-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilotai privalo turėti sveikus dantis: kodėl skrendant lėktuvu tai yra svarbu

Turbūt esate matę ne vieną reklaminį stendą, kuriame vaizduojamos oro transporto bendrovės. Pilotai ir skrydžių palydovai šypsosi nuo ausies iki ausies ir demonstruoja tobulai baltus dantis. Sveiki dantys labai svarbūs žmonėms, turintiems tokius darbus – ne tik todėl, kad turi gerai atrodyti reklamose. Pasirodo, kandidatams į pilotus atliekami išsamūs dantų tyrimai. Kodėl?
Pilotai
Pilotai / 123rf.com nuotr.

Barodontalgija – tai dantų skausmas, kuris atsiranda, pavyzdžiui, skrendant lėktuvu. Jis kyla staiga, kai mus veikia dideli slėgio šuoliai. Įprastai mūsų kasdien nelydi dažni ir drastiški slėgio pokyčiai, tačiau išskirtinė grupė čia yra pilotai, kurie kasdien sėda prie lėktuvų vairo, rašoma gazeta.pl.

Šie slėgio šuoliai gali sukelti labai stiprų skausmą ir kelti grėsmę sveikatai. Iš kur tai kyla?

123rf.com nuotr./Lakūnai
123rf.com nuotr./Lakūnai

Pavyzdžiui, plombuojant dantį, kanaluose užsidaro oro burbuliukai, kurie gali prisidėti prie varginančio skausmo slėgio pokyčių metu. Tokie burbuliukai dirgina dantyje esančias nervų galūnes.

Skausmo priežasčių gali būti ne viena. Odontologai taip pat išskiria neteisingą plombavimą, ėduonį, besivystantį uždegimą ir pan.

Verta turėti omenyje, kad galime visiškai nežinoti apie šiuos negalavimus. Jie gali būti tokios ankstyvos stadijos, jog anksčiau nekėlė mums problemų ir išryškėjo tik tada, kai pasikeitė slėgis.

Prancūzijoje atlikti tyrimai rodo, kad barodontalgija karinėje aviacijoje kamuoja net 6,8 proc. pilotų, civilinėje aviacijoje – 6,5 proc. 13,5 proc. atvejų pilotai pripažino, kad skausmas gali kelti pavojų skrydžio saugumui.

Todėl pilotai privalo turėti sveikus dantis ir reguliariai juos tikrintis. Nemalonu pagalvoti, kas nutiktų, jei stiprus danties skausmas staiga atitrauktų piloto dėmesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius