-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši dalykai, kurių neturėtumėte liesti viešbučiuose neįsitikinę, kad jie švarūs

Standartiniame viešbučio kambaryje nešvariau nei namuose, mokyklos klasėje ar net lėktuve. Viešbučiuose dirbančios kambarinės ir valytojai turi daug darbo ir dažniausiai nespėja nuvalyti tokių dalykų kaip kibirėlis ledui ar televizoriaus distancinio valdymo pultelis, rašo Huffingtonpost.com.
Kambarinė
Kambarinė / 123rf.com nuotr.

Neseniai atliktas viešbučių higienos tyrimas, kurio rezultatus paviešino JAV televizijos laida „ABC News Investigation“, parodė, kad kai kurie viešbutyje esantys daiktai, pavyzdžiui, stiklinė vandeniui yra tokie nešvarūs, jog ant jos randamos bakterijos gali sukelti rimtą pavojų jūsų sveikatai.

Išsigąsti nereikėtų, tačiau būti atidesniems ir prieš naudojimą bent jau išsiplauti kai kuriuos daiktus, esančius praktiškai kiekviename viešbutyje, reikėtų. Štai šie dešimt daiktų, ant kurių tyrimo metu rasta daugiausia bakterijų.

123rf nuotr./Televizija
123rf nuotr./Televizijos distancinis pultelis

1. TV distancinio valdymo pultelis

Tikėsite ar ne, bet būtent šis daiktas yra vienas nešvariausių viešbučio kambaryje. Valytojai labai retai jį nuvalo, o dezinfekuoja tik išimtinais atvejais (pavyzdžiui, klientui paprašius). Baisu, tačiau tiesa: ant distancinio valdymo pultelio viešbutyje randamų bakterijų kiekis buvo didesnis nei ant namuose esančio tualeto.

2. Vidaus ryšio telefonai

Tai dar vienas bakterijų lizdas, skelbia anksčiau minėtas tyrimas. Žmonės juos dažnai liečia, taip pat – kvėpuoja į ragelį, o kartais – apspjaudo kalbėdami. Karti tiesa tokia, kad dauguma kambarinių telefono niekada nevalo. Arba tik nušluosto aparatą nepakeldamos ragelio. Tad, jei planuojate juo skambinti ir užsisakyti paslaugą ar maistą į kambarį, pirmiausia bent jau nušluostykite ragelį drėgna servetėle.

3. Vonios kambario skaitiklis

Dauguma viešbučiuose nepuolame tikrinti vonioje esančių skaitiklių, tačiau, jei esate reta išimtis ir tai darome, žinokite, jog rizikuojate – tyrimas parodė, kad būtent ant jų randama įvairių grybelių ir panašių bakterijų. Akivaizdu, kad valytojai skaitiklius viešbučio kambariuose prisimena taip pat retai, kaip ir anksčiau minėtus daiktus.

4. Čiužinys ir antklodės

Nors iš pirmo žvilgsnio viešbučio lova gali atrodyti švari ir tvarkinga, iš tiesų čiužiniuose labai dažnai galima rasti nepageidaujamų dalykų. Pavyzdžiui, blakių. Jų išvengti padėtų atidesnė čiužinių priežiūra. Tačiau nemaža dalis viešbučių šioje vietoje taupo tol, kol gauna klientų skundų.

Pagalvių užvalkalai ir antklodės dažniausiai būna švarios. Tačiau ne visada skalbiamos aukštoje temperatūroje, tad juose gali likti dulkių erkučių, itin alergiškiems žmonėms sukeliančių alergines reakcijas. Tad, jei yra galimybė, geriausiai kartu su savimi turėti bent jau užtiesalą/antklodę, kurią galėtumėte užtiesti ant lovos ir taip sumažinti patiriamus nepatogumus.

5. Kibirėlis ledams

Tai dar vienas daiktas, kurį kambarinės „pamiršta“ valyti. Patarimas: jei reikia ledo, skambinkite viešbučio administracijai ir prašykite ledo gabalėlių plastikiniuose maišeliuose.

6. Šviesos jungikliai

Taip, ir jie. Pasirodo, šios vietos taip pat pristinga kambarių valytojų dėmesio. Įdomu tai, kad ant durų rankenų jokių bakterijų beveik nerasta. Akivaizdu, jog joms kambarinės negaili laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius