Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mano AUTOstogos: kaip baikeris Janas iš Brno tapo mūsų kelionės herojumi

Dabar galime drąsiai sakyti, kad nežinoti, kur šiandien sustosime miegoti, yra vienas iš maloniausių pojūčių keliaujant autobusiuku. Nes niekada nežinai, ką gali padovanoti vienas neplanuotas sustojimas.
Kelionės akimirka
Kelionės akimirka / I.Ginkevičiūtės nuotr.

Tai yra konkurso „Mano AUTOstogos!“ straipsnis. 15min kartu su vienu didžiausių keltų operatorių Europoje DFDS skelbia istorijų konkursą. Dalinkitės savo kelionių automobiliu pasakojimais ir laimėkite neeilinį prizą – „viskas įskaičiuota“ bilietus į Švediją arba Vokietiją. Daugiau: https://www.15min.lt/n1517352

Prieš dvejus metus išsiruošėme į Italijos pietus su mūsų pačių rankomis įrengtu autobusiuku, kurį pagal valstybinius numerius, vadiname JOE. Ten keliavome aplankyti draugų bei sudalyvauti renginyje, todėl turėjome atvykti laiku. Kelionė prasidėjo sklandžiai, pravažiavome Lenkiją ir kirtome Čekijos sieną.

Visai nedaug likus iki Brno miesto pasigirdo labai keistas garsas iš kemperio, tą akimirką labai tikėjomės, kad nieko rimto. Išlipus apžiūrėti kemperio, supratome, kad teks ieškoti autoserviso, nes nebepavažiuosime, o tai, kad buvo šeštadienio vakaras kėlė įtampą. Mūsų optimistiški planai pasiekti Italijos pietus kitą dieną turėjo būti pakoreguoti, nes sugesti vidury kalnų tikrai nesinori, o ir taisyti automobilį turbūt ir pigiau ir paprasčiau Čekijoje nei Austrijoje ar Italijoje.

Na ką, judėjome lėtai Brno miestu ir, nors jau buvo vėlus vakaras, tikėjomės, kad autoservisas, kurį suradome, dirbs visą parą, kaip rašė „Google maps“.

Atvažiavus tarp daugiabučių namų į privačią kiemo aikštelę, išėjome ieškoti autoserviso. Neradome. Tačiau pamatėme baikerių barą, į kurį užėjome pasiteirauti, gal jie ką nors žino apie mūsų ieškomą autoservisą. Deja, mums pasakė, kad autoserviso tame kieme jau senokai nėra. O kitą autoservisą surasti šeštadienio vėlų vakarą praradome viltį.

Galvoje pradėjo suktis mintys, jog tikrai, niekur nenuskubėsim, mūsų JOE gali sugesti bet kur ir bet kada, gal tikrai neverta judėti toliau, kol nesusitvarkysim autobusiuko. Kol sukosi visokios mintys, iš baro gilumos pasigirdo balsas, klausiantis – „Kur keliaujat?“ Klausimą uždavė, to baro savininkas, vardu Jan.

Trumpai pasišnekučiavome su juo ir visai netrukus Janas pasiūlė apsistoti aikštelėje prie baro, sakė, kad, galime likti jų kieme, čia prisiparkuoti, čia saugu, ir tiesiog užeit į barą užkąsti ir atsigerti alaus, o ryte viską sutvarkys, ir pusryčius duos, ir į dušą galėsim nueit. „Ir šiaip atsipalaiduokit, jūs saugiose rankose“.

Dar pridūrė, kad baikeriai žino, ką reiškia bėda kelyje. Taigi baro savininkas paskambino savo pažįstamam, kuris tvarko mašinas, ir jau ryte buvo pažadėtas autoservisas ir pagalba sutvarkant mūsų autobusiuką Joe. Tą vakarą pasijutome išgelbėti per visišką atsitiktinumą, juk galėjome pasirinkti važiuoti į kitą autoservisą. Be to, kas galėjo patikėti, kad pagalbą rasime bare. Tą vakarą apsistojome miegui prie baikerių baro, buvome pavaišinti vakariene ir be galo šiltai priimti visų ten buvusių žmonių.

I.Ginkevičiūtės nuotr./Kelionės akimirka
I.Ginkevičiūtės nuotr./Kelionės akimirka

Ėjome miegoti su labai plačiomis šypsenomis. Rytas išaušo, geriant kavą Janas mums aprodė motociklų servisą, dirbtuves, kurios buvo prie pat baro, ir jame esančius motociklus, jis pasidalino istorijomis iš savo kelionių motociklu, turėjome progą iš arčiau susipažinti su gyvenimo būdu ant dviejų ratų.

Atėjo laikas keliauti į autoservisą, tikėjomės, kad baro savininkas pasakys adresą autoserviso ir mes keliausime, bet ne, Janas pasakė, kad mus palydės iki pat autoserviso. Jis sėdo ant savo motociklo ir važiuodamas priekyje rodė mums kelią. Vienoje kelio atkarpoje, kur buvo apribotas automobilių aukštis, Janas mums pasakė, kaip važiuoti, kad stogas neliestų tilto. Sėkmingai pravažiavome tik dėl puikių instrukcijų.

I.Ginkevičiūtės nuotr./Kelionės akimirka
I.Ginkevičiūtės nuotr./Kelionės akimirka

Tai buvo pati garbingiausia mūsų autobusiuko Joe palyda iki autoserviso. Ši pažintis liko vienu įsimintiniausių įspūdžių iš visos ilgos kelionės į pietų Italiją, kurią, beje mes pasiekėme, o į renginį vėlavome vos dieną.

Tikrai nuotykių toje kelionėje netrūko, bet norėjosi papasakoti būtent šią istoriją, kaip baikeris Janas iš Brno miesto tapo mūsų kelionės herojumi, kuris parodė savo didelę širdį mums. Dabar planuose vėl sėsti į Joe ir keliauti – žinote kur? Į Brno miestą ir ten esantį baikerių barą „Unleaded Coffee“, aplankyti mūsų kelionės herojų.

Iki šiol nepamirštame jo ir visos baro bendruomenės gerumo.

Jei keliausite pro Brno miestą, nepravažiuokite šio baro, galbūt jis ten dar bus. Ir ką gali žinoti, ką padovanos vienas neplanuotas sustojimas.

Dalyvaukite konkurse „Mano AUTOstogos!“ ir laimėkite neeilinį prizą - keltų operatoriaus DFDS „viskas įskaičiuota“ bilietus į Vokietiją ar Švediją visai šeimai su automobiliu. Aprašykite savo kelionę automobiliu - galbūt keliavote po Lietuvą, gal esate važinėdami maišę Europą ar ratuoti tyrinėjote kitą žemyną? Laukiame įvairių istorijų, jos gali būti ir apie senas keliones. Papasakokite, kodėl pasirinkote važiuoti automobiliu, kokias įdomiausias vietas aplankėte, kokius nuotykius patyrėte. Nuotraukas galite prisegti formoje arba pridėti tekste nuorodą, kur jas rasti internete. Pasakojimų laukiame iki liepos 27 d. imtinai.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius