-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Majamis – miestas, kuriame gyvendamas turi mokėti išlikti savimi

Tikriausiai kiekvienas esame susidarę Majamio (JAV) įvaizdį iš filmų ir nuotraukų. Daugeliui tai – blizgantis ir turtingas miestas, kurį sunku įsivaizduoti be prabangių namų, restoranų, klubų ir galingų automobilių gatvėse.

Visai neseniai turėjau progą įsitikinti, ar visa tai, kas rodoma filmuose ir serialuose, tiesa. Štai subjektyvūs mano įspūdžiai ir vietos, palikusios ryškiausius (tačiau nebūtinai geriausius) prisiminimus. 

Justinos Butkutės nuotr./Majamis
Asmeninė nuotr./ Straipsnio autorė Majamyje

Garsusis Pietų paplūdimys (South beach) yra privaloma vieta, kurią reikia aplankyti viešint Majamyje. Šiltas vanduo ir švelnus smėlis – tai tik dalis viso gėrio. Čia pramogos lydi kiekviename žingsnyje. Muzikos garsai, kvapai ir skoniai kviečia ir priverčia pabūti ilgiau.

Justinos Butkutės nuotr./Majamis
Justinos Butkutės nuotr./Majamis

Ištroškusius tikro amerikietiško krepšinio „American Airlines“ arena, kurioje telpa 20 000 žiūrovų, kviečia pamatyti tikras šio sporto žvaigždes – tokias kaip LeBron James, D-Wade ir kitus.

Jei socialiniuose tinkluose ir portaluose nepraleidžiate nė vienos žinutės apie Holivudo ir kitas žvaigždes, Majamyje taip pat turėsite ką veikti. Galite pasigrožėti vienomis brangiausių pasaulio vilų, kuriose gyvena Kim Kardashian, Jennifer Lopez ir daugelis kitų įžymybių, arba apsilankyti vietose, kur buvo filmuojami gerai žinomi filmai.

Apžiūrėti šias vietas norinčių netrūksta, tad specialiai organizuojamos ir ekskursijos autobusu ar laivu. 

Justinos Butkutės nuotr./Majamis
Justinos Butkutės nuotr./Majamis

Silpnom merginom vietos nėra

Lankydamasi Majamyje supratau, jog čia ypač svarbi žmogaus išvaizda. Ypač moterims. 

Trumpos suknelės, ilgos kojos, įdegęs kūnas ir nepriekaištingos kūno formos – tai bilietas į geriausius vakarėlius. Daugelis žmonių į Majamį važiuoja atostogauti ar praleisti savaitgalį, tad, jei kišenėje nėra pakankamai grynųjų, situaciją išgelbėti gali tik puiki išvaizda.

Kita merginų grupė atvyksta čia norėdamos, kad jas pastebėtų kaip modelius ar aktores. Tačiau pirmiausia joms reikia įveikti milžinišką konkurenciją: tokių, kaip tu – būsimų ir esamų modelių – yra visur – restoranuose, parduotuvėse, klubuose, paplūdimyje. Todėl silpnesnės ar ne tokios drąsios merginos čia greit išnyksta.

Justinos Butkutės nuotr./Majamio paplūdimiai žinomi visame pasaulyje
Justinos Butkutės nuotr./Majamio paplūdimiai žinomi visame pasaulyje

Kvaišalai – kiekvienam

Sunku pasakyti, ar tai – 100 proc. tiesa, bet sakoma, kad prabanga tviskantis miestas pastatytas ne iš verslo atstovų ar plastikos chirurgų pinigų, bet narkotikų verslo. Įsitikinau savo akimis, kad kvaišalų čia galima įsigyti visur ir visada.

Sunku nesikartoti, tačiau tai – itin brangus miestas. Pavyzdžiui, įėjimas į naktinį klubą kainuoja nuo 150 dolerių, o šampano taurė jame atsieis 40 dolerių.

Justinos Butkutės nuotr./Majamio vakarėliai audringi
Justinos Butkutės nuotr./Majamio vakarėliai itin audringi: patekti į juos padės pinigai arba daili išvaizda

Jei norėsite užsisakyti staliuką, kaina išaugs iki 1500 JAV dolerių. Tačiau praktiškai kiekviename vakarėlyje prie šampano taurės sulauksite pasiūlymo paragauti ir „baltų miltelių“.

Grožis reikalauja aukų – tai posakis, puikiai tinkantis, apibūdinant Majamį. Dirbtinės šypsenos ir vieno vakaro nuotykiai. Tobula išvaizda arba stora piniginė būtini čia norint išlikti. 

Daugiau mano viešnagės Majamyje įspūdžių – nuotraukų galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius