-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandijoje išsiveržus ugnikalniui, Deividas leidosi į 12 valandų žygį: „Reginys buvo atimantis kvapą“

Kai penktadienį Islandijoje išsiveržė ugnikalnis, ten gyvenantis ledynų gidas, fotografas Deividas Matkevičius skubiai susidėjo daiktus ir vidurnaktį išsiruošė į žygį. Jis norėjo ugnikalnį pasiekti ir įspūdingas akimirkas užfiksuoti vienas pirmųjų. Įveikus sudėtingą 6 valandų kelionę į vieną pusę, Deividui prieš akis atsivėrė toks reginys, kuriam apibūdinti neužteko žodžių. „Tekančios lavos vaizdas yra užburiantis ir atmintyje išliks visą gyvenimą“, – sako jis.
Deividas Matkevičius
Deividas Matkevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Į žygį link ugnikalnio leidosi naktį

Per Islandijos televizijos žinias naujiena apie išsiveržusį, 900 metų neveikusį, Fagradalsfiadlio ugnikalnį buvo pranešta apie 22 valandą. Vos tai išgirdęs, jau 4-erius metus Islandijoje gyvenantis Deividas griebė turistinę kuprinę ir greitai ėmė dėtis reikalingus daiktus.

„Įsidėjau pirmą medicinos pagalbą: vaistus, pleistrus, įtvarus galimiems lūžiams. Buvau pasiruošęs prireikus išgelbėti save ir padėti aplinkiniams. Žinojau, kad laukia labai ilgas žygis, todėl pasiėmiau maisto, 3 litrus vandens. Taip pat įsidėjau palapinę, nes galvojau, jog ilgiau apsistosiu ir įamžinsiu akimirkas dienos metu. Žinoma, kartu pagriebiau fotoaparatą, droną ir su 20-30 kg svoriu iškeliavau“, – pasakoja D.Matkevičius, kuris vis dėlto ilgesniam laikui dėl nuovargio prie ugnikalnio neliko ir sugrįžo namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius