-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skrydžio užgulusios ausys? 5 paprasti metodai, kaip joms padėti

Praėjo jau kelios valandos po skrydžio, tačiau ausys vis dar užgultos? Yra keletas paprastų būdų, kaip greičiau pagerinti savijautą, rašo „Travel And Leisure“.
Užgultos ausys lėktuve
Užgultos ausys lėktuve / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Aviacija Ausis

1. Valsalva manevras

Susičiaupkite, užspauskite nosį ir švelniai papūskite. Šis metodas suvienodins spaudimą jūsų Eustachijaus vamzdyje, tačiau būkite atsargūs – nepūskite pernelyg stipriai, kad nepadarytumėte žalos savo ausų būgneliams.

2. Toynbee manevras

Šis manevras veikia kaip Valsalvos – padeda sunormalizuoti spaudimą jūsų ausyse. Užspauskite nosį ir nurykite kelis gurkšnius vandens.

3. Alyvuogių aliejus arba vandenilio peroksidas

Šis metodas padeda atlaisvinti Eustachijaus vamzdį suminkštindamas ir pašalindamas ausų vašką. Pipete įlašinkite drungno alyvuogių aliejaus ar vandenilio peroksido ir atsigulkite ant šono taip, kad ta ausis būtų viršuje. Įlašinkite 3–5 lašus ir taip pagulėkite 5–10 minučių. Tuomet apsisukite, kad ausis būtų nukreipta žemyn ir iš jos ištekėtų ausų vaškas ir aliejaus ar vandenilio peroksido perteklius (būtinai pasitieskite rankšluostėlį). Švelniai pavalykite ausies kanalą vata ar servetėle. Šią techniką galite bandyti tris kartus per dieną, bet daugiausia – 7 dienas iš eilės.

4. Šiltas kompresas

Dar vienas paprastas metodas – šiltas kompresas. Sudrėkinkite rankšluostį šiltame vandenyje, išgręžkite ir uždėkite jį ant ausies. Po 5–10 minučių savijauta turėtų pagerėti.

5. Garinimas

Užvirinkite vandens ir supilkite jį į dubenį. Pasilenkite virš garuojančio vandens ir apsigaubkite galvą bei dubenį rankšluosčiu. Pakvėpuokite garais – netrukus ausims turėtų palengvėti. Jeigu norite, galite įlašinti porą lašų arbatmedžio ar levandų aliejaus – tai padėtų sumažinti skausmą ar uždegimą.

Galite ir dešimčiai minučių įšokti į šiltą dušą. O jeigu ausis skaudžiai užgulė skrydžio metu, paprašykite arbatos pakelio ir dviejų puodelių – vieno tuščio ir vieno su karštu vandeniu. Įmerkite pakelį į karštą vandenį, tuomet arbatą perpilkite į tuščią puodelį – pirmajame palikite tik arbatos pakelį ir šiek tiek vandens. Priglauskite šį puodelį prie ausies – garai palengvins ausies skausmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius