-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailandas lietaus sezonu: ar verta?

Tailande lietaus sezonas po truputį jau prasideda, kasdien šiek tiek palyja, dažniausiai naktį ar vakare. Dalinuosi patirtimi – ką reiktų žinoti keliaujant į Tailandą „žaliuoju“ sezonu.
Tailandas
Tailandas / 123rf.com nuotr.
  1. Keliaukite be plano, žiūrėkite pagal orų situaciją, rašo tailandieciai.lt. Viešbučiuose šiuo metu tikrai labai mažai žmonių, jie tikrai nebus perpildyti ir užsakant viešbutį diena ar dvi prieš, o skrydžio bilietų kainos irgi nėra didelės. Viešbučius užsakyti rekomenduoju AGODA arba BOOKING puslapiuose. Pervežimus nesudėtingai užsisakysite internetu arba vietinėje agentūroje.
  2. Kelionę planuokite aktyvią, o ne poilsinę – pagrindinis dalykas lietaus sezonu net ne lietus, o didelės bangos bei srovės, dėl kurių darosi sudėtinga maudytis, taip pat iš jūros išmetama daug šiukšlių. Banguotumą, vėją ir oro sąlygas tikriname šiame puslapyje. Net jei nebus banguota, vėjuota ir nelis, saulėtų dienų tikimybė yra gerokai mažesnė, tad jūra dažnai atrodo pilka, o dangus debesuotas. Jei norite poilsio prie gražios žydros jūros, geriau atostogas Tailande planuokite po Naujų metų.
  3. Rinkitės vietą kur yra aktyvių pramogų, ne tik poilsis prie jūros, rekomenduoju vengti nedidelių salų, kuriose nėra veiklos. Ką veikti Krabi regione?

Kodėl keliauti po Tailandą lietaus sezonu yra gerai? Pagrindinės priežastys – mažai turistų, tad lankytinomis vietomis galėsite labiau pasidžiaugti, ir pigu! Viešbučių kainos šiuo metu 30-70% mažesnės nei gruodžio–kovo mėnesiais. Idealus laikas taupantiems.

„Scanpix“/AP nuotr./Tailandas
„Scanpix“/AP nuotr./Tailandas

Keliaujant lietaus sezonu gal per daug ir nepasidžiaugsite žydra ramia jūra, tačiau kelionė atpigs jums bene trečdaliu, taip pat orai labai tinkami aktyvioms pramogoms, tad tikrai neteks sėdėti užsidarius viešbutyje ir nieko nepamatyti. Net ir per didžiausią lietų temperatūra pietų Tailande nenukrenta mažiau 26 laipsnių, o vidutinė dienos temperatūra būna apie 28-29 laipsniai (didesni temperatūros skirtumai centriniame ir šiaurės Tailande).

Na ir prašymas – nerašykite žinutės man su klausimu „koks oras Tailande birželio mėnesį“. Tikrai daug informacijos galite rasti internete apie vidutinę temperatūrą ir kritulių kiekį, o aš nesu nei sinoptikė, nei burtininkė, kuri gali žinoti, koks bus oras po 2 mėnesių. Iš patirties pasakysiu tik tiek, kad prognozėmis tikėti nepavyksta, o lietaus ir kritulių kiekis dar labai susijęs su drėgme. Taip pat 3 metai vienoj vietoj lietaus sezonu parodė, kad metai metams nelygūs, ir jei vienais metais lietaus buvo daug, tai kitais lydavo praktiškai tik naktimis ir vakarais.

Taip pat pastebėjau, kad kuo žmonės labiau bijo ir pergyvena dėl lietaus, tuo daugiau jo čia gauna... Tad jei susiplanavote savo kelionę, tikrai nėra reikalo sėdėt ir dvi savaites iki jos galvot – lis-nelis, lis-nelis. Ar jums nuo to galvojimo lengviau pasidaro? Susiplanavot, atskridot ir mėgaukitės tuo, kas yra dabar, lietaus sezonu Tailandas tikrai žavingas savaip.

Skaitykite daugiau: Kada keliauti į Tailandą?
Ką veikti Krabi lietui lyjant?
Koks oras Krabi ŠIUO METU galite užklausti šioje FB grupėje, tikrai kažkas atsakys iš grupės narių.

Daugiau apie Tailandą galite rasti portale Tailandieciai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius