Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pietų Korėja kviečia į „Tualetų“ parką

Pietų Korėjoje duris turistams atvėrė neįprastas pramogų parkas, pagrindinė jo tema – tualetai. Naujasis parkas yra Suvono mieste, 30 km į pietus nuo Seulo. Originalaus parko centre – unitazo formos muziejinis pastatas, skelbia „The Telegraph“.
Tualetų pramogų parkas Pietų korėjoje
Tualetų pramogų parkas Pietų korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastatas statytas kaip paprastas gyvenamasis namas. Jame kurį laiką gyveno paprasti Pietų Korėjos žmonės. Be to, jis priklausė buvusiam Suvono merui Simui Jaeduck‘ui, kuris paaukojo šį namą miestui. 2009-aisiais miręs Simas Jaeduck‘as buvo Pasaulinės tualetų asociacijos įkūrėjas (World Toilet Association) ir dažnai buvo vadinamas „Ponu Tualetu“. Visą savo gyvenimą buvęs Suvono miesto meras skyrė tualetinės kultūros plėtojimui. Jis pasirūpino, kad Suvone atsirastų patogūs ir tvarkingi viešieji tualetai.

VIDEO: World's first toilet theme park' opens in South Korea

Muziejus ir pramogų parkas pasakoja lankytojams Pietų Korėjos ir viso pasaulio tualetų kultūros istoriją, jos raidą ir įdomybes. Čia galima pamatyti ir tradicinių korėjietiškų pagilinimų grindyse, prie kurių tekdavo tupėti, ir europietiškų „laivų“ ar pisuarų. Be to, parke pilna įvairiausių tualetų tematikai skirtų skulptūrų. Įėjimas į šį kompleksą nieko nekainuoja.

Muziejaus organizatorių planuose – 2014-aisiais įkurti Kultūrinį tualetų centrą. Planuojama, jog jis turėtų veikti šalia minėtojo parko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius