-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 metus Tailande gyvenantis Tomas: be planų A ir B, su požiūriu „pažiūrėsim“

Gyvenimo Tailande patirtis neįkainojama. Vieni čia atvyksta kurti verslus, kiti – atitirūkti nuo rutinos ir kasdienybės. Ši istorija – apie puslapio tailandieciai.lt įgyvendintoją Tomą, įsikūrusį Tailande prieš 3 metus.
Koh Yao Noi sala – dar nenusiaubta turistų, čia švenčiau pernai naujus metus
Koh Yao Noi sala – dar nenusiaubta turistų, čia švenčiau pernai naujus metus / Asm.archyvo nuotr.
Temos: 2 Azija Tailandas

Daugiau lietuvių istorijų – rubrikoje Lietuviai Tailande. Gyvenimo avantiūra – palikti savo seną gyvenimą, išeit iš komforto zonos ir apsigyventi Tailande. Be plano A ir B, su požiūriu „pažiūrėsim“ – apie tai pasakoja Tomas.

– Kaip , kada ir kodėl atsidūrėte Tailande?

– Tailande atsidūriau žmonos Simonos Kupetienės iniciatyva prieš beveik 3 metus. Atėjo toks laikas, kai labai patogų ir nuobodų gyvenimą Lietuvoje reikėjo prablaškyti, žengti žingsnį iš komforto zonos ir pasinerti į nuotykį. Šiuo metu gyvenu ir dirbu Ao Nange, nuostabiame Kabi regione. Esu PADI nardymo instruktorius, daugiausiai nardau su tautiečiais. Nardymas į mano gyvenimą atėjo prieš 9 metus, bet buvau „atostogų nardytojas“. Persikėlus į Tailandą norėjosi mėgstamos veiklos, o ne darbo ofise, tad savo pomėgį nardyti paverčiau ir pajamų šaltiniu. Taip pat esu projekto www.SEOkitchen.lt partneris, tad laisvu metu užsiimu internetiniais projektais, reklama Google.

– Kas labiausiai patinka gyvenant Tailande?

– Patinka klimatas, maistas, lėtesnis gyvenimo būdas, nei buvom įpratę gyventi Lietuvoje, paprastumas, masažai.

– Su kokiais iššūkiais gyvenant teko susidurti?

– Didžiausias iššūkis – tajiška kultūra. Prie jos reikia priprasti ir su ja susidraugauti. Tuoj arba 10 min. nereiškia to paties, kaip Europoje. Teigiamas atsakymas iš tailandiečio nebūtinai bus teigiamas – nenorėdami „prarasti veido“, jie visada atsakys taip, nors ir tiksliai nežinos atsakymo į klausimą arba jo net nesupras. Kiekviena diena čia yra gyvenimiška istorija – atvažiuokite ir pamatykite tai iš arti.

– Ką manote apie tajišką virtuvę?

– Tajiška virtuvė spalvota savo skoniais. Ji tinka tiek mėgstantiems eksperimentuoti, tiek susilaikantiems nuo to. Tinka tiek aštraus maisto mėgėjams, tiek mėgstantiems švelnų maistą. Svarbu nebijoti ragauti. Mano mėgstamiausias patiekalas – Paneng curry, taip pat labai mėgstu papajų salotas som tam, mango salotos su gruzdintu šamu, keptus ryžius su daržovėmis, tailandietišką sriubą Tom Yam su krevetėmis.

Asm.archyvo nuotr./Tom Yam sriuba ir aštrios mango salotos su gruzdintu šamu – vieni mėgstamiausių Tomo patiekalų
Asm.archyvo nuotr./Tom Yam sriuba ir aštrios mango salotos su gruzdintu šamu – vieni mėgstamiausių Tomo patiekalų

– Ar daug keliaujate po Tailandą? Kokios mėgstamiausios vietos čia ir į kur norėtumėt grįžti?

– Palyginus su žmona ir mūsų vaikais – keliavau nedaug. Palyginus su atvykstančiais turistais – daug. Kiekviena Tailando vietovė turi savo žavesio ir išskirtinumo. Artimiausią kelionę planuoju į Khao Sok nacionaliniame parke esantį Cheow Lan ežerą – daugiau ČIA.

– Ką rekomenduojate parvežti lauktuvių draugams ir artimiesiems?

– Džiovintų mangų ir kokosinių saldainių, kurie panašūs į mūsų irisus. O norintiems ne valgomų dovanų – rekomenduočiau ieškoti Bankoke Chatuchak savaitgalio turguje.

– Be ko tailandietiško neįsivaizduojate savo gyvenimo?

– Tikriausiai nebūtų to, be ko neįsivaizduočiau savo gyvenimo. Bet yra dalykų, kurių pasiilgčiau.

Asm.archyvo nuotr./Tomo „ofisas“
Asm.archyvo nuotr./Tomo „ofisas“

– Ką patartumėte norintiems ilgiau pagyventi Tailande?

– Ne tik norėti, bet ir padaryti tai.

– O ką patartumėte būsimiems keliautojams?

– Mažiau apsikrauti daiktais, išragauti kuo daugiau patiekalų ir išbandyti nardymą! Nes jei buvai Tailande ir nenėrei, tai nematei pusės jo grožio. Kelionė turi būti ne tik vaizdai, bet ir patirtis, tik ta kelionės dalis paliks įspūdžius visam gyvenimui.

– Ką rekomenduotumėte aplankyti ar nuveikti apsistojusiems Krabi?

– Būtinai panardyti! Kaip mano svečiai sako, tai diena, kurią prisiminsite visą savo gyvenimą. Tai ne tik aplankyti dar vieni gražūs paplūdimiai, bet ir neįkainojama patirtis. Kasdien masažuokitės – masažai čia tokie geri ir pigūs! Pasivažinėkite motoroleriu. Nuvažiuokite ir užpilkite į Tiger temple ir Tubkaek kalną, rekomenduočiau pasitikti saulę čia. Pusdienį praleiskite Phanom Bencha nacionaliniame parke. Pasiplaukiokite aplink vietines salas ir laive sutikite saulėlydį. Tik rekomenduoju vykti ne su turu, o su privačiu laiveliu. Būtinai paplaukiokite kajakais po magroves. Pasilepinkite karštosiomis versmėmis. Daugiau apie šias keliones ČIA. O jei sugalvosite panardyti su manimi, parašykite žinutę.

Asm.archyvo nuotr./Tab kak hang nak kalnas Krabyje
Asm.archyvo nuotr./Tab kak hang nak kalnas Krabyje

– Kavinės, restoranai Krabyje, aplink Ao Nang – kur rekomenduotumėte pavalgyti?

– Gatvės maistas Krabi naktiniame turguje savaitgaliais – išbandysit daugybę patiekalų. Taj Palace – indiškas ir tajiškas maistas (aš ten visuomet valgau indiškus patiekalus). Ruen Thip – autentiškas pietų Tailando restoranas. Vietinės „knaipės“ – prie Ao Nang mokyklos Patty kavinukė, ten dažniausiai valgau savo mėgstamą Penang curry, Tom Yam, priešais populiarųjį Jungle kitchen – kitoj kelio pusėj Šiaurės Tailando dvi vietinės užeigos, abi labai geros.

– Kuriuos Krabi paplūdimius rekomenduotumėte?

Tubkaek, Pan arba Long beach, Klong Muang. Juose galima ir apsistoti, ir į juos nuvažiuoti su motoroleriu ar taxi. Žinoma, planuojant dienos išvyką pasitikrinkite potvynių ir atoslūgių laiką. Ao Nange patogu apsistoti dėl patogaus susisiekimo su kitomis vietomis, bet ne dėl pačio paplūdimio ar ne dėl to, kad pačiame Ao Nange yra daug ką veikti. Apie Krabi paplūdimius daugiau skaitykite ČIA.

Tomo blogas FB’e apie nardymą ČIA, daugiau gyvenimo Tailande nuotrupų ČIA.

tailandieciai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius