Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ekspedicija lietuviai sieks geriau pažinti Iraną

Penktadienį Seime buvo surengta mokslinė-praktinė konferencija, kurios tikslas atgaivinti senovinį „Gintaro pirklių kelią“ į Kaspijos jūros regioną bei suaktyvinti ekonominius, kultūrinius santykius su šalimis, su kuriomis Lietuva istoriškai turėjo prekybinius, verslo ir kultūrinius ryšius.
Iranas
Iranas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Projekto iniciatorius – 34 metų verslininkas Rokas Volungevičius, kuris su bendraminčiais gegužės pabaigoje skris į Tbilisį ir iš ten kartu su 11 asmenų ekspedicija automobiliais pajudės ratu per keletą Užkaukazės ir Artimųjų Rytų valstybių, įskaitant ir uždarąjį Iraną. Keliautojų grupė bus suformuota iš trijų kategorijų asmenų: kultūros-mokslo, verslo ir žurnalistų.

Pasak R.Volungevičiaus, ekspedicija sieks ištirti galimas kultūrines-ekonomines sąsajas per prekybą, gintarą, archeologiją, kulinariją, tautosaką bei pristatyti Lietuvą kaip didingos istorijos paveldo kraštą, ir kaip modernią, užsienio investicijoms patrauklią valstybę. Antrame etape ekspedicija planuoja keliauti per Baltarusiją ir Ukrainą link Juodosios jūros.

Taps Artimųjų Rytų verslo ambasadoriais

Pasak „Gintaro pirklių kelio: Baltija-Kaspija“ konferencijos moderatoriaus advokato Robertos Juodkos, ekspedicijos pradžia gegužės – 23 diena, o pabaiga – birželio 9 dieną. Preliminari kelionės savikaina asmeniui, manoma, sieks nuo 10 iki 12 tūkstančių litų.

Iš Gruzijos planuojama judėti į Azerbaidžaną, Turkmėnistaną, pasiekti Iraną, o grįžtant dar užgriebti ir Turkijos kraštą ir ratą užbaigti Gruzijoje. Nakvynės pagal galimybes bus viešbučiuose, retkarčiais ir palapinėse.

„Kiekvienos nakvynės vietoje susitiksime su vietos verslo bendruomenių atstovais, su jais užmegsime draugiškus santykius. Grįžę į Lietuvą, būsime jų atstovais, ambasadoriais, dalinsimės pradine informaciją, kaip pradėti verslą su tomis Kaspijos jūros regiono ir Artimųjų Rytų šalimis, kalbėjo Robertas Juodka. – Galiausiai, visų kelionių tikslas yra kitus pamatyti ir save parodyti.“

Egzotiškiausias kelionės taškas bus Iranas. „Apie Iraną prisiklausėme prieštaringų nuomonių, bet iš tų, kurie ten buvo, atsiliepimai labai geri, kad tai šalis, kurią tikrai verta aplankyti. Pasirengimą apsunkina tai, kad su Iranu Lietuva nepalaiko nei politinių, nei diplomatinių santykių, todėl ši šalis lietuvių sąmonėje patenka į „pilkąją zoną“, o mes savo žygiu sieksime apšviesti šią zoną, kad ji nebūtų tokia pilka,“ – juokėsi R.Juodka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius