopenhaga, Danija
  9. = Seulas, Pietų Korėja
  10. Melburnas, Australija
  11. Čikaga, JAV
  12. Stokholmas, Švedija
  13. San Fransiskas, JAV
  14. Londonas, Jungtinė Karalystė
  15. Niujorkas, JAV
  16. Frankfurtas, Vokietija
  17. Los Andželas, JAV
  18. = Velingtonas, Naujoji Zelandija
  19. = Ciurichas, Šveicarija
  20. Honkongas, Kinija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius