Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Australijoje lietuvis išgelbėjo skęstantį vyrą: traukė iš didelių bangų, net ir pjaustydamasis kojas į aštrius akmenis

Audrius Naujalis jau daugiau nei 20 metų namais vadina Australiją. Melburne, Viktorijos valstijoje, su šeima gyvenantis lietuvis jau už poros savaičių švęs 55-erių gimtadienį. O vienas australas lietuvio dėka galės minėti dar vieną gimtadienį – vasario pabaigoje Audrius jį išplėšė iš mirtinų vandenyno bangų.
Audrius Naujalis
Audrius Naujalis / Asm.archyvo nuotr.

Apie Audriaus žygdarbį portalas 15min sužinojo iš jo brolio Kornelijaus, kuris norėjo pasididžiuoti savo broliu. Tik įspėjo – pats Audrius nemėgsta viešai girtis, pasakotis savo gerų darbų... Net ir apie didvyrišką poelgį paplūdimyje savo broliams papasakojo ne pats Audrius – tai jo žmona prasitarė jaunesniam broliui Ovidijui.

15min susisiekė ir su pačiu Audriumi, kuris papasakojo, kas įvyko tą lemtingą popietę, o Kornelijus ir Ovidijus papasakojo ir apie daugiau drąsių brolio poelgių.

Per dideles bangas ir aštrius akmenis

„Tądien su dukra buvome gimtadienyje, ir tai buvo viena paskutiniųjų šiltesnių dienų – tai pagalvojom, kad po šventės dar reikia spėti nuvažiuoti prie vandens, išsimaudyti. Buvo apie 18 val. vakaro. Pamenu, buvo didelis vėjas, bangos“, – pasakoti pradėjo Audrius.

Tėvas su dukra jau buvo besirengiantys eiti į vandenį, kai staiga pamatė pagalbos šaukiančią merginą – ji šaukė, kad žmogus skęsta. Dukrai prisakęs niekur neiti, Audrius pasileido bėgti pakrante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius