Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Metų keliautojos titulą atnešusi Ievos istorija: kemperis, 9 mėnesiai ir keturi JAV kampai

Kasmet organizuojamo aktyviausių metų keliautojų konkurso „Kolumbas LT“ nugalėtoja šiemet tapo Ieva Cataldo, kuri su vyru net 9 mėnesius gyveno kelyje – su nameliu ant ratų apvažiavo visus JAV kampus. Pamatė pasakišką gamtą, atsikratė kompleksų, suprato, kiek nedaug tereikia žmogui iki laimės, o svarbiausia – pažino save.
Kelionė po JAV
Kelionė po JAV / I.Cataldo archyvo nuotr.
Temos: 1 Kemperis

Daugiau apie kasmet rengiamą aktyviausių metų keliautojų konkursą „Kolumbas LT 2018“ galite sužinoti čia.

24-erių vilnietė Ieva Cataldo baigusi aplinkos inžineriją, tačiau jau kurį laiką gyvena iš koncertų kelionėse kaip pritariamasis balsas ir bosistė.

„2017 m. birželio pradžioje kartu su vyru pradėjome savo 9 mėnesius trukusią kelionę aplink JAV su savo mažu prikabinamu nameliu ant ratų per visus Jungtinių Amerikos Valstijų kampus“, – pasakoja I.Cataldo.

Pora pasiekė ir Meiną bei Vašingtono valstiją prie Kanados pasienio, ir pietinę Kaliforniją, Arizoną palei Meksiką, ir Floridos pietus. Nepraleido ir Amerikos viduryje esančių valstijų.

„Apvažiavome 36 valstijas, 17 nacionalinių parkų, iš viso – per 35 000 kilometrų. Kelionės metu nesinaudojome viešbučių/motelių paslaugomis, miegojome, gaminome valgyti ir prausėmės savo keturių metrų ilgio nesiekiančiame „Scamp“ prikabinamame namelyje ant ratų“, – pasakoja I.Cataldo.

I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV
I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV

Pora keliavo besilaikydama asketizmo ir darnumo principų. „Jaustis gerai kur esi, prasmingai praleisti kiekvieną dieną, justi artimą ryšį su vietiniais žmonėmis, vietine gamta ir pačiu savimi, – aiškina ji. – Kaip įmanoma daugiau atsiribojome nuo materializmo, džiaugėmės asketišku gyvenimo būdu. Bandėme įsiklausyti į savo kūno ir supančios aplinkos siunčiamus signalus, todėl kelionių planas keitėsi, pamatę ypatingų, bet mums nežinomų vietų nuorodas jas be išankstinio plano aplankėme.“

Pora dažnai vakarais koncertuodavo skirtingose JAV vietose – todėl pažino tų vietovių žmones, jų kultūrą iš vidaus.

I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV
I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV

„Kadangi aš ir mano vyras esame gamtos mylėtojai, kuo daugiau laiko stengėmės skirti gamtai pažinti, kurios Amerikoje tiek daug. Labai daug laiko praleisdavome nacionaliniuose parkuose, įkopėme į nemažai kvapą gniaužiančių viršūnių pakeliui“, – prisimena ji.

Pora į kelionę išvažiavo visai be santaupų. „Sunku pasakyti, koks buvo kelionės biudžetas, kadangi keliavimo laikas buvo ilgas, bet išlaidos buvo tik degalams, parkų mokesčiams ir maistui. Sakyčiau, apie 7000 JAV dolerių, kuriuos užsidirbome koncertuodami alaus daryklose, bibliotekose – vyras groja gitara ir dainuoja, o aš šiam turui išmokau groti bosine gitara ir pradėjau dainuoti pritariamuoju balsu“, – kaip įmanoma tiek daug pamatyti, atskleidžia I.Cataldo.

I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV
I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV

Ieva su savo būsimu vyru susipažino Aliaskoje ir pamatė, kad jis savo namelyje ant ratų gyvena ištisus metus. „Pati pradėjau svajoti apie tokį gyvenimo būdą, kai visas pasaulis tampa tavo žaidimų aikštele, – sako ji. – Nuo praeitų metų vasaros pasiryžau mesti stabilų gyvenimo būdą Lietuvoje ir pradėti keliauti ištisus metus.“

Metų keliautoja išrinkta mergina sako atsikračiusi kompleksų, pradėjo džiaugtis paprastais dalykais, kad mažiau – iš tiesų yra daugiau, patyrė tiek daug įspūdžių ir sutiko tiek daug įvairių žmonių kelyje, o svarbiausia – pažino pati save.

„Devynis mėnesius gyvenusi 3,9 m ilgio, 2,1 m pločio „name“ atradau, kiek mažai man reikia norint būti laimingai“, – atvirauja ji.

I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV
I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV

Ieva sako norinti dalintis savo kelionėmis ir paskatinti kitus jaunus žmones keisti savo gyvenimą, „pasiryžti žengti tą didelį ir kartais labai baisų žingsnį pradėti keliauti visu etatu“. Ji ragina „nugalėti baimes pradėti naują gyvenimą ir skleisti laimę visiems kelyje sutiktiems pakeleiviams“.

„Noriu padėti visiems, svajojantiems išdrįsti, o išdrįsusiems padėti tas keliones tęsti“, – sako I.Cataldo.

„Kelionėse tikslas taip pat buvo pažinti nefasadinę Amerikos pusę, įsijausti į skirtingų valstijų gyvenimo ritmą. Pamatyti nuostabūs gamtos kampeliai ir sutikti žmonės įprasmino mūsų keliavimą ir suteikė dar daugiau noro ir motyvacijos pažinti dar nepažintas teritorijas, todėl jau šią vasarą vėl važiuojame į šešių mėnesių kelionę po Šiaurės Ameriką“, – atskleidė I.Cataldo.

Ši istorija yra aktyviausių metų keliautojų konkurso „Kolumbas LT 2018“ nugalėtoja. Daugiau apie konkursą galite sužinoti čia. Jis organizuojamas kasmet.

I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV
I.Cataldo archyvo nuotr./Kelionė po JAV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius