Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 21 /09:14

Tyrimas: kurie miestai užsieniečiams brangiausi?

Užsieniečiams brangiausio pasaulio miesto titulas šiemet atiteko Angolos sostinei Luandai, parodė konsultacijų grupės „Mercer“ kasmet atliekamas tyrimas.
Luanda
Luanda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pernai Luanda pirmą vietą buvo užleidusi Honkongui, tačiau šiemet vėl užkopė į brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų sąrašo viršūnę, nepaisant to, kad vietos valiuta – kvanza – atpigo JAV dolerio atžvilgiu.

Nors Honkongas nusileido į antrą vietą, jis tebėra brangiausias Azijos miestas ir tai lemia „jo valiutos sąsaja su JAV doleriu, o dėl šio veiksnio pabrangsta vietos būsto nuoma“, rašoma „Mercer“ parengtoje ataskaitoje.

Brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų trejetuką šiemet baigia Tokijas, pernai buvęs penktoje vietoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tokijas naktį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tokijas naktį

Vilnius yra pigiausia Baltijos šalių sostinė užsieniečiams. Vilnius brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų sąraše užima 167 vietą tarp 209 įvertintų miestų. Ryga yra 126-oje vietoje, Talinas – 160-as.

Lenkijos sostinė Varšuva užsieniečiams pigesnė nei Baltijos šalių sostinės – ji yra 180-oje vietoje, Baltarusijos sostinė Minskas rikiuojasi 200-oje vietoje.

Atlikdama tyrimą, „Mercer“ lygina, kiek kainuoja daugiau kaip 200 prekių ir paslaugų, įskaitant būsto nuomą, maistą, transportą ir pramogas, daugiau kaip 200 pasaulio miestų.

Kainos lyginamos su Niujorku (šių metų sąraše – devintoje vietoje), o valiutų kursų pokyčiai vertinami JAV dolerio atžvilgiu.

Vyriausybės ir tarptautinės įmonės atidžiai vertina šiuos „Mercer“ tyrimus ir atsižvelgia į įmonės sudaromus reitingus, kai apskaičiuoja savo darbuotojų komandiravimo į užsienį išlaidas.

Šių metų reitinge į gerokai aukštesnes vietas pakilo kai kurie Rusijos miestai. Pavyzdžiui, Maskva, pernai buvusi 53 vietoje, šiemet užkopė į 14-ą, o Sankt Peterburgas iš 116 vietos pakilo į 36-ą. Tai, pasak „Mercer“, lėmė ir rublio kurso pakilimas, ir prekių bei paslaugų pabrangimas.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Sankt Peterburgas
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Sankt Peterburgas

Į aukštesnes vietas brangiausių užsieniečiams miestų sąraše taip pat pakilo pagrindiniai Australijos, Brazilijos ir Indijos miestai.

O Europoje daugelis miestų atsidūrė žemesnėse vietose. Visų pirma, atpigus svarui, užsieniečiams atpigo gyvenimas Didžiosios Britanijos miestuose. Taip pat užsieniečiams dabar yra pigiau gyventi Paryžiuje, Vienoje ir Romoje.

Brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų sąrašo gale yra Makedonijos sostinė Skopjė, Kirgizijos sostinė Biškekas ir Tuniso sostinė Tunisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius