-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wizz Air“ prieš „Ryanair“: kurios bendrovės kėdės geresnės, o mokesčiai už bagažą – mažesni

Europiečiai pigių skrydžių trūkumu tikrai negali skųstis. Būna, kad mažų sąnaudų oro linijų bendrovės, tokios kaip „Wizz Air“ ir „Ryanair“, kelionę lėktuvu siūlo vos už 5 eurus. Visą žemyną perskristi dažnai net nereikėtų 100 Eur. Simpleflying.com nusprendė patyrinėti – kuri visgi oro bendrovė keleiviui yra geresnė?
 „Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos
„Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos

Kaip vyko palyginimas

Kaina visgi nėra geriausias kriterijus, pagal kurį galim lyginti šias bendroves. Kadangi „Wizz Air“ ir „Ryanair“ kaunasi dėl dangaus Europoje, jos itin aktyviai konkuruoja kainomis į populiarias kryptis, tad kainos gali keistis staigiai ir dramatiškai. Neįmanoma pasakyti, kad viena bendrovė siūlo pigesnius bilietus nei kita, nes po mėnesio toks palyginimas jau gali rodyti ką kitą.

Tad Simpleflying.com lygino oro linijų orlaivius, salonu siūlomus produktus bei kiek kainuoja papildomos paslaugos, tokios kaip bagažas ir maistas.

Lėktuvai

„Ryanair“ lėktuvų parke – 356 „Boeing 737-800s“, kuriais galima skraidinti po 189 keleivius. „Wizz Air“ veiklą vykdo su 120 įvairesnių lėktuvų – „Airbus A320“, A321, „A321neo“. Pastarasis yra mažiausias lėktuvas – jame telpa 180 keleivių. „Wizz Air“ laukia ir A321XLR bei daugiau A321neos, o „Ryanair“ iššūkius kelia „Boeing“ bėdos – bendrovė vis dar laukia „737 MAX“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Ryanair“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Ryanair“

Žvelgiant į orlaivius, „Ryanair“ būsi užtikrintas, kokį lėktuvą gausi – tai bus „Boeing 737-800“. Skrisdami „Wizz Air“ galite sėsti ir į mažesnį „A321neo“, ir į tokį lėktuvą, kuriame telpa iki 239 keleivių.

„Wizz Air“ nuotr./„Wizz Air“
„Wizz Air“ nuotr./„Wizz Air“

Kėdės

„Ryanair“ turi dvi skirtingus kėdžių tipus – „premium“ ekonominės klasės ir įprastas ekonomines. Pirmojo tipo vietose yra 81-86 cm vietos kojoms, antrojo – 76 cm. Pliusas tai, kad gali susimokėti papildomai, norėdamas gauti daugiau vietos.

Bendrovės nuotr./„Ryanair“ salonas
Bendrovės nuotr./„Ryanair“ salonas

„Wizz Air“ visos kėdės – ekonominės klasės. Čia keleivių kojoms būna 71-76 cm erdvės. Galima susimokėti papildomai, kad sėdėtumėte prie išėjimo, kur vietos daugiau.

Bendrovės nuotr./„Wizz Air“ salonas
Bendrovės nuotr./„Wizz Air“ salonas

Taigi, kol kas „Ryanair“ savo keleiviams siūlo daugiau vietos kojoms. „Wizz Air“ yra pradėjusi kėdžių permodeliavimą – keičia į naująją versiją, kur vietos dar mažiau, o pačios kėdės yra kietesnės. Ar tai jau naujosios kėdės lėktuve, galite nuspręsti iš orlaivio „nosies“ (violetinė – senesnis modelis, balta – naujesnis).

Bagažas

Tiek „Ryanair“, tiek „Wizz Air“ leidžia nemokamai pasiimti nedidelį rankinį bagažą. Tiesa, „Wizz Air“ oro linijos leidžia jį turėti šiek tiek didesnį.

„Ryanair“ už antrą rankinio bagažo vienetą salone prašo 6 Eur, 10 Eur – už registruotą bagažą iki 10 kg. Tiesa, jeigu tai užsisakote bilietų pirkimo metu. Už 20 kg registruojamą bagažą reikės mokėti 25-35 Eur, o oro uoste – net 40 Eur. Dažnai patys bilietai net tiek nekainuoja.

„Wizz Air“ taip pat prašo susimokėti už didesnį rankinio bagažo vienetą. Suma priklausomai nuo skrydžio varijuoja nuo 7 iki 30 Eur. Registruojamas bagažas iki 20 kg kainuoja nuo 15 iki 55 Eur, o bagažas iki 30 kg – nuo 23 iki 120 Eur priklausomai nuo skrydžio ilgio.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad pasiimti bagažą su „Ryanair“ yra pigiau, bet tai priklauso nuo to, kiek jums jo reikia. Jeigu turite sunkų lagaminą, gali būti pigiau skristi su vienu „Wizz Air“ registruotu bagažu iki 32 kg.

Maistas ir gėrimai

Abi bendrovės keleiviams skrydžio metu siūlo įsigyti maisto ir gėrimų. Simpleflying.com įvertino ne tik kainas, bet ir tai, kokio dydžio porcijos yra.

„Ryanair“ siūlo turi gana platų pasirinkimą – pradedant sveiku ir veganišku maistu, baigiant alkoholiniais gėrimais. Meniu galite rasti čia.

„Ryanair“ meniu
„Ryanair“ meniu

„Wizz Air“ šiuo atžvilgiu skurdesnė. Pasirinkimas nedidelis, maisto porcijos mažesnės nei pagrindinio konkurento. Meniu galite rasti čia.

„Wizz Air“ meniu
„Wizz Air“ meniu

Visgi „Wizz Air“ maistas, atrodo, šiek tiek pigesnis.

Rezultatai

Tad, įvertinus kėdes, orlaivius, maistą, bagažą... Kurios oro linijos geresnės?

Lėktuvai – „Wizz Air“. „A320neos“ yra malonesni lėktuvai skrydžiui nei senesni „Boeing 737-800“. „Ryanair“ galėtų savo parką padaryti įvairesniu, nors taip, panašu, tikrai nebus – yra vis dar laukiama „Boeing 737 MAX“.

Kėdės – „Ryanair“. Čia daugiau vietos kojoms, patogesnės kėdės – tai ypač svarbu, jeigu skrendi ilgiau.

Bagažas – priklauso nuo to, kiek turi bagažo, ir kur skrendi. „Wizz Air“ tikriausiai bus pigiau, jeigu skrendate netoli ir turite daug bagažo. „Ryanair“ kainos yra pastovesnės.

Maistas – „Ryanair“. Čia airių bendrovė lengvai laimi, nes turi platesnį pasirinkimą, nors ir šiek tiek brangesnį.

Simpleflying.com savo tyrime nenagrinėjo abiejų oro bendrovių maršrutų. „Ryanair“ siūlo daugiau skrydžių, nes turi daugiau lėktuvų. Bet „wizz Air“ su naujais A321XLR sugebės pasiūlyti tolimesnių krypčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius