-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 08

Norite susidaryti geresnį vaizdą apie Juodkalniją? Nevykite į ją iš Kroatijos pusės

Praeitame tekste kalbėjome apie Juodkalnijos virsmo iš prorusiškos į provakarietišką valstybę niuansus. Tada pasakojau, kad po nepriklausomybės paskelbimo 2006 metais Juodkalnija sunkiai, po truputį, bet pradėjo suktis Vakarų link, tuo vis labiau siutindama Rusiją.
Kelionė po Juodkalniją
Kelionė po Juodkalniją / Vaido Mikaičio nuotr.

O kai atėjo momentas, kai šalis turėjo būti priimta į NATO, prorusiškos jėgos netgi pabandė Juodkalnijoje surengti perversmą, idant šį procesą sustabdytų ar bent nutolintų. Tačiau perversmas nepavyko ir ši Balkanų šalelė sėkmingai tapo NATO nare.

Taip pat sakiau, kad tada rusų meilė Juodkalnijai stipriai sumenko ir jų turistai, anksčiau taip mėgę atostogauti ir pirkti šioje šalyje nekilnojamąjį turtą, pasisuko į kitas šalis. Atrodė, kad įsižeidusi Rusija ėmė Juodkalniją tiesiog ignoruoti, tačiau tai buvo blefas.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė po Juodkalniją
Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė po Juodkalniją

Neseniai išgirdau, jog šalies specialioji prokuratūra pradėjo tyrimą dėl šnipų tinklo veiklos. Kalbama apie didelį šalyje veikusį Rusijos šnipų tinklą. Jau dabar yra sulaikyti šeši Rusijos diplomatai, keliasdešimt Rusijos piliečių, gyvenančių Juodkalnijoje, ir keli juodkalniečiai. Jie visi yra kaltinami darbu Rusijos žvalgybai.

Atrodė, kad įsižeidusi Rusija ėmė Juodkalniją tiesiog ignoruoti, tačiau tai buvo blefas.

Šį šnipų tinklą juodkalniečiams padėjo atskleisti amerikiečiai. Sako, kad rusai ypač įsiuto, kai Juodkalnija dėl Ukrainos užpuolimo prisijungė prie Vakarų sankcijų Rusijai. Turi turbūt praeiti keli amžiai, kad rusai suvoktų, jog prievarta satelitinėmis paverstos šalys gali turėti kitokias vertybes. O gal net ir ne keli, gal ši Rusijos liga yra pagydoma tik šaliai karinėmis priemonėmis sulaužant stuburą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius