-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 28

Lietuvį šokiravo serbų elgesys Kosove: Mitrovicos mieste „šviečia“ Putino portretai

Praeitą kartą pasakodamas apie savo neseną kelionę į Kosovą labiau susitelkiau ne į pačią kelionę, o į tai, iš kur ši valstybė atsirado. Tai nebuvo daroma šiaip sau, nes norint suprasti, kas yra ši naujausia Europos valstybė, reikia suvokti ir jos atsiradimo istoriją. Ir kai jau suvokėme, galima žiūrėti, kaip ta šalis laikosi šiandien.
Priština – Kosovo sostinė
Priština – Kosovo sostinė / Vaido Mikaičio nuotr.

O šiandien ji yra labai sunerimusi. Kodėl, klausiate? Keistas klausimas. O jūs ką, ne sunerimę? Manau, kad kol Rusijos orkų gaujos nebus sudaužytos ir išmestos iš Ukrainos, tol ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos, ypač rytinės, gyventojai bus sunerimę.

Serbija vis dar laiko Kosovą savo dalimi ir nemano, kad jis ištrūko negrįžtamai.

O ko nerimauti Kosovui, paklausite jūs, juk jis nėra Rusijos kaimynas. Jis net nėra arti jos. Jam negresia nei Putino ordos įsiveržimas, nei, apsaugok Viešpatie, atominio ginklo numetimo ant Ukrainos pasekmės. Rusų invazija Kosovui šiomis dienomis tikrai negresia, bet jam yra ir kitų, nemažiau rimtų bėdų, dėl kurių verta nerimauti.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kosovo pasienis
Vaido Mikaičio nuotr. / Kosovo pasienis

Manau, kad visiems, bent kiek suprantantiems situaciją, yra aišku, kokios tos bėdos. Tiksliau sakant, bėda yra viena ir jos vardas – Serbija. Tai iš jos gniaužtų Kosovas neseniai ištrūko. Tiesa, pati Serbija vis dar laiko Kosovą savo dalimi ir nemano, kad jis ištrūko negrįžtamai. Ji tiesiog priima situaciją tokią, kokia yra, ir laukia tinkamos progos, kada galės jį susigrąžinti.

Kosove dabar tvyro neramios laukimo nuotaikos.

O kada tokia proga gali pasitaikyti? Manau, tuomet, jei Serbijos bičiulis Putinas nugalėtų Ukrainoje. Tokiu atveju Europoje įsivyrautų stipresniojo teise paremtas chaosas, kuriuo pasinaudojusi Serbija ir galėtų užpulti Kosovą. Štai kodėl Kosovas labai nori Ukrainos pergalės. Štai kodėl Kosove dabar tvyro neramios laukimo nuotaikos. Juolab kad ne paslaptis, jog per kelis paskutiniuosius metus Serbija nuosekliai didino savo ginkluotąsias pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius