TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviams traukiniu išvykus į Maskvą švęsti Naujųjų metų – neeiliniai nuotykiai

Pagalvojau, kad po straipsnių ciklo apie Baltarusiją reikia pailsėti nuo tos šalies ir palikti ją kuriam laikui ramybėje, nes ir taip jau antrus metus girdime apie ją kasdien. Manau, kad prie jos dar sugrįšime, bet kiek vėliau, nes mano kelionių nuotykiai Baltarusijoje ir visokeriopi santykiai su jos žmonėmis dar nėra išsekę.
Paprastasis miegamasis – plackartinis – vagonas
Paprastasis miegamasis vagonas – plackartas / 123rf.com nuotr.

Pagalvojau nenutolti nuo posovietinių šalių ir parašyti apie kitą, dar piktesnį ir pavojingesnį mūsų kaimyną – Rusiją. Taip jau susiklostė, kad po pačią Rusiją daug keliavęs nesu. Mano rusiškos kelionės daugiausiai būdavo po Karaliaučiaus kraštą, kuriame esu buvęs keliskart. Apie keliones po šią – tarsi rusišką, tačiau tik neilgą laiką Rusijos sudėtyje esančią teritoriją – jau esu išsamiai rašęs, ir be naujų iškylų, kurios dabar neįmanomos, nieko naujo nepasakysiu.

Tikrojoje Rusijoje esu buvęs tik kartą, tačiau jis buvo neeilinis. Sykį vykau į Maskvą švęsti Naujųjų metų. Kaip žinia, Rusijoje ši šventė yra didelis įvykis, kuriuos dažnai lydi ir neeiliniai nuotykiai.

Taip jau susiklostė, kad gyvendamas JAV susipažinau su keliais rusais, kurių vienas išliko mano draugu iki šiol. Su juo gana blaiviai net apie politiką galima pasišnekėti. Sakau „gana“, nes perspausti nereikia – jis vis dėlto yra rusas ir neišvengiamai yra paveiktas savo šalyje skleidžiamo dezinformacinio naratyvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius