-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 02

Išskyrė šalį, prorusiškesnę už Serbiją: gyventojai pritaria Putino veiksmams ir to paties nori pas save

Paskutiniuose dvejuose tekstuose apžvelgėme Europos nevykėlę arba, kaip aš sakau, Europos pažastį – Serbiją. Kodėl ją taip negražiai vadinu? Nes didžioji dalis serbų palaiko Rusiją kare su Ukraina ir šlovina jos kruviną diktatorių. Sakiau, kad tokios šalies mums Europos Sąjungoje (ES) nereikia, ir pridėsiu, jog Serbijai derėtų jungtis ne prie ES, o prie bendros Rusijos ir Baltarusijos valstybės, apsitverti sienomis bei amžinai likti tokia pat skyle, kaip ir tos dvi paminėtos aukščiau.
Vaido Mikaičio kelionės akimirkos iš Bosnijos ir Hercegovinos
Vaido Mikaičio kelionės akimirkos iš Bosnijos ir Hercegovinos / Vaido Mikaičio nuotr.

Viena vertus, sunku patikėti, kaip galima nekenčiant vakarietiškų institucijų kartu norėti į jas įstoti. Kita vertus, nėra čia kažko neįprasto. Šalis nori ir semti finansinę naudą iš prakeiktų Vakarų, ir tuo pat metu visų slavų tėvą Putiną garbinti. Ar tai nėra veidmainiška ir bjauru? Vienareikšmiškai, pasakytų garbingi bei protingi žmonės.

Ar tai pragmatiška ir išmintinga? Žinoma, suklyktų klumpakojai homosovietiniai diedai, kuriems juokingiausi anekdotai vis dar yra apie poručiką Rževskį, bobos su gėlių puokštėmis vietoje veidų ant savo feisbuko profilių ir įvairūs verslus Rusijoje turėję verslininkai.

Vaido Mikaičio nuotr./Vaido Mikaičio kelionės akimirkos iš Bosnijos ir Hercegovinos
Vaido Mikaičio nuotr./Vaido Mikaičio kelionės akimirkos iš Bosnijos ir Hercegovinos

Tokiems ir bulvinis Lukašenka yra išmintingas vadovas, o posakiai, jog su Rusija reikia prekiauti, o ne kariauti, ar kad be Rusijos savo patrankas galėsime sviestu tepti yra nepaprastai šmaikštūs ir teisingesni už Dievo žodį.

Pastaruosius turėčiau nuvilti. Kad ir kaip Serbija bandytų nusėdėti ant dviejų kėdžių ir vykdyti neva išmintingą politiką, ji kaip buvo nuskurdusi, taip ir liko. Tai gal nebūtinai ta išmintinga politika veikia taip, kaip norėtųsi.

Tačiau ne apie Serbiją šiandien tema. Ar patikėtumėte, kad mūsų taikioje Europoje Serbija nėra vienintelė rakštis užpakalyje? Yra dar viena šalis, prorusiškesnė net už pačią Serbiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius