-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyg filme „Terminalas“: dėl rūko Baku įstrigusi J.Šiugždinienė negalėjo palikti oro uosto

Į neįprastą situaciją šiomis dienomis pateko KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentė, buvusi TS-LKD kandidatė į Kauno meres Jurgita Šiugždinienė. Dėl oro sąlygų atidėjus skrydį, ji su dar 70-ia žmonių turėjo gerokai ilgiau nei planuota išbūti Baku. Keleiviai visai nakčiai įstrigo oro uoste – vizų neturintiems žmonėms nebuvo leista nuvykti net į viešbutį.
Dėl rūko Baku įstrigusi J.Šiugždinienė visą naktį negalėjo palikti oro uosto
Dėl rūko Baku įstrigusi J.Šiugždinienė visą naktį negalėjo palikti oro uosto

„Ar atsimenate filmą „Terminalas“ („The Terminal“) su Tomu Hanksu, kai Viktoras Navorskis buvo įkalintas oro uoste? Šiandien panaši istorija nutiko ir man, kartu su kitais septyniasdešimt „Lufthansa“ keleivių, skridusių į Ašchabadą su tarpiniu sustojimu Baku“, – feisbuko paskyroje rašė J.Šiugždinienė, į Turkmėniją vykusi darbiniais reikalais – konsultuoti jų Valstybės tarnybos akademijos.

Anot jos, dėl didelio rūko iš Frankfurto pakilęs lėktuvas buvo priverstas nusileisti Tbilisyje ir ten prabūti kelias valandas. Pratęsus kelionę ir sekmadienio vakare nutūpus planuotam sustojimui Baku, „Lufthansa“ įgula jau nebegalėjo skirsti toliau, nes viršijo darbo laiko limitą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė

„Mes, dauguma Europos Sąjungos piliečių, neturėjome Azerbaidžano vizos, ir paaiškėjo, kad negalime išeiti iš oro uosto. Aptarnaujantis personalas mums pranešė, kad lėktuvas išskris į Ašchabadą tik po paros, nes kitų skrydžių tiesiog nėra“, – rašė J.Šiugždinienė.

KTU docentė rašė, kad oro uostas buvo visai nepasiruošęs tokiai situacijai – keleiviai buvo vedžiojami nuo vieno langelio prie kito. „Buvo visko – ir ašarų, ir reikalavimų iškviesti ambasadorius. Niekas nepadėjo. Taisyklės čia yra taisyklės“, – pasakojo J.Šiugždinienė.

Azerbaidžano vizą Lietuvos Respublikos piliečiai gali gauti elektroniniu būdu, per elektroninių vizų išdavimo sistemą. Tačiau keleiviams dėl jų buvo leista kreiptis tik po 5 valandų. „Patikėkite, tai padaryti irgi nebuvo paprasta...“, – rašė J.Šiugždinienė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Baku oro uostas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Baku oro uostas

Dar po trijų valandų laukimo prašymai dėl vizų buvo pavirtinti, ir keleiviams buvo pažadėti kambariai viešbutyje.

Tik ten nuvykus laukė dar vienas netikėtumas – viešbutyje paaiškėjo, kad vietų jame nėra. „Oro uosto atstovė nuoširdžiai nustebo, „kaip čia gali būti“, ir ramiai pasiūlė grįžti atgal į oro uostą“, – rašė J.Šiugždinienė.

„Tada jau man kantrybė trūko, ėjau kalbėtis“, – 15min pasakojo ji. Išvargusiems keliautojams galiausiai buvo paaiškinta, kad laisvų kambarių bus, bet dar kelias valandas reikia palaukti tvarkytojų, kurios darbą pradeda tik tam tikrą valandą.

„Žadama, kad skrydis bus šįvakar apie 22 val. Reikia tikėtis, kad pakilsime – čia tokie rūkai, pasirodo, dažnai būna“, – galiausiai jau iš viešbučio kambario sakė J.Šiugždinienė.

Į panašią situaciją praėjusių metų pabaigoje buvo pakliuvę keli šimtai „Air France“ keleivių, skridusių iš Paryžiaus į Šanchajų. Iškilus techninėms problemoms, lėktuvui reikėjo leistis Sibire, Irkutske. Buvo išsiųstas naujas orlaivis, bet ir šis sugedo pakeliui, tad keleiviams teko laukti gerokai ilgiau, nei buvo tikėtasi.

Keleiviai neturėjo Rusijos vizų, tad jiems nebuvo leista niekur eiti. Tiesa, buvo suorganizuotas jų pervežimas iš oro uosto į viešbutį, tačiau palikti viešbučio teritoriją buvo griežtai draudžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius