Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lonely Planet“: į kurias šalis labiausiai verta keliauti 2011 metais?

Keliautojų Biblija vadinamas kelionių vadovas „Lonely Planet“ sudarė sąrašą valstybių, į kurias labiausiai verta važiuoti šiais metais.
Tanzanijoje
Tanzanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kelionės

1. Albanija. Šią šalį kelionių vadovas pristato kaip vietą, kur dar visai neseniai važiavo tik drąsiausi keliautojai. Grįžę jie pasakodavo apie nenutryptus paplūdimius, puikų maistą, architektūrą, naktinį gyvenimą ir turistų dar neišlepintus vietos gyventojus. Naujoje Albanijos reklamoje ši šalis pristatoma kaip „Nauja Viduržemio jūros meilė“ ir „Lonely Planet“ skelbia, kad tai visiška tiesa.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Albanijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Albanijoje

2. Brazilija. Puikia gamta, sambos ritmais ir futbolu garsėjanti šalis jau seniai traukia keliautojus iš viso pasaulio. Ši valstybė toliau lieka vienu iš labiausiai vertų pamatyti kraštų. Juo labiau kad Brazilija gavo teisę 2014 metais rengti pasaulio futbolo čempionatą, o 2016 metais – olimpines žaidynes. Vadinasi, šalyje bus dar daugiau viešbučių, gerės infrastruktūra ir saugumas.

3. Žaliasis Kyšulys. Kaip rašoma „Lonely Planet“, nors kai kurie keliautojai šias salas žino jau seniai, tik pastaraisiais metais čia pradėjo važiuoti daugiau turistų. Tai neabejotinai pakeis  vietą. Tad dabar turbūt pats tinkamiausias laikas ten važiuoti. Salos čia pristatomos tarsi jų motina būtų Karibai, o tėvas Afrika. Rašoma, kad Naujaisiais Kanarais vadinamos salos turi viską, ko reikia saulės, jūros ir paplūdimių bei puikių vaizdų ištroškusiems keliautojams.

4. Panama. Kaip rašoma „Lonely Planet“, Panamai pasaulinė krizė galbūt netgi išeis į naudą. Pastaruoju metu čia buvo nuolat statomi dangoraižiai, augo miestai, perpildyti kazino ir naujų viešbučių. Dabar ši plėtra apstojo ir laikas grįžti prie to, kuo Panama viliojo keliautojus prieš daug metų, t. y. džiunglėmis, puikiais autentiškais festivaliais ir nuolat tvyrančia nuotykių dvasia.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Panamoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Panamoje

5. Bulgarija. Nors lietuviams ši šalis jau puikiai pažįstama, „Lonely Planet“ siūlo dar kartą pažvelgti į šią valstybę kaip puikią vietą poilsiui. Bulgarija pristatoma kaip vieta ieškantiems pigesnių alternatyvų keliauti Europoje prie jūros, o vyno mėgėjai taip pat neliks nusivylę.

6. Vanuatu. Tiems, kas ieško autentiškos kultūros pėdsakų, mažai žemės vietų tegali prilygti Vanuatu. Nuo įspūdingų kalnų ar krioklių iki nuošalių kaimelių ar užslėptų ežerų. Čia neverta važiuoti tiems, kas nori audringo naktinio gyvenimo, tačiau tikrai verta pamatyti tiems, kas nori išvysti turistų dar nesugadintų vietų. O turistai čia greitai ims plūsti dideliais būriais – pastaruoju metu smarkiai padaugėjo tiesioginių skrydžių į Vanuatu, tad siūloma paskubėti, kol šios paslapties skraistė dar nenumesta.

7. Italija. Italija ir toliau išlieka viena iš puikiausių vietų keliauti. Maistas čia puikus, vaizdai pritrenkiantys, miestai dvelkia istorija, o norintiems tingesnio poilsio – puikūs paplūdimiai ir šilta jūra. UNESCO čia globoja net 44 pasaulinio paveldo objektus – daugiau jų nėra nė vienoje kitoje šalyje ir tai daug ką pasako. Kitais metais Italija švenčia savo, kaip suvienytos valstybės, 150 metų jubiliejų, tad tai dar viena proga iš naujo atrasti šią šalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tanzanijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tanzanijoje

8. Tanzanija. Tanzanija pristatoma kaip viena iš labiausiai viliojančių vietų visoje Afrikoje. Jau vien ko vertas Kilimandžaro kalnas, nacionaliniai parkai, gyvūnija ir augmenija, aprėpianti viską, ką galima pamatyti šiame žemyne. „Manote, kad jau viską matėte? Lažinamės, kad Tanzanija vis dar yra paruošusi jums siurprizų“, – skelbia „Lonely Planet“.

9. Sirija. Šioje šalyje turistų skaičius tik auga – per metus jų, nepaisant recesijos, padaugėjo net 12 proc. Kultūros palikimas ir istoriniai miestai traukia keliautojus iš viso pasaulio. Šalyje akivaizdūs modernizavimo požymiai, tačiau jie neužgožia tradicijų ir kai kuriose vietose vis dar galima pasijauti taip, tarsi grįžus keletą šimtmečių atgal. Žmonių svetingumas ir geranoriškumas, kuo garsėjo ši šalis, taip pat niekur nedingo.

10. Japonija. Japonija ilgai kentėjo nuo reputacijos šalies, kurioje viskas labai brangu ir nemažai problemų kyla bandant susikalbėti angliškai. Tačiau „Lonely Planet“ visgi siūlo suteikti šiai šaliai šansą ir išvysti, ką gali pasiūlyti valstybė, kuri yra tiek pat moderni, kiek sauganti savo tradicijas. Be to, šioje šalyje pastaruoju metu žymiai padaugėjo ženklų anglų kalba, tad ir susiorientuoti tampa paprasčiau. „Taigi, jeigu Japonija jau kurį laiką buvo sąraše valstybių, kurias ketinate aplankyti, dabar pats laikas išvysti vietą, kur gimė sušiai, sakė ir sumo“, – skelbia „Lonely Planet“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius