Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės drebėjimą Kretoje patyrė ir lietuviai: suskilo viešbučio sienos, bet poilsis tęsiasi

Pirmadienio rytą poilsiautojų itin mėgstamą Kretą pažadino stiprus žemės drebėjimas. Kaip pranešama, jo metu žuvo vienas žmogus, dar apie 20 pateko į ligonines. Požeminius smūgius pajuto ir čia poilsiaujantys lietuviai. Kaip 15min pasakojo Aleksandras, kelias sekundes viskas drebėjo, teko palikti viešbutį. Tačiau vėliau gyvenimas grįžo į įprastą atostogų režimą.
Sutrūkinėjusios viešbučio sienos ir vaizdas iš per žemės drebėjimą apgriautos Kretos
Sutrūkinėjusios viešbučio sienos ir vaizdas iš per žemės drebėjimą apgriautos Kretos / 15min skaitytojo ir „Imago“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien apie 9 val. ryte Kretoje buvo žemės drebėjimas 5.8 balo pagal Richtelio skalę. Mūsų viešbutyje netoli Herakliono miesto sutrūkinėjo sienos. Netoli mūsų esančiame mieste daug sugriautų namų, 1 žmogus žuvo“, – pasakojo šiuo metu saloje atostogaujantis Aleksandras.

Anot Aleksandro, viskas viešbutyje drebėjo, tai truko apie penkias sekundes.

„Daug žmonių puolė bėgti į lauką. Išsipylė pusė puodelio arbatos ant stalo.

Viešbučio administracija visiems liepė eiti į lauką. Išbuvome lauke apie pusvalandį, kol įvertino pastato būklė. Mums rekomendavo būti lauke ir sakė, kad smūgiai gali pasikartoti. Per pietūs vėl pasikartojo, bet jau ne taip stipriai“, – pasakojo Aleksandras.

Vis dėlto jis sakė geros nuotaikos neprarandantis ir atostogų nutraukti neketina. Juolab kad jų viešbutyje rimtų pasekmių žemės drebėjimas ir neturėjo.

„Labai nesijaudiname, nes esame patyrę tai prieš 2 metus. Kol niekas nesugriuvo, tai gulim prie baseino.

Spėju, lietuvių Kretoje gali būti apie 1 tūkst. Nes skrenda pilni lėktuvai“, – svarstė Aleksandras.

Kaip pranešė civilinės saugos agentūra, Graikijos Kretos saloje anksti pirmadienį per stiprų žemės drebėjimą itin nukentėjusiame Arkalochorio mieste žuvo vyras, dirbęs vienoje sugriuvusioje bažnyčioje, o dar 20 žmonių buvo sužeisti.

Atėnų nacionalinė observatorija pranešė, kad 5,8 balo žemės drebėjimas įvyko 6 val. 17 min. Grinvičo (9 val. 17 min. Lietuvos) laiku, o jo epicentras buvo 23 km nuo didžiausios Graikijos salos sostinės Herakliono.

„Žemės drebėjimas buvo stiprus ir ilgai truko“, – privačiai televizijai „Antenna“ sakė Herakliono meras Vassilis Lambrinos.

Per drebėjimą panikos apimti gyventojai puolė į gatves, buvo apgadinta senų pastatų, evakuotos mokyklos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žemės drebėjimas Kretoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žemės drebėjimas Kretoje

Regioną krėtė pakartotiniai smūgiai, kuriuos liudininkai apibūdino kaip primenančius silpnus sprogimus. Jie padarė papildomos žalos gyvenvietėse arti epicentro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius