Daugiau straipsnių

Patarimai keliautojams: kaip išvengti streso?

Šaltinis:
Tailandieciai.lt

Nusprendėte atostogas praleisti keliaujant? Nepamirškite jų suplanuoti ir tinkamai joms pasiruošti. Juk nesinorėtų patirti įvairiausių kuriozų, kurie atostogas gali ne tik sugadinti, bet ir pareikalauti papildomų išlaidų. Žinoma, nuo visko apsidrausti neįmanoma, bet gerai pasiruošus, streso ir problemų galima ir išvengti. Šie patarimai keliaujantiems palengvins jūsų planavimą bei pasiruošimą.

Į oro uostą visada atvykite anksčiau

Dalijamės savo beveik dviejų šimtų skrydžių patirtimi! Daugiau gerų kelionės patarimų rasite ir mūsų kelionės atmintinėje.

Neprisikraukite nereikalingų daiktų

Į keliones dažniausiai norime pasiimti kuo daugiau drabužių ar kitų daiktų visoms gyvenimiškoms situacijoms. Galiausiai išeina taip, kad per visas atostogas nešiojame tas pačias kelias palaidines ar basutes. Tuo tarpu turint bagažo viršsvorį, oro uoste gali tekti už tai susimokėti ir po to daiktus su savimi tampytis visų atostogų metu. Taigi tikrai verta gerai pagalvoti, kurių daiktų jums prireiks, o kuriuos galite palikti namuose.

Tailandieciai.lt nuotr. / Neprisikraukite nereikalingų daiktų
Tailandieciai.lt nuotr. / Neprisikraukite nereikalingų daiktų

Kelionės metu dėvėkite patogius drabužius

Nesvarbu ar kelionė trunka vos 1 valandą ar 10 valandų – patogumas yra tai, kas visada turėtų būti prioritetas keliaujant. Geriausias būdas jaustis patogiai kelionės metu yra dėvėti patogius ir judesių nevaržančius drabužius. Juk nesinorėtų 10 valandų trunkančiame skrydyje dėvėti aptemtus džinsus? Rekomenduojame keliauti su sportine, judesių nevaržančia apranga ir avėti sportinę avalynę, kurią galėsite panaudoti ir kelionės metu.

Tailandieciai.lt nuotr. / Kelionėje
Tailandieciai.lt nuotr. / Kelionėje

Susiplanuokite kelionę prieš atvykstant į šalį

Šis patarimas nėra būtinas tiems, kurie naudojasi kelionių vadovo ar agentūros paslaugomis, kur jūsų kelionę suplanuoja už jus. Daugiau tai skirta tiems, kurie keliauja savarankiškai. Vertėtų pasiplanuoti, ką šalyje norėsite pamatyti, kur apsistoti, kaip joje judėsite. Šis išankstinis kelionės planavimas jums padės išvengti ne tik nesusipratimų ar streso, bet ir nereikalingų išlaidų.

Turėkite savo dokumentų kopijas

Tai vienas iš svarbiausių patarimų keliaujant. Turėkite kiekvieno reikalingo dokumento kopijas: paso, asmens tapatybės kortelės ir netgi bilietų. Niekada nežinote, kas gali nutikti, todėl juos labai saugokite. Juos pametus ar kažkam pavogus, galite turėti didelių nemalonumų. O keliaujantys po Tailandą netgi įstatymiškai turi tokią prievolę.

Patikrins? Nebūtinai, bet įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Todėl visiems keliautojams visos kelionės metu rekomenduojame su savimi turėti paso bei atvykimo antspaudo ir vizos kopijas savo telefone.

Tailandieciai.lt nuotr. / Į oro uostą visada atvykite anksčiau
Tailandieciai.lt nuotr. / Į oro uostą visada atvykite anksčiau

Nepamirškite kelionių draudimo

Kelionių draudimas yra vienas iš būtiniausių dalykų, kuriuo būtina pasirūpinti prieš kelionę. Nepataupykite, nes atsitikus nelaimei, gali tekti brangiai susimokėti. Užsieniečiams medicinos paslaugos dažnai kainuoja labai brangiai. Galite naudotis ir banko kortelės kelionių draudimu.

Pasiimkite telefono pakrovėją ir išorinę įkrovimo bateriją (Power banką)

Dabar keliavimas jau nebeįsivaizduojamas be mobilaus telefono, kuris dažnu atveju eina į pagalbą ieškant restoranų, lankytinų vietų ar kelio namo. Kad neliktumėte kaip „be rankų“, rekomenduojame turėti telefono pakrovėją arba išorinę įkrovimo bateriją, kuri tikrai pravers išsikrovus telefonui. Reikalinga ypač tiems, kurie mėgsta daug fotografuoti ar fotografuotis.

Tailandieciai.lt nuotr. / Pasiimkite telefono pakrovėją ir išorinę įkrovimo bateriją
Tailandieciai.lt nuotr. / Pasiimkite telefono pakrovėją ir išorinę įkrovimo bateriją

Į oro uostą visada atvykite anksčiau

Pasauliui tik pradedant atsigauti po pandemijos ir lengvinant keliavimo sąlygas, vis dar išlieka tikimybė, kad jums teks laukti ilgoje eilėje prie dokumentų patikros. Jei norite neskubėti ir nestresuoti, rekomenduojame į oro uostą atvykti keliomis valandomis anksčiau. Taip jūs ramiai ir be streso galėsi praeiti patikrą bei pasiruošti artėjančiai kelionei. Ypač, jei jūsų skrydis tolimas.

Rekomenduojame į oro uostą atvykti likus 3 valandoms prieš skrydį. Jei skrydis tik Europos ribose, keliaujate be bagažo ir turite jau pasidarę skrydžio registraciją internetu, tokiu atveju galite oro uoste būti ir prieš pusantros valandos.

Tailandieciai.lt nuotr. / Į oro uostą visada atvykite anksčiau
Tailandieciai.lt nuotr. / Į oro uostą visada atvykite anksčiau

Nepamirškite gerti pakankamai vandens

Ypač ilgų kelionių metu yra ypatingai svarbu vartoti pakankamai skysčių, taigi vandens buteliukas turėtų būti nuolatinis kelionės palydovas. Rekomenduojame turėti ir savo gertuvę – daugelyje oro uostų ją pasipildyti geriamu vandeniu galite visiškai nemokamai.

Tailandieciai.lt nuotr. / Nepamirškite gerti pakankamai vandens
Tailandieciai.lt nuotr. / Nepamirškite gerti pakankamai vandens

Daugiau panašių naudingų patarimų rasite mūsų paruoštoje kelionės atmintinėje.

Planuojantiems savarankišką kelionę į Tailandą siūlome susipažinti su mūsų sukaupta patirtimi ir žiniomis gyvenant šioje šalyje.

Norite keliauti be streso? Užsisakykite individualios kelionės suplanavimą arba rašykite labas@tailandieciai.lt.

Visa atnaujinta informacija apie keliones į Tailandą taip pat dalijamės Facebook grupėje Tailandiečiai.