Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuviui už netinkamas nuotraukas Karaliaučiaus stotyje – rusų antrankiai

Praeitoje pasakojimo apie Karaliaučiaus kraštą dalyje pasakojau apie rusiškąją Kuršių nerijos pusę. Vėliau pažiūriu – ogi šio straipsnio komentaruose tarp Rusijos mylėtojų ir heiterių visai nemenkos diskusijos yra užvirusios. Sako, kad diskusijose gimsta tiesa, bet man atrodo, kad šiuo klausimu tiesa niekada negims, o bus pasilikta prie savo požiūrio bei išeikvota daugybė energijos ir emocijų. Bet negi man gaila – diskutuokite. Ta proga – štai jums dar Rusijos. Tiksliau sakant, Karaliaučiaus krašto. Tik dabar nuo jūros traukime į visiškai priešingą pusę, tai yra į pačius šio krašto rytus.
Stalupėnai ir ta nelaiminga stotis
Stalupėnai ir ta nelaiminga stotis / V.Mikaičio nuotr.

Jau esu pasakojęs, kad krašto sieną ties Kybartais prieš dvejus metus kirtau automobiliu, prieš tai pralaukęs prie jos tris valandas. Vėliau tą pačią vasarą paaiškėjo, kad tos trys valandos buvo tiesiog niekas, nes buvo ir tokių, kurie pralaukdavo ir devynias.

Tokiam laukimui alergiškiesiems arba į Rusiją nuosavu automobiliu vykti nenorintiesiems (nenorėti yra normalu, aš ir pats nemėgstu vykti į nedraugiškas valstybes nuosavu transportu. Tada vieną kartą išbandžiau, bet manau, kad nebekartosiu) yra kitas pasirinkimas – kirsti sieną pėsčiomis. Žinoma, kai tai vėl bus leidžiama susitvarkius su pandemija.

Taip irgi esu daręs. Ir tai buvo puiku, nes procesas užtruko apie dešimt minučių. Taigi, yra tikimybė, kad važiuotam ir pėsčiajam tuo pat metu stojus į eilę prie sienos, važiuotas joje dar tebestovės, o pėsčiasis jau gers gėrimą kur nors Karaliaučiaus kavinėj. Spręsti jums. Kybartų poste pėstiesiems yra atskiras praėjimas, kur beveik niekada nėra jokių eilių.

Galima Kybartus pasiekti automobiliu, čia jį palikti ir į Karaliaučiaus kraštą eiti savo kojomis. Arba daryti kaip mes – į Kybartus atvykti traukiniu. Taip keliauti nėra taip nepatogu, kaip gali pasirodyti, nes visuomeninis transportas Rusijoje labai pigus, o jei tokio nėra, galima pigiai pasisamdyti kokį vietinį dušmaną. Tuoj viską papasakosiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius