Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ryanair“ siūlo aplankyti pigius Europos miestus. Tarp jų vėl yra Vilnius

Jei visai neturi pinigų, nelieka nieko kito, kaip tik likti namuose ir maitintis konservuotais pomidorais bei pupelėmis, taupant buto nuomai. Tačiau, jei vis dėlto turite šiek tiek pinigų ir norite juos išleisti kelionei, siūlome aplankyti šiuos miestus, savo tinklaraštyje rašo pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“. Tarp pigiausių krypčių savaitgaliui pateko ir Vilnius.
Vilnius
Vilnius / Fotolia nuotr.

Bukareštas

Nors turizmas žengia septynmyliais žingsniais į priekį, Rumunijos sostinė vis dar yra nestandartinė kryptis. Tai reiškia, kad čia galbūt nerasite to, kas yra Romoje ar Paryžiuje – miestuose, kur turizmas vystomas dešimtmečius.

Taip pat tai reiškia, kad jūs tam tikra prasme būsite atradėjas, tyrinėjantis kitiems mažai žinomą vietą. Tačiau viešnagė Bukarešte jums nekainuos daug. Net „Michelin“ įvertintame restorane „TheArtist“ galėsite išleisti vos 16 eurų, o už tą sumą gausite „žvaigždutėmis“ įvertintą aplinką, patiekalus ir gėrimus.

123rf.com nuotr./Bukarešto parlamento rūmai
123rf.com nuotr./Bukarešto parlamento rūmai

Nepraeikite pro šalį neapžiūrėję Bukarešto parlamento rūmų. Pastatas toks didelis, kad jo šildymo sąskaitos siekia 6 000 000 eurų per metus!

Kainos Bukarešte:

Taksi (1 km, dienos tarifu): 0,31 Eur

Vietinis alus (0,5 l): 1,34 Eur

Kapučino kava: 1,67 Eur

Maistas standartiniame restorane: 5,59 Eur

Butelis vyno (vidutinės klasės, iš prekybos centro): 3,80 Eur

123rf.com/Krokuva
123rf.com/Krokuva

Krokuva

Šis Lenkijos miestas yra be galo gražus. Vienas iš tokių, kuris sužavi jame praleidus vos kelias minutes, vos įkėlus koją į mielas gatves. Žodis „kerintis“ galbūt naudojamas per dažnai, tačiau Krokuvą jis atspindi tiksliai.

Krokuvoje yra viena didžiausių Europoje viduramžius menančių aikščių „Rynek Główny“. Tai puiki vieta pasivaikščioti ar tiesiog stebėti pro šalį einančius žmones. Žydų kvartalas yra dar viena vieta, kurią verta apžiūrėti. Kai išalksite, rekomenduojame užsukti į „Milk Bar“. Čia būtina paragauti nors vieną patiekalą!

Kainos Krokuvoje:

Taksi (1 km, standartinis tarifas): 0,46 Eur

Vietinis alus (0,5 l): 1,60 Eur

Kapučino kava: 1,59 Eur

Maistas restorane: 4,12 Eur

Butelis vyno (iš prekybos centro, vidutinės klasės): 4,54 Eur

Sofija

Bulgarijos sostinė Sofija yra puikus miestas tiems, kurie nori pasinerti į kultūros renginių šurmulį, o ne likti nuošalyje.

Tai – viena mažiausiai turistams žinomų krypčių (panašiai kaip Bukareštas), taigi, joje nėra dar daugelio dalykų, kuriuos turi paryžiai ir romos. Tačiau Sofija turi kai ką kito. Kadangi čia nėra daugybės turistinių objektų, neteks leisti laiko vaikštant nuo vieno prie kito užsidedant varnelę „čia jau buvau ir viską mačiau“. Tačiau Sofijoje turėsite laiko pamatyti, kaip gyvena vietiniai žmonės. Jie – labai svetingi ir dar neišvarginti turistų minių. Taigi, greičiausiai netruksite susirasti draugų, rekomenduosiančių, ką įdomaus galima nuveikti Sofijoje.

Kainos Sofijoje:

Taksi (1 km, įprastu tarifu): 0,40 Eur

Vietinis alus (0,5 l): 1,02 Eur

Kapučino kava: 1,06 Eur

Maistas restorane: 5,11 Eur

Butelis vyno (iš prekybos centro, vidutinės klasės): 4,09 Eur

Fotolia nuotr./Budapeštas
Fotolia nuotr./Budapeštas

Budapeštas

Vengrija ir jos sostinė Budapeštas turi viską, ką ir kiti Europos didmiesčiai: didingi pastatai, gražūs panoraminiai miesto vaidai, puikūs muziejai ir restoranai. Skirtumas tik tas, kad čia viskas kainuoja gerokai mažiau.

Žinoma, jei norite išlaidauti, tikrai rasti kur tai padaryti – Budapešte yra brangių restoranų, viešbučių ir parduotuvių, kur galėsite bendrauti su prabangiais žmonėmis ir leisti pinigus.

Tačiau net jei jūsų biudžetas ribotas, Budapešte taip pat puikiai praleisite laiką: galėsite gerti vietos baruose, mėgautis naktiniu gyvenimu, pirtimis, viešais baseinais. Bet čia netrūksta ir istoriją menančių objektų. Pavyzdžiui, šis palei Dunojaus upę sukurtas netradicinis paminklas primena nuo Holokausto nukentėjusius Vengrijos žydus.

Fotolia nuotr./Atminimas žydams Budapešte prie Dunojaus upės
Fotolia nuotr./Atminimas žydams Budapešte prie Dunojaus upės

Kainos Budapešte:

Taksi (1 km, įprastas tarifas): 1,44 Eur

Vietinis alus (0,5 l): 0,75 Eur

Kapučino kava: 1,24 Eur

Pietūs restorane: 4,81 Eur

Butelis vyno (iš prekybos centro, vidutinė klasė): 3,85 Eur

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Atšilus orui Vilniuje pražydo sakuros
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Atšilus orui Vilniuje pražydo sakuros

Vilnius

Vilnius – miestas, turintis mielą atmosferą. Pradedant truputį kvaištelėjusiais (gerąja prasme) Užupio respublikos gyventojais, baigiant nuostabiuoju Senamiesčiu ir jo pagrindine gatve – viskas rodo, kad tai ideali vieta savaitgalio išvykai (angl. City Break).

Jei neužteks Vilniaus, užsukite į netoli esančius Trakus – tikrai verta, rekomenduoja „Ryanair“ tinklaraštis, paminėjęs ir Europos skulptūrų parką, kur galima įkvėpti gaivaus miško oro ir pasimėgauti menu.

Kainos Vilniuje:

Taksi (1 km, įprastas tarifas): 0,70 Eur

Vietinis alus (0,5 l): 2 Eur

Kapučino kava: 1,87 Eur

Pietūs restorane: 5 Eur

Butelis vyno (iš prekybos centro, vidutinės klasės): 6 Eur

Fotolia nuotr./Bratislava
Fotolia nuotr./Bratislava

Bratislava

Slovakijos sostinė Bratislava praėjusiame amžiuje patyrė daug sukrėtimų, todėl toli gražu nėra tokia žinoma turistams kaip jos kaimynė Viena. Tačiau tik kol kas. Taip sakome dėl to, kad bet kuris miestas, kuriame įvyko Aksominė revoliucija, gali pasiekti viską, ko tik užsigeis.

Atvykę į Bratislavą užsisakykite ekskursiją po miestą, kad sužinotumėte turtingą jo istoriją. Net jei vaikštinėsite be gido nepraleiskite progos ir apžiūrėkite istorinius pastatus, pavyzdžiui, Mėlynąją bažnyčią.

Fotolia nuotr./Mėlynoji bažnyčia
Fotolia nuotr./Mėlynoji bažnyčia

Turistams rekomenduojami maisto turai, į kuriuos būtina leistis, kai norisi papildyti savo kūną „degalais“.

Kainos Bratislavoje:

Taksi (1 km, įprastas tarifas): 0,70 Eur

Vietinis alus (0,5 l): 1,50 Eur

Kapučino: 1,77 Eur

Pietūs: 5 Eur

Butelis vyno (iš prekybos centro, vidutinės klasės): 5 Eur

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius