-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalis, kur studentams – pigesni skrydžiai

„Keliauti visada smagu. Ypač su „Air Malta“, − skelbia Maltos Universitetų studentų tarybos (KSU) lankstinukas. Kol kas vienintelio universiteto studentų atstovybė savo lankstinuke ir interneto puslapyje apie nuolaidas skelbia apie pasiektą susitarimą su „Air Malta“, kuris leidžia studentams ir tiesioginiams jų šeimos nariams naudotis 10 proc. nuolaida skrydžiams.
Malta
Malta / Vida Press nuotr.

Nuolaida gali naudotis ne tik Maltos universiteto, bet ir kolegijos MCAST studentai. Europoje įprasta, kad nuolaidos taikomos traukiniams, autobusams, bet ne skrydžiams. Vis dėlto smulkaus salyno Viduržemio jūroje gyventojams lėktuvai – vienintelis būdas nukeliauti toliau nei Sicilija.

Carla Galea
Carla Galea

„Prieš ketverius metus, atsižvelgdamos į didelį studijų metu keliaujančių studentų skaičių, „Air Malta“ oro linijos pasiūlė studentams 10 proc. nuolaidą skrydžiams, kad sumažėtų finansinė našta, siekiant [kelionių] patirties, − aiškina KSU generalinė sekretorė Carla Galea. – „Air Malta“ taip pat nutarė pridėti [studentams] papildomą bagažo vienetą iki 20 kg visiškai nemokamai.“ Kitaip tariant, pasiūlymas itin vertingas kraustantis į kitą šalį ar iš jos grįžtant. Kad pasinaudotų nuolaida, studentai turi naudotis nuolaidos kodu, kurį gali rasti savo asmeninėje paskyroje atstovybės puslapyje.

Kaip rodo Europos Komisijos statistika, per Mokymosi visą gyvenimą programos laikotarpį (nuo 2007–2008 ir 2013–2014 akademinių metų) Maltoje įvyko išvykstamųjų mainų bumas – išvykstančių studentų padaugėjo daugiau kaip trimis ketvirčiais. „Erasmus+“ kontekste profesines studijas pasirinkę studentai daugiausia vyko į Jungtinę Karalystę ir Italiją, su kuriomis Malta turi istorinių sąsajų (2016 m. – atitinkamai 60 ir 48 mainų dalyviai). Pagal paskutinius duomenis, studijų mobilumo galimybėmis pasinaudojo 362 Maltos gyventojai. Daugiausia vyko į Jungtinę Karalystę (nors šeši atkeliavo ir į Lietuvą).

„Air Malta“ supranta studentų poreikius, ypač tai, kad jiems reikia keliauti išsilavinimo tikslais, – tinklaraščiui Euroblogas.lt sako „Air Malta“ atstovas spaudai Stephenas Gauci. – 2017 m. nuolaida pasinaudojo daugiau kaip 1000 studentų – 548 iš Maltos universiteto ir 520 iš MCAST.“

„Daugumai studentų, ypač dieninio skyriaus, trūksta laiko uždarbiauti, ypač per akademinius metus. Todėl bet kokios nuolaidos būtiniausioms prekėms jiems itin svarbios. Būtent todėl reikia daugiau nuolaidų, nes jos tikrai padeda studentams“, – sako studentų atstovybės vadovė Carla Galea.

Ar pasiteisino nuolaida skrydžiams? „Sprendžiant pagal statistiką, „Air Malta“ padidino pardavimus studentams, o tai reiškia, kad tokios paskatos veiksmingos. Nors jų skrydžiai nėra pigiausi, palyginti su „Ryanair“ ir kitomis pigiomis oro linijomis, vis dėlto vykdami į užsienį ilgesniam laikui studentai dabar teikia pirmenybę „Air Malta“, – aiškina pašnekovė.

„Air Malta“ atstovas spaudai Stephenas Gauci
„Air Malta“ atstovas spaudai Stephenas Gauci

Kaip teigia Carla, populiariausios nuolaidos tarp studentų visgi ne kelionėms, o maistui ir drabužiams.

„Tokie verslai labiausiai ir linkę studentams pasiūlyti nuolaidų, nes jų prekės labai populiarios ir dažnai naudojamos“, – pasakoja ji, bet vis dėlto priduria, kad derėtis dėl nuolaidų studentams ne visada lengva.

„Tiesa, kad daug verslų noriai teikia specialių pasiūlymų studentams mainais už matomumą. Tačiau, saugodami KSU gerą vardą ir norėdami geriau išaiškinti [verslams], kaip veiks sistema, būtinai susitinkame su atsakingais asmenimis kiekvienoje įmonėje. Nėra geresnio bendravimo būdo nei susitikimai akis į akį – taip aiškiausia ir efektyviausia.“

Pasak KSU vadovės, naujausia nuolaida, kurią pavyko gauti, – iš sveiko maisto tiekėjo netoli studentų miestelio. Kuo daugiau maltiečių atranda studijų užsienyje privalumus, tuo labiau nuolaida skrydžiams padeda nacionalinėms oro linijoms konkuruoti su pigių skrydžių bendrovės dėl besikraustančių studentų. Tačiau iš „studentavimo“ metų daugumai tikriausiai labiau įsimins kasdienės nuolaidos jų buičiai palengvinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius