-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojas per 4 metus aplankė visas pasaulio valstybes net nesinaudodamas oro transportu

Šią savaitę britas pasiskelbė pirmuoju žmogumi, kuris apkeliavo visas nepriklausomas pasaulio valstybes nė karto nepasinaudojęs jokia oro transporto priemone. Paskutinis jo sąraše buvo Pietų Sudanas, į kurį keliautojas atvyko pirmadienį, rašo „The Sydney Morning Herald“.
Grahamas Hughesas
Grahamas Hughesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

33-ejų Grahamas Hughesas iš Anglijos savo beveik 4 metus trukusią kelionę pradėjo 2009 metų sausio 1 dieną Urugvajuje, ir iki šiol aplankė 201 valstybę. Jis pabuvojo visose 193 Jungtinėms Tautoms priklausančiose valstybėse, taip pat ir Kosovo, Palestinos, Taivano, Vatikano bei Pietų Saharos teritorijose.

„Svarbiausias dalykas tas, kad kelyje sutikti žmonės buvo be galo draugiški, o aš sustiprinau savo tikėjimą žmonija“, – pasakojo G.Hughesas.

Vyriškis keliavo laikydamasis keturių taisyklių: jokio skridimo, jokio važiavimo savu transportu, naudojosi tik pagal tvarkaraštį važiuojančiu transportu, o kojos pastatymas valstybės teritorijoje yra laikomas pabuvimu toje valstybėje.

Anot keliautojo, buvo gana lengva nuvykti ir į konfliktų draskomas valstybes, tačiau teigia buvęs savaitei įkalintas Konge ir policijos sulaikytas, kai bandė nelegaliai patekti į Rusiją. Būdavo pakankamai sudėtinga aplankyti atokiose salose įsikūrusias valstybes – į kai kurias jų laivai plaukdavo tik kartą per mėnesį.

Savo internetinėje svetainėje G.Hughesas publikuoja nuotraukas iš visų pasaulio kampų.

2009 metais anglas pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip daugiausia valstybių per metus žemės transportu aplankęs žmogus – jis tais metais nuvyko į 133 valstybes.

Vaizdo medžiaga iš G.Hugheso atvykimo į paskutinę – Pietų Sudano – valstybę:

VIDEO: Graham Hughes Arrives in South Sudan 26 November 2012

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius