Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 23

Lietuvių pamėgta atostogų kryptis: 5 patarimai, kurie kelionę į Kroatiją pavers geresne

Artėjant atostogų sezonui, lietuviai ima sukti galvas, kur keliauti vasarą. Pastaruoju metu tarp tautiečių didelio populiarumo sulaukia Kroatija, į kurią žmonės vyksta tiek automobiliu, tiek lėktuvu. Šią kelionių kryptį išbandyti nusprendėme ir mes – liepos pradžioje sėdome į mašiną bei leidomės į beveik dviejų savaičių išvyką. O dabar, susigulėjus įspūdžiams, metas patarimams, dėl kurių jūsų kelionė bus lengvesnė ir įsimintinesnė.
Kelionės Kroatijoje akimirkos
Kelionės Kroatijoje akimirkos / Emos Miliūnaitės / 15min nuotr.

Prieš pradėdama, noriu pabrėžti, kad apkeliavome ne visą Kroatiją ir ne kiekvieną kampelį, todėl patarimai sudaryti iš to, ką matėme, ir pagrįsti asmenine nuomone. Šioje kelionėje dėmesį nusprendėme skirti pirmai šalies pusei – iš miestų aplankėme Zagrebą, Pulą, Zadarą ir Splitą.

Po kurio laiko, tikimės, nukeliausime ir į pietinę dalį.

1

Nakvynes rezervuokite iš anksto

Emos Miliūnaitės / 15min nuotr./Kelionės Kroatijoje akimirkos
Emos Miliūnaitės / 15min nuotr./Kelionės Kroatijoje akimirkos

Tikiu, kad yra nemažai žmonių, kurie mėgsta keliauti ekspromtu – jie ne tik nežino, ką tiksliai veiks, bet ir neturi nakvynės vietų, kurių ieško paskutinę minutę. Teko skaityti komentarų, kad taip keliautojai prasisuka ir vasarą, kai turistų antplūdis būna didžiausias, tačiau aš siūlyčiau rinktis kur kas mažiau streso keliantį variantą.

Apartamentų ir viešbučių mes ėmėme dairytis likus maždaug mėnesiui iki kelionės, o tai, pasirodo, buvo pakankamai vėlu. Populiariuose kurortiniuose miesteliuose prie jūros nakvynės vietų už priimtiną kainą buvo likę vienetai, todėl teko rinktis brangesnius. Norint nesijaudinti ir gauti visus norus atitinkančius laikinus namus, verta jų pradėti ieškoti gerokai anksčiau.

2

Turėkite grynųjų

Emos Miliūnaitės / 15min nuotr./Kelionės Kroatijoje akimirkos
Emos Miliūnaitės / 15min nuotr./Kelionės Kroatijoje akimirkos

Kroatijos valiuta yra kuna, todėl mums, pripratusiems prie eurų, kyla papildomų rūpesčių. Kai kurie žmonės svarsto, ar verta išsikeisti pinigų, o mes atsakome – taip. Toli gražu ne visose vietose galima atsiskaityti kortele.

Kartais apie tai sužinai „po laiko“, kai dingti nebėra kur, o kartais dar prieš įėjimą į kavinukę galima pamatyti užrašą „Only cash“ (liet. tik grynieji).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius