-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi merginos iš „eskimų šalies“ meta iššūkį Pietų Amerikos džiunglėms

„Esu dėkinga už laisvą Lietuvą ir galimybę keliauti. To negalėjo mūsų tėvai, todėl jų norus įgyvendinsime mes“, – pasakoja viena iš WE ARE MOCHILERAS (liet. Keliaujančios merginos) pasivadinusių lietuvaičių. Draugės Justė ir Vingra metė įprastą gyvenimo būdą ir leidžiasi į tolimą kelionę po egzotiškus kraštus.
Vingra ir Justė
Vingra ir Justė / We Are Molicheras nuotr.

Keliaujant po tolimas šalis nebestebina sutikti žmonės, kurie mano, kad Lietuva yra kažkur Rusijoje ar net Afrikoje. O štai Urugvajuje kartą Vingros vietiniai paklausė: „O jūs ten kaip eskimai gyvenate?“

„Visai nepikta išgirdus kažką panašaus, atvirkščiai – norisi papasakoti, kaip iš tikro mes čia, Lietuvoje, gyvename“, – teigia Justė.

We Are Molicheras nuotr./Neįprastai lietinga Ipanema, Rio de Žaneiras, Brazilija
We Are Molicheras nuotr./Neįprastai lietinga Ipanema, Rio de Žaneiras, Brazilija

„Lietuvos, kaip ir daugelio Lotynų Amerikos šalių, nusikalstamumo ar savižudybių statistikos nežavi, bet vien jomis vadovaujantis, geriau visai nekišti nosies iš namų“, – priduria Vingra.

Interviu merginos papasakojo, kaip ruošėsi šiai kelionei ir pirmojo mėnesio įspūdžius. Kelionę jos pradėjo Brazilijoje, kur jas pasitiko lietus.

We Are Molicheras nuotr./Vidigal favela su moto taxi, Rio de Žaneire, Brazilijoje
We Are Molicheras nuotr./Vidigal favela su moto taxi, Rio de Žaneire, Brazilijoje

– Ar daug laiko užima kelionės planavimas?

– Nusipirkti bilietą kitai dienai – daug lengviau nei ruoštis kelionei keletą mėnesių. Su Vingra, kuri Pietų Amerikoje blaškėsi daugiau nei pusę metų, viską planavome per atstumą. Nuoseklaus plano, kur tiksliai vyksime po mūsų starto – Rio de Žaneiro Brazilijoje – nekūrėme, o štai dabar jau sveikinamės iš Bolivijos sostinės La Paso. Neplanuodamos į tolimą ateitį, sutinkame daugybę įvairiausių žmonių, atsiduriame netikėčiausiose vietovėse, kurios į turistinius katalogus neįtrauktos. Netikėtumas ir yra vienas iš mūsų kelionės tikslų.

We Are Molicheras nuotr./Prie San Paulo garsiųjų brolių Os Gemeos grafičių
We Are Molicheras nuotr./Prie San Paulo garsiųjų brolių Os Gemeos grafičių

– Daugelis keliautojų įspūdžiais dalinasi savo tinklaraščiuose. Kuo ypatingas yra WE ARE MOCHILERAS?

Norime įkvėpti žmones, tiesiog nebijoti užsimesti kuprinę ant pečių ir nuklysti nuo suplanuoto maršruto.

– Mes taupome žmonių laiką. Nesitikėkite iš mūsų ilgų „paklodžių“ su kelionės įspūdžiais. WE ARE MOCHILERAS dalinasi trumpais video ir fotoreportažais, kuriuose dvi lietuvės žengia ne turistiniais keliais, susitinka ir užfiksuoja vietos gyventojų istorijas, tradicijas, ieško po Pietų Ameriką išsibarsčiusių lietuvių išeivių.

Parodysime, kad Rio de Žaneire egzistuoja ne tik Kristaus Atpirkėjo statula, o Bolivijoje – ne tik druskos dykuma. Norime įkvėpti žmones, tiesiog nebijoti užsimesti kuprinę ant pečių ir nuklysti nuo suplanuoto maršruto.

We Are Molicheras nuotr./Bonito – pasiruošimas Mėlynojo ežero olai
We Are Molicheras nuotr./Bonito – pasiruošimas Mėlynojo ežero olai

– Ar nebaisu pasiduoti tokiai nenuspėjamai kelionei?

– Organizmas gali priprasti ir adaptuotis prie pačių įvairiausių sąlygų, tas pats ir su baime. Pietų Amerika priverčia nuolat būti itin apdairioms ir stebėti aplinką. Sunkiausios būna pirmosios dienos. Baimė tai absoliučiai natūralus jausmas. Juk sakoma – ko bijai, ten ir nerk, neplauk pasroviui. O kada, jei ne dabar?

Užaugome su dokumentika apie gamtą, mums tai buvo geriausi „filmukai“. Dabar supratome, kad tas trokštantis pažinti vaikas viduje niekur nedingo, tik nusprendė visa tai paliesti savomis rankomis. Gyvenimas ateitimi turi liautis, kitaip niekada neįgyvendinsime vaikystės svajonių. Tai – baisu, bet labai gyva.

We Are Molicheras nuotr./Bonito – Mėlynojo ežero ola
We Are Molicheras nuotr./Bonito – Mėlynojo ežero ola

Susipažinkite su „We Are Mochileras“ iš arčiau:

VIDEO: Dvi draugės leidosi į nuotykių pilną kelionę po Pietų Ameriką

„We Are Mochileras“ kelionę galima sekti socialiniame tinkle „Facebook“. Savo kelionės įspūdžiais jos dalinsis ir portalo 15min kelionių rubrikoje „Pasaulis kišenėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius