-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

88 šalis aplankęs Vytautas Mikaitis keliauja kartu su mama

Nuo 12 metų keliaujantis, 287 kartus su lėktuvu skridęs ir 88 pasaulio valstybes aplankęs Vytautas Mikaitis savo kelionių partnerius renkasi labai atidžiai. Keliauja tik su tais, kuriuos pažįsta geriausiai bei žino, kad poreikiai kelionėse neišsiskirs.
Vytautas Mikaitis
Vytautas Mikaitis / Kvepia kelionėm nuotr.

Būtent todėl jo kelionių partneriais dažnai tampa šeimos nariai – mama ir brolis. Su juo 31-erių kėdainietis yra aplankęs net tokią turistams sunkiai pasiekiamą valstybę kaip komunistinė Šiaurės Korėją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Brolių Vaido ir Vytauto Mikaičių nuotykiai Šiaurės Korėjoje atgimė šmaikščiame filme

VIDEO: Unikali brolių Vytauto ir Vaido Mikaičių kelionė į mistinę Šiaurės Korėją

Įskiepijo meilę kelionėms

Ne daug žmonių keliauja kartu su savo mama, tačiau Vytautas su ja net yra išmaišęs centrinę Ameriką, JAV, Naująją Zelandiją, Australiją, Tunisą bei kitas šalis.

„Šeima yra didžiausias motyvatorius keliauti. Aš, pavyzdžiui, trečioje klasėje brolio dėka žinojau visas valstybes ir sostines, kadangi jam tai labai patiko. Man visada patiko ir mamos požiūris, kuri visada mane skatindavo keliauti“, – apie dar vaikystėje įgytą maniją kelionėms kalbėjo keliautojas.

Paklaustas, kodėl iki šiol į keliones leidžiasi su mama, Vytautas neslepia:

„Ji tiesiog „prisiprašo“. Pasakau, kur važiuosiu. Tai ji gražia forma prisiprašo keliauti kartu. Paskutiniu metu ji tikrai daug kur kartu važinėja. Ji nėra tas žmogus, kuris planuotų keliones. Dažniausiai jos būna spontaniškos.“

Dar nėra įkėlęs kojos į Afriką

Po visą pasaulį keliaujantis kėdainietis iki šiol mažiausiai pažįsta Afrikos žemyną. Išskyrus Maroką ir Tunisą šis žemynas jam dar visiškai neatpažintas. Tačiau. kaip jis sako, – viskas su laiku.

„Vidurys Afrikos manęs iš viso nežavi, – teigė Vytautas. – Mes bijome tų dalykų, kurių nežinome. Vien dėl to, kad tu esi kitoks, tu atkreipi vietinių dėmesį ir negali jaustis atsipalaidavęs. Galbūt ten nuvažiavus viskas ir yra gerai, bet, manau, man prie to reikia priprasti ir po truputėlį ten važiuoti. Visgi nebe daug kas liko aplankyti pasaulyje.“

Anot jo, važiuojant į Afriką, turi būti arba labai kvailas, arba labai drąsus.

„Abi savybės tam padeda. Jeigu būni kvailas, tu daug dalykų nesupranti ir kartais tave lydi sėkmės. Jeigu esi drąsus, tai tiki, kad viskas bus gerai“, – samprotavo jis.

Paklaustas apie didžiausią įspūdį palikusias aplankytas valstybes, Vytautas ilgai negalvoja:

„Šiaurės Korėja man yra be abejonės labiausiai patikusi šalis. Tai yra laiko mašina. Įsėdi į ją, nuskrendi į 1960-uosius metus ir dalyvauji tame procese. Greičiausiai tai paskutinė valstybė, kurioje tau reguliuoja kur turi eiti“, – teigė jis.

Kviečiame žiūrėti „Kvepia Kelionėm“ komandos interviu su Vytautu.

VIDEO: 88 šalis aplankęs Vytautas Mikaitis keliauja kartu su mama

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius