-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verta aplankyti: 4. Išsitaškyk purvo festivalyje Pietų Korėjoje

Geltonosios jūros pakrantėje įsikūręs Pietų Korėjos Boryeong miestas daugiausiai žinomas dėl žemdirbystės tradicijų. Tačiau šiais laikais ta pati derlinga žemė traukia milijonus lankytojų į Daecheon paplūdimį Boryeonge visai dėl kitos priežasties. 1997 metais mokslininkams ištyrus derlingą regiono gruntą paaiškėjo, kad jis ne tik puikiai tinka auginti įvairius augalus, tačiau purvas labai naudingas ir žmogaus odai.
Festivalyje kiekvienais metais šėlsta ir vietiniai, ir vakariečiai
Festivalyje kiekvienais metais šėlsta ir vietiniai, ir vakariečiai / Stinkie Pinkie wikipedia.org nuotr.
Temos: 1 Pietų Korėja

Kad išnaudotų šiuos gamtinius sveikatingumo resursus, Boryeongo žmonės nusprendė surengti didelį festivalį ir sukvietė turistus iš viso pasaulio pasimėgauti mineralų prisotintu purvu. Antraip nei daugelis festivalių, šis tiesiog pasikvietė žmones ir paprašė lankytojų išsipurvinti. Labai išsipurvinti.

Stinkie Pinkie wikipedia.org nuotr./Boryeong purvo festivalis.
Stinkie Pinkie wikipedia.org nuotr./Boryeong purvo festivalis.

Pirmasis toks festivalis suorganizuotas 1998 metais. Jis vyko keturias dienas ir reklamavo naujus Boryeongo miesto odos priežiūros ir grožio produktus. Purvo festivalio rengėjai net nesitikėjo, kad mažas renginukas išaugs į devynių dienų festivalį, kuriame dalyvaus 2 milijonai lankytojų kasmet. Tai 100 tūkst. gyventojų miestui atnešė dešimtis milijonų dolerių pajamų.

Ir nenuostabu, kodėl turistai ten traukia tuntais. Išsikaitini pirtyje ir neri į vėsų drėgną purvą bei jauti kūnu pulsuojantį kraują. Na, žinoma, dar prie visko vartoji daug skysčių.

Nepagalvokite, kad nuvykę į Boryeongą tik ir murgdysitės purve. Šiame festivalyje galite tikėtis daug geros muzikos, šokių, purvo imtynių ir išgertuvių. Apsirėdę įvairius maudymosi kostiumus galėsite sudalyvauti purvo slidžių turnyruose, įvairiuose kursuose apie odos priežiūrą. Tie, kurie norės daugiau ramybės, galės išbandyti paišymą purvu, siųsti purvo žinutes, ar išsidrėbti milžiniškoje purvo vonioje.  Čia bus karūnuojami purvo karalius ir karalienė.

Stinkie Pinkie wikipedia.org nuotr./Festivalis - puiki proga iasimaudyti purve.
Stinkie Pinkie wikipedia.org nuotr./Festivalis - puiki proga išsimaudyti purve.

Dėl gausaus lankytojų skaičiaus visas purvo procedūras, gultus ir nakvynės vietas rekomenduojama rezervuotis iš anksto. Aplink festivalį pilną puikių vietų keliautojams, tarp kurių ir budistų šventyklos.

Kasmetinis festivalis vyksta liepos 16 – 24 dienomis.

Informacija parengta pagal mostinteretingdestination.com info.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius