Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 26

Lietuvis nuvyko į Serbiją: dauguma jos gyventojų palaiko Rusiją, tačiau nori ir į ES

Po saulę, pigesnį poilsį bei laisvai besiliejantį alkoholį siūlančių Bulgarijos kurortų apžvalgos vėl sukimės prie Balkanų regiono šalių, nes su jomis dar nebuvome baigę. Šįkart, pailsėję bei papramogavę prie Juodosios jūros, grįžkime prie sudėtingos Balkanų šalių istorijos bei dar sudėtingesnių jų šių dienų aktualijų.
Belgradas, Serbija
Serbija / 123RF.com nuotr.

Mums yra natūraliai suprantama, jog šiandien visam normaliam pasauliui šiurpą kelia okupantų bei galvažudžių orkų veiksmai Ukrainoje. Dauguma civilizuoto pasaulio žmonių aktyviai ar pasyviai remia Ukrainą kare bei užjaučia nuo brutalaus agresoriaus kenčiančius ukrainiečius.

Atrodo, kad visiems, bent jau Europos žemyne gyvenantiems, turėtų būti aišku, jog Ukrainos palaikymas yra savaime suprantamas dalykas.

123RF.com nuotr. / Belgradas, Serbija
123RF.com nuotr. / Belgradas, Serbija

Tačiau aišku yra ne visiems. Net ir mūsų senoje, geroje civilizuotoje Europoje yra vietų, kur garbinamas Putinas bei palaikomi grobuoniški Rusijos veiksmai. Ir ne, aš čia nekalbu apie seniausiai savarankiškumą praradusią Baltarusiją ar apie iki kaklo Putinui į subinę sulindusį Vengrijos premjerą. Aš kalbu apie vieną Europos naciją, kurios dauguma atstovų mano, kad Putinas elgiasi teisingai. Turbūt galite nuspėti, apie ką kalbu, jei jau šnekame apie Balkanus. Ta valstybė yra Serbija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius